Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: Ogródek Agness

Post »

Aga ;:3 pytałaś czy będę jeszcze coś ukorzeniać z patyczków...ukorzenić Ci coś :?:
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko, dzięki za storczykowi pokaz. Stanowczo mam dość zimowych widoków i chętnie oko syce takimi barwami. Planowałam tez dziś wrzucić storczykowe fotki, ale moje to takie najpopularniejsze. Twoje cudne!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Agnesiu - pisałaś u mnie, że nie wąchałaś krzewuszek i myślałaś, że one nie pachną. Hmmm, a może to tylko niektóre pachną... sama już nie wiem. Mam trzy odmiany bez nazw - jasnoróżowa, biała variegata i ciemno różowa. Wszystkie pachną - tyle, że faktycznie trzeba się zbliżyć :D .

Agnesiu, no popatrz, ogrody mamy tej samej wielkości, a u Ciebie duuużo więcej roślin! Czyli jest dla mnie jeszcze szansa na nowe zakupy!
Pozdrawiam serdecznie - Ula
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agnieszko, cudowne obrazki pokazujesz ;:170 Jeszcze nie ostygły moje zachwyty po krzewuszkach, a pokazałaś kolejne malownicze obrazy swoich kwitnących rabat! Wszystko idealnie dobrane, z gustem i bez przesady, a kolory jak malowane pędzlem..coś pięknego ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Jak dużo masz tych storczyków :shock: . U mnie zaledwie 3 sztuki i chyba tak zostanie, bo lubię także inne kwiaty :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Agnieszko jak ty to robisz? Storczyki piękne są i nikt w to nie wątpi, ale sposob ich pokazania na zdjęciach to już normalnie mistrzostwo świata.
Nie wiem, czy o tym wiesz, ale jesteś bardzo utalentowaną osobą i to w wielu dziedzinach ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tyle piękna na parapetach też chciałabym mieć .Mój 1 zbiera sie i zbiera ,ale wciąż jest w fazie pąka ;:180
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agatko u Ciebie taka masa pięknych i zadbanych kwiatów na parapetach, że absolutnie nie masz czego zazdrościć.... to Tobie można zazdrościć ;:196

Aniu nie , nie choćby nie wiem jak mi się podobały krzaczorki, to nie mam miejsca, żeby je posadzić. Bardzo dziękuję Ci za pamięć i propozycję ;:196 W czasie zakładania ogródka ukorzeniałam mnóstwo krzaczorków i iglaczków i pozostał mi wielki sentyment do tego....Uwielbiam śledzić postępy w ukorzenianiu ....

Ewuniu dziękuję Ci bardzo, cieszę się, ze podobają Ci się moi domowi ulubieńcy :D Moje to też najzwyklejsze hybrydy, nie mam żadnych storczykowych perełek..... ale takie lubię najbardziej :lol:

Urszulko witaj ;:196
Faktycznie troszkę mam tych roślinek upchanych i już naprawdę koniec z dosadzaniem...... no prawie koniec :lol: Bo kilka roślinek czeka na podmianę.... ale to na zasadzie coś, na miejsce czegoś innego :lol:
Twój ogródek jest elegancki i piękny.... mój troszkę taki bałaganiarski ....
Co do krzewuszek...... ja mam 2 krzaczki tej samej odmiany..... jak tylko zakwitną od razu pobiegnę wąchać.,....... bo bardzo jestem ciekawa czy pachną :D
Ja Ciebie również serdecznie pozdrawiam i życzę miłej niedzieli ;:167

Kasiu bardzo dziękuję Ci za takie miłe cieplutkie słowa ;:196 .... ja najlepiej się czuję w takiej kipiącej roślinności z całą masą barw . Bardzo mi miło, że i komuś innemu się to podoba :D

Edytko u mnie storczyki wyparły większość roślin z domu..... parapety są przeznaczone tylko dla nich. Pozostały kwiaty, które mogą stać w innych miejscach. Obok storczyków królują paprocie, bo te uwielbiam od zawsze i mam dla nich fajne miejsce...... metalową kratę zastępującą ścianę na klatce schodowej :D Nie mam nowych zdjęć, ale gdzieś powinnam mieć stare zdjęcie jeszcze sprzed remontu....zaraz popatrzę :D
Obrazek
No i poza tym kilka różnych dracen, które mogą stać na podłodze :D Jest jeszcze skrzydłokwiat, begonie, aloes, kilka kalanchoe i kilka doniczek guzmanii..... ale te też będą oddane ...

Aniu dziękuję kochana za takie cieplutkie słowa, aż nie wiem co odpowiedzieć, bo naprawdę mnie przeceniasz ;:196 :oops:
Bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje fotki, kocham robić zdjęcia i to bardzo cieszy, że komuś cię podobają :D

Jadziu Twój storczyk jeśli ma paki to w końcu zdecyduje się zakwitnąć, takie czekanie też jest fajne 8-) :lol: A znasz jego kolor, czy to będzie niespodzianka ???
grazia72
500p
500p
Od: 24 maja 2010, o 14:13

Post »

O takiej ścianie też sobie marzyłam :wink: Twoja jest świetna ;:138
a paprocie to moja miłość od zawsze ;:196
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga pokaz storczykowy 1 klasa! U mnie też w zasadzie wyparły wiele innych kwiatów. Chyba mam w domu dość dobrą energię, bo wszystko co było porosło zbyt duże i wyniosłam do szkoły, 3 wielkie paprocie m.in. - też je bardzo lubię, choć chyba są trochę zapomniane ;:306 Tam jest o wiele więcej miejsca - a pomieszczenie zrobiło się dzięki nim bardziej przyjazne. Moim storczykom muszę dać czas na wytchnienie, jedne obcięłam późną jesienią, a inne w ubiegłym tygodniu, więc na razie same liście, ale kiedy kwitną... ;:224
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Agnieszko piękna kolekcja storczyków, szkoda że ja nie mam do nich ręki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aga ,faktycznie ,storczyki zrobily lato w domu.Cudne co do jednej sztuki a jak pokazane!!!!
Ujęla mnie też ściana zieleni-dobrze,że masz takie okno więc moglaś sobie zaplanować coś tak niesamowitego.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga, depczę Anusi po piętach :;230
sianie jest fajną odskocznią od zimy...... bo wtedy całą swoją uwagę kierujemy
na te malutkie sadzoneczki. ;:170
Niecierpki z nasionek, to ja sobie popatrzę u Ciebie
jak one wyrosną. ;:173 Dobry pomysł i miejsce na paprotki. ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

AGNESS pisze:Nasturcje cudne, ja je bardzo lubię za te wspaniałe ogniste kolorki w jakich występują.... widać je z daleka, cudnie kolorują każdy zielony zakątek......i można dodawać je do sałatek ;:224 :lol:
a co do tych sałatek,,, :| ,to napisz coś więcejmmmbo ja pierwsze słyszę,aby nasturcję dodawac do sałatek,kwiaty;:131 to kwiaty czy liście :?: :?: :?: bo nasiona marynuję,sa jak kapary ;:173 :wink: miłej niedzieli,Aguś ;:3
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Pojawiłam się z rewizytą. Masz piękny ogród i mimo bogactwa roślin taki naturalny ;:138 . No i storczyki, które ja też uwielbiam i zbieram - przede wszystkim sabotki, ale trochę phalenopsisów też jest :heja
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”