Pytanie za pytanie
Czy czytałaś książkę AMOK,autor siedzi w więźniu...Od kilku lat chcę to przeczytać ale jakoś zeszło...
Bo i temat ponury TIARA ma tę słabość,że nie rozwija kwiatów w pełni - jakaś wada genetyczna czy cóś
A poza tym,wszyscy zdrowi
Sławek miałem zdjęcie bardziej rozwiniętego ale chyba skasowałem bo było nieciekawe - grzyb i może to on bardziej go otworzył
będę go obserwował ale w tym stanie jest OK
Ja kupiłem z kwiatami prawie rozwiniętymi,mam nadzieję,że w tym sezonie będzie taka ładna
jak Twoja.
Kilka osób w lecie również potwierdziło tę przypadłość TIARY
Floksy dla ZBYSZKA
Wyjaśniał mi pan ogrodnik,że Tiara traktowana jest jako roślina o pełnych kwiatach.W rzeczywistości ma kwiaty
pojedyncze ale bardzo zbite przez co sprawia wrażenie pełnego.Nigdy nie będzie miała w pełni rozchylonego kwiatu.
Ja Tiarą jestem również zawiedziona , nie dosyć że w pełni nie rozwiniete kwiatki to jesszcze końcówki płatków jakieś brązowe się robiły-przereklamowany , nawet te zwykłe"babcine" są efektowniejsze
Ja też będę Tiarę hołubił,chociaż u kolegi Karola widziałem białego floksa /chyba babcinego / i jego też
posadzę u siebie.
To może bukiecik floksów własnego chowu
Fotka po prawej z ub.wystawy lilii w Rybniku.Ponieważ spotkałem tam kilku śląskich przyjaciół.
ten piękny floks dostałem w prezencie Stefan i inni - dzięki
ANNO /z numerem bocznym/ - na irysy przyjdzie pora;a może nie przyjdzie.
Wtedy o szczegółach.Niebieski z lewej nazywa sie HONKY-TONK WOMAN Honky-Tonk to nazwa barów /knajp/
w amerykańskim interiorze.Jak go nazwać po polsku
Niebieski z lewej nazywa się HONKY-TONK BLUES czyli barowy blues? HONKY-TONK WOMAN to piosenka Rolling Stones'ów.Jak zwał tak zwał ale irys super!
pozdrawiam KRIS