Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

uprawiam to za dużo powiedziane, w tym roku samo rosło...siostra mi weszła na warzywnik, jak na porodówce leżałam poszalała, pokopała, posadziła, a potem odkrywałam buraki, ogórki, cukinie i dynie :;230
Ale w przyszłym roku planuję sama się za to wziąć: na pewno będą nowalijki, pomidory i ogórki a reszta to się zobaczy, generalnie chciałabym mieć te warzywa które są drogie/trudno dostępne, jak papryka, bakłażany itp., ale obawiam się, że górę może znowu wziąć niepohamowane chciejstwo i kupię nasiona wszystkiego, co dostępne na rynku :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

"Grę o tron" pokazało mi dziecko, a że podczas wakacji była brzydka pogoda, zrobiłam sobie maraton :wink: Mam zamiar zimą obejrzeć spokojnie.
U mnie śniegu nie było, więc wszystko przede mną :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Julek, śrubokręta sobie posadź w donicy przed domem :) A o maskę pytałam nie w kontekście szlifowania Twoimi rencami, tylko martwiąc się o Twoją nie-astmę :D
Do Kordusa jadę zobaczyć mojego klona (który na pewno już stracił liście :twisted: ) i cisy na ekran.
Pat, bardzo zazdroszczę takiej możliwości - u mnie nie ma ani miejsca na warzywnik z prawdziwego zdarzenia, a gdyby nawet było, to wyglądało by to beznadziejnie - nie pasuje mi jakoś. Nie mniej jednak uwielbiam bakłażany i cukinię i chciałabym mieć własne pod ręką.
Ewa, podoba Ci się ten serial, jak rozumiem? My jesteśmy w połowie drugiego sezonu i codziennie przebieram nogami do kolejnego odcinka :) Pogoda się u mnie lekko poprawia, w sensie wyższej temperatury. Wczoraj rano było -7st., dziś w okolicy zera.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dobry Aguś :wit
Jak sytuacja pogodowa dzisiaj? Białe coś topnieje powoli?
Serialu nie oglądam, ale przymierzam się do książki, ponoć - tradycyjnie - lepsza niż film ;:65
Zazdroszczę wolnego piątku, ja niestety do roboty...
Powodzenia przy pracach kaskadowych, pogoda zapowiada się ładnie ;:3
Julkowi napisałem to samo o skrętasku hihihi
Miłego dnia ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

A dziekuje za troske ;:196 Przed domem mam taka drewniana skrzynie pod kolor plotkow - wnerwialy mnie te drewniane plotki przed moim betonowcem ale ze musza byc, to dolozylam tam skrzynie i moze faktycznie tam bym posadzila. Tyle ze ona jest nieocieplana i nie wiem czy taki srubokret tam nie zmarznie a przechowywac, to juz kompletnie nie mam gdzie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj zapowiada się ładniejszy dzień! Nie Agnieszko o słoikowej produkcji ! O swoich pierwszych przetworach. Ostatnio coraz częściej mój ogród wybierają bażanty. Dzisiaj piękny bażant wyskoczył jak mnie usłyszał. Na białym tle z tym swoim kolorowym ogonem wyglądał zjawiskowo. Niestety w rękach miałam gar z kaszą dla kurek, a nie aparat!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wolałabym przeczytać książkę :D Serial jednak uważam za udany i z przyjemnością do niego wrócę.
Dziś się do ogrodu pewnie nie wybiorę, bo zaczyna wiać. Powylegam sobie i nadrobię zaległości forumowe-póki dziecko w szkole 8-)
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, dorzucę swoje trzy grosze - o "Grze o tron" - serial i owszem fajny, szkoda tylko, że najbardziej barwne i ciekawe postacie giną zbyt szybko. "Słońce i Gwiazdy" był postacią nieziemsko malowniczą, ale moim faworytem jest Karzeł! Jeszcze Cię zaskoczy :;230 Polecam książki - choć serial dość ściśle oddaje ich treść (pominięto chyba jeden wątek, mało znaczący) - czyta się je z taką samą niecierpliwością, z jaką się ogląda kolejne odcinki. Trochę się denerwuję, że na ostatni tom trzeba czekać aż do 2014, pan autor obiecał, że skończy pisać do tego czasu! Miłego seansu lub lektury :wink:
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Wszyscy się zachwycają "Grą o tron", a ja taka zielona w temacie, stanowczo muszę się wziąć za siebie.
x-ag-a
---

Post »

Beata, koniecznie! :) nie możesz być w tyle, zwłaszcza że okoliczności przyrody za oknem pozwalają na nadgonienie w temacie :)
Nelu, niestety o książce usłyszałam dopiero w momencie oglądania pierwszej części serialu... na pewno przeczytam tę lekturę, bo po rozwijających się odcinkach wnoszę, że jest co najmniej tak samo zajmująca. Słońce i Gwiazdy bardzo polubiłam za zdecydowanie w działaniu, delikatnie mówiąc, i niezwykły szacunek i miłość jaką obdarzył Księżyc jego życia... Szkoda, że zszedł, podobnie jak Eddard Stark, który przecież wydawał się być głównym bohaterem! Myślę, że Karzeł (Lew :)) ma nietuzinkową rolę w całej historii i bardzo mi imponuje swoją inteligencją, poczuciem humoru... i uczuciowością ;-) Ile tomów mam do przeczytania?
Ewa, czyli serial widziałaś już w całości? My kończymy drugi sezon i z niecierpliwością czekamy na wiosnę 2013... Urlopowałaś się dziś?
Marysiu, wyobraź sobie, że cała praca związana z przygotowaniem sałatki w słoikach poszła na marne... słoiki wekowałam w piekarniku, ale to chyba nie jest najlepszy sposób - wszystko sfermentowało, było mi tak przykro :(
Bażanty to bardzo przyjemne ptaki, u nas jest ich zatrzęsienie... uwielbiam ich toki!
Jula, żyjesz po tym szlifowaniu? Śrubokręt może być delikatesem, więc jeśli się zdecydujesz na zakup i posadzenie go w skrzyni, to zadbaj o zaciszne miejsce i może lekkie ubranko...
Cześć Kasik! Sytuacja pogodowa nieco lepsza, temperatura lekko zwyżkuje, zakładam, że koniec tygodnia będzie cieplejszy, zgodnie z zapowiedziami... Co do skrętasa, to mamy podobne pomysły :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ciekawa jestem gdzie tkwi błąd, ale proszę nie zrażaj się przecież nie zawsze pierwszy razy wychodzi!
x-ag-a
---

Post »

Nie zrażam się, ale zawartość z 20 litrowych słoików poszła do wyrzucenia... tyle starania, zwyczajnie żal mi tej całej pracy, sałatka zapowiadała się fantastycznie... Ogórki kiszone wyszły za to świetnie :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Zyje, zyje ... na pol gwizdka ale zyje :;230 Jutro powtorka z rozrywki i mozna zabezpieczenia zrywac i odszczurzac gore na cacy ufff od piatku przyziemie zaczynaja ale to juz pikus, bo sie nosic tak nie bedzie i czlek spokojnie zyc bedzie mogl.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Brakuje dla mnie pracy-wolny wtorek to bonus, wypłata wręcz przeciwnie :(
Obejrzałam dostępne odcinki, czekam na wiosnę :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Trumienki ;:202 ...alem się wystraszyła, ale już wszystko doczytałam i przy okazji uchichrałam się :;230
Zawsze, to jakiś przyjemny akcent w szarudze dnia powszedniego ;:333
Aguś ja w tej chwili podziwiam ogród tylko przez okno, ale mam nadzieję, że będzie te obiecane 16 stopni i powycinam jeszcze w tym roku suche badylki ;:3
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”