Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Post »

Ilonko, w różach jakoś się nie kocham za specjalnie ale ta nowa jest piękna...Chciałabym powąchać...Prześlesz trochę zapachu mailem ? ;:173
Czytałam o przymrozku i gęsia skórka mi wyszła na rękach...o zgrozo... toż mamy czerwiec już.....niech ta pogoda sobie odpuści te zawirowania.... ;:223
Pieknie jest u Ciebie.Roślinki takie dorosłe, trawniczek zielony....bossskoooo.Ach trawnik...... ;:173 marzenie ;:173
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Gosiu, to zależy w którym miejscu, w większości są przy kamieniach w ziemi też poukładane kamienie, po to by jadąc kosiarką, można było dojechać, więc tam nic nie robię, ale mam też takie miejsce, gdzie biorę nożyczki i ścinam ;:306

Marzenko ja się z Ciebie nie śmieję tylko podziwiam i zazdroszczę Ci tego, że masz jeszcze gdzie sadzić, bo ja wczoraj chodziłam i próbowałam znaleźć miejsce na nową rabatę i nic nie wymyśliłam ;:223

Aniu czujesz właśnie posłałam flakonik z jej zapachem ;:108, na szczęście ten przymrozek był chyba słaby albo szła jakaś fala, bo w ogrodzie wszystko okey, roślinki rzeczywiście w tym roku dają czadu, ale trawniczek ma jeszcze dużo do życzenia, chociaż z moimi psiakami to chyba lepszy już nie będzie, ale cieszę się, że Ci się podoba ;:196

dziś wstawiam troszkę kolorków, a jutro nadrobię zaległości u Was, niestety cierpię ostatnio na niedosyt czasu ;:223

Warszawska Nike
Obrazek

Isago pokazał swe prawdziwe kwiaty
Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitł czerwony zawilec
Obrazek

Obrazek

moja pierwsza róża, która zawitała w tym ogrodzie
Obrazek

Obrazek

inne, co prawda jeszcze nie śmiało, ale też pomalutku zaczynają

Fresia
Obrazek

Bernstein rose
Obrazek

angielka nn
Obrazek

Graham Thomas cały w pąkach
Obrazek

koło niego Rooguchi pokazuje pierwsze pączki
Obrazek

za momencik i kobea z siewu
Obrazek

mieczyk abisyński
Obrazek

czosnki
Obrazek

Obrazek

następne lilie
Obrazek

piwonie
Obrazek

Obrazek

paprotka, która przezimowała w tej doniczce
Obrazek

amorfa, a pod nią przywrotnik ostroklapowy, brunery od Krysi ;:196 i języczki z własnego siewu
Obrazek

wierzba hakuro, krzewuszka i naparstnice
Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A dlaczego Tobie już powojniki kwitną, a mi nie?
Jakie masz piękne odmiany!
Ja jestem cierpliwa, ale Jan Paweł II już trzeci rok puszcza tylko jedna nitkę :evil:
Chyba go muszę przesadzić :roll:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

ilona2715 pisze: moja pierwsza róża, która zawitała w tym ogrodzie
.....
Obrazek

inne, co prawda jeszcze nie śmiało, ale też pomalutku zaczynają ......
:wit Witaj Ilonko...... ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 wielkie brawa dla cudnej różyczki :heja :heja
Piękna, na następne chyba nie trzeba już długo czekać. :heja Słonka im trzeba, a zacznie się wysp.
Jak ja kocham ten czas ....... i tak aż do jesieni .... ;:168
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Kilka dni zaległości i nie wiem czym się bardziej zachwycać... ale chyba pierwszeństwo mają fotki z rabatkami - cudne zakątki, wyspy roślin tworzysz... też by tak chciała... ale miejsca brak a roślin za dużo :D
Urzekł mnie ten powojnik Isago...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ilonko,przez przypadek wiem co u mnie rośnie,mam na mysli szławię muszkatułowa.Dostałam jesienia sadzonkę i nie wiedziałam,że ona tak pieknie kwitnie.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłeczko, niestety nie odpowiem Ci na to pytanie, bo po prostu nie wiem, większość faktycznie zakwitła w pierwszym sezonie po posadzeniu i następne też szykują kwiatki, ale mam też dwa takie, które rosną jakby chciały a nie mogą, chyba, że to jakieś późniejsze?

Majeczko, ta która zakwitła pierwsza jest u mnie już 6 rok i niestety nie znam jej nazwy, bo wówczas jeszcze róża była dla mnie tylko różą, faktycznie zrobiła się w tym roku piękna, chyba dlatego, że zaczęłam o nią i wszystkie inne dbać i widzę, że póki co wszystkie pięknie zaczynają się odwdzięczać.

Jagusiu, naprawdę bardzo się cieszę, że Ci się podobają moje rabatki, ja co prawda wciąż widzę jeszcze dużo do poprawienia, ale chyba już przywykłam do myśli, że to już zawsze tak będzie ;:306, z tym miejscem mam identycznie tak samo, cierpię na jego chroniczny brak ;:223 . Powojnik Isago rzeczywiście jest piękny i też mnie urzekł, ale tak naprawdę wszystkie mają swój niepowtarzalny urok. Wczoraj pojechałam tylko po środek przeciwko grzybiczny a wróciłam z następnym i już wiem, że nie ostatnim, bo "moja Pani" sprowadziła od Marczyńskiego jeszcze inne piękności ;:108

Małgosiu, szałwia muszkatołowa jest przepiękna, Krysia (Chrystina), to ma dopiero okaz, moje siałam w zeszłym roku wiosną, niestety widzę, że miejsce w które je dałam nie bardzo im służy, gdyż mam porównanie do szałwii Gosi (mojej synowej), której też te sadzonki dałam i które rosną i tak w tym samym ogrodzie, więc jak moje będą kiepskie, to zrobię fotkę tamtym :;230 . Na szczęście tej wiosny też zrobiłam kilka sadzonek i już sobie rosną, więc może za rok doczekam się lepszej kępy, a być może jeszcze i tegoroczne coś pokażą.

nowy nabytek - powojnik Lemon Bells
Obrazek

Obrazek

a dziś po pracy czekały na mnie takie niespodzianki :tan

Pernile Poulsen, a jak ona pachnie Ewka ;:196
Obrazek

Obrazek

Angielka nn też od Ewki, czyż ona nie jest cudna
Obrazek

oraz Bernstein rose
Obrazek

Obrazek

i Fresia
Obrazek

Chandos Beauty jeszcze troszkę, podobnie jak pozostałe
Obrazek

piwonie, których nazw niestety nie znam

tę kupiłam z 3 lata temu, na początku była pojedyncza i od razu pokazywała żółte pręciki teraz nabrała wigoru
Obrazek

Obrazek

to jakaś stara odmiana przywiozłam ja z poprzedniej działki
Obrazek

ta podobnie jak poprzednia
Obrazek

Obrazek

niby Sorbet, ale czy nią jest?
Obrazek

to ma być Laura dessert, ale czy będzie ;:224
Obrazek

datury też zaczynają
Obrazek

ostrogowiec
Obrazek

pęcherznica i czekająca dziura, aż będzie oczkiem
Obrazek

krzewuszki, o białej zapomniałam ;:223, bo to jeszcze maleństwo, które zasłoniły piwonie :;230
Obrazek

Obrazek

perukowce ciemny i zielony
Obrazek

Obrazek

Amorfa
Obrazek

i takie tam razem
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
MaKi
50p
50p
Od: 16 kwie 2013, o 01:03

Post »

Oto przykład jak kawałek pustej działki można przeobrazić w coś co budzi zachwyt i podziw ;:333
Pozdrawiamy Mirka i Krzysiek

Ogród pod sosnami-zapraszam
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Zachwyt i podziw, ja tobie tak pozazdrościłam oczka że już swoje prawie mam i też z wysepką :tan
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ilonko, widoki wprost fantastyczne - ogród przybiera teraz najpiekniejsze barwy... te piwonie, krzewuszki i przede wszystkim róże... ot, raj dla oczu :)
Miłego popołudnia!
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ilonko jest takie powiedzenie "jak dbasz tak masz" i to jest to.... ;:333
różyczki dziękują Ci za opiekę ;:168 pokazujesz perełki.... a angielka nn ta bialutka , wow.... :tan :tan
Chandos Beauty , to dla mnie jedna z najpiękniejszych róż Harkenssa. :uszy Ciekawa jestem jak Ty ją odbierzesz.
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Ilonko :wit
Piękne piwonie jak zresztą cały Twój ogród...ślicznie ...a to oczko już bez wody wygląda imponująco ;:215
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani dziękuję ;:196 ;:196 ;:196 za odwiedzinki, bardzo się cieszę, że wpadacie do mnie pomimo mojej mniejszej aktywności, co prawda bywam u Was, lecz na wpisy brakuje mi ostatnio czasu, ale od przyszłego tygodnia obiecuję poprawę i na pewno nadrobię zaległości. Ten tydzień jestem cały czas w biegu, bo stwierdziłam, że trzeba by wreszcie umeblować do końca salon, a dobranie wszystkiego kolorystycznie, a przede wszystkim cenowo troszkę czasu zabiera, a jak meble, to trzeba by też pomyśleć o odświeżeniu sufitu i ścian ;:223 , poza tym dopadło mnie zapalenie krtani, więc jeszcze i wizyty u lekarza ;:223. Na ogród wpadam z aparatem i na tym koniec mojej bytności, a zielsko sobie rośnie i jeszcze do tego jutro idę do pracy, ech, ale i tak nic mi humoru nie zepsuje, kiedy widzę moje królewny :heja

Krzysiu, dziękuje bardzo ;:196, wleciałam na chwilkę i do Ciebie zobaczyć Twój ogród pod sosnami, wpiszę się jednak nieco później, ale widziałam, widziałam ;:63 jak tworzysz swoje piękne miejsce na ziemi.

Iwonko, moje jeszcze troszkę poczeka, ale cieszę się, że Ty masz już prawie gotowe, muszę koniecznie wpaść ;:108 i zobaczyć, może tym razem, to ja coś podejrzę ;:196

Agnieszko jak ja kocham te porę roku, tyle kolorków, tyle zapachów, a różyczki sprawiają mi niesamowitą radość

Majeczko, żebyś Ty widziała tę moją radość jak wracam z pracy do domu i widzę te moje królewny, angielka nn (muszę zdobyć jej nazwę ;:108 ) jest piękna, ona każdego dnia wygląda inaczej, zmienia się jak kameleon ;:306, Chandos Beauty również, taka subtelna i tajemnicza, choć wydaje się bardzo delikatna, widać, że to mocna róża, troszkę jeszcze za wcześnie na ocenę z moich ust, bo jak wiesz ja dopiero raczkuję w tej kwestii, wielu z nich nigdy na żywo nie widziałam (tylko na zdjęciach), ale myślę, że pod koniec sezonu, będę miała już wyrobione swoje zdanie na ich temat, wówczas się podzielę opinią, która zauroczyła mnie najbardziej, a która zawiodła, choć mam nadzieję, że takiej nie będzie.

Oleńko, piwonie są równie piękne jak róże, zresztą każda roślinka ma swój urok, więc trudno je porównywać, ale ostatnio, gdy chodzę po działce, to gadam sama do siebie, o a ta piwonia wygląda jak róża, a ta róża jak piwonia ;:306, no zobacz sama czyż nie są podobne np. te

piwonia, którą wcześniej pokazywałam
Obrazek

i róża Baron girod de l'ain, która zrobiła mi ogromną niespodziankę, nie dość, że to maleństwo wsadzone w zeszłym roku (na własnym korzeniu, miała może z 10cm) zakwitło, to na pierwszym kwiatku ma już te białe obwódki, a czytałam gdzieś, że czesto się zdarza, że ich nie mają szczególnie w pierszych latach po posadzeniu
Obrazek

albo te piwonia Laura dessert (chyba ją jednak jest), która w ciągu jednej doby z pączusia rozwinęła się w piękny kwiat
Obrazek

i angielka nn, która w ciągu jednej doby przeszła metamorfozę
Obrazek

Chandos Beauty
Obrazek

Heidi Klum
Obrazek

Obrazek

Bernstein Rose w trzech etapach
Obrazek

Pastella
Obrazek

First Lady
Obrazek

Piano
Obrazek

Eden Rose
Obrazek

Obrazek

Burgundy Ice ma obłędny kolorek
Obrazek

Ingrid Bergman
Obrazek

Chippendale
Obrazek

Extravaganza
Obrazek

rozpoznana jako Pink Peace
Obrazek

rozpoznana jako Charles Austin
Obrazek

Fuksja
Obrazek

pierwszy kwiatek Alioniushki
Obrazek

i takie tam
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

ilona2715 pisze: nowy nabytek - powojnik Lemon Bells
Obrazek

Obrazek
Powojnik śliczniutki, ciekawy kształt kwiecia.... ;:oj
Róże przecudne... pięknie już u Ciebie rozkwitły!! ;:138
U mnie dopiero roztwierają pojedyncze pąki...

Zawsze zapominam jak jestem w ogrodniczym jak petunie się nazwalają :roll:
i nigdy nie mogę ich kupić.... ;:185
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Róże masz prześliczne :D Ale to co podpisałaś "Pomponella" moim zdaniem nią nie jest ;:222
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”