Mój kawałek na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kawałek na ziemi

Post »

Kasiu, piękna ta różyczka w pąku- patrz, jak matka natura potrafi zestawić kolory ;:138
Moje dalie sadzone w kwietniu i mam nadzieję, że niebawem zobaczę w pełni rozkwitu. Mam tylko 3 sztuki- jedna kupiona wiosną a dwie z poprzedniego sezonu. Oby jak najszybciej rozkwitły ;:333
Pantofelnik przepiękny. Coś mnie na nakrapiane bierze w tym sezonie :roll:

Miłego tygodnia ;:196
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu to już teraz wiem dlaczego ostatnio nie było Cię na FO! Ile pracy włożyłaś w swoje królestwo i wcale się nie dziwię, że pracowałaś do granic możliwości widząc takie efekty ;:173 Nie będę wszystkiego wymieniać tylko powiem, że jest po prostu wspaniale ;:63
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu iochromę mam czerwoną, w doniczce i na zimę chowam razem z innymi doniczkowymi, teraz jest mała bo ją obciełam, odbiła przy samej ziemi, mam nadzieję że dochowam się większego drzewka bo takie robi wrażenie, no i kwiatów ma więcej bo na razie jest tylko jedna kiść.

Małgosiu ja mam dalii....musze policzyc ale chyba 14, w tym roku kupiłam 3 ale niestety jednej karpka była malusia i nie wyszła wcale, chyba zgniła ;:222 a szkoda bo była piękna, przynajmniej na zdjęciu wyglądała jak cherbaciana chryzantema. Może jeszcze ja spotkam :roll:
Ciebie bierze na nakrapiane...a mnie na wszystko ;:oj ;:306

Marysiu sama wiesz że jak się człowiek nie napracuje to nie ma efektów. A miałam cie spytać czy skonsumowaliście coś z moich podarków, i jak smakowało?

U mnie dziś pochmurno i nawet powiedziałabym że zimno, chęci do robót jakoś mi brak ale coś sobie znajdę ;:333
Pasowało by "okno gotyckie" ustawić i poobsadzać...pewnie pytacie co to? Jak zamontuje to pokaże ;:306

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Kasiu, taras suuuper ;:215 Wysiłek włożyliście w niego zapewne nie mały, ale efekt był tego wart ;:108 Teraz można już spokojnie popijać kawkę i przyglądać się jak roślinki się rozrastają.
U ciebie kwitną już lilie i dalie :?: U mnie wszystko w pąkach, więc muszę jeszcze poczekać na cieszenie oczu ;:108 Kasiu, co to za kwiatek na trzecim zdjęciu. Ma bardzo ciekawy kolor. On w rzeczywistości jest taki bordowy?
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p

Post »

Witaj Kasiu :wit
To jest różowy złocień, nim rozkwitnie całkiem to jest dość ciemny , potem wygląda tak
Obrazek
niestety burza je połamała i juz ściełam...ale zostały zdjęcia ;:215
Dalie rozkwitły dwie a lilia dopiero jedna, właśnie byłam u innych forumek... te to mają lilie ;:oj
I dziękuje za pochwałę naszych prac ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu oczywiście skonsumowany został słoiczkowy przysmak i nawet córka się załapała. Pyszne było i muszę kiedyś dokładniej o tym porozmawiać ;:162 Buteleczka jeszcze dojrzewa :D
Przydałoby się żeby nam ogrody podlało przed zbliżającym się gorącem, ale na razie tylko pochmurno jest :wink:
Dobrego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

No, to złocień różowy zapisuję na liście moich "chciejstw". Nawet jaśniejszy wygląda super ;:215
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p

Post »

Marysiu ciesze się że smakowało, mam nadzieję że buteleczka też przypadnie wam do gustu, zwłaszcza twojemu eM ;:224
Deszczu u mnie polało bardzo fajnie w niedziele, dużo ale spokojnie, choć prawdę mówiąc na rabatach szału znaczy mokra wcale nie ma ;:222 No i okazuje się że pogodynki w ubiegłym tygodniu miały rację że upały się zbliżają...może jakoś przetrwamy, z pomocą węża i konewki :D

Kasiu warto go mieć, mam też jaśniejszy, tylko był oprzesadzany i nie zakwitł...chyba dlatego. Ja je mam z nasion, nie pamiętam gdzie kupiłam bo to już chyba ze 4 lata. Jedyny minus tych złocieni to taki że wiatr je bardzo łatwo przeewraca i po ładności, w tym roku porobiłam podpurki ...okazały się za niskie ;:222 ale za rok je przypilnuje i porządnie podwiąże ;:215

A teraz migawki z ogrodu... który co dzień to wygląda lepiej, coraz więcej kwiatów kwitnie :tan
Zakwitły kolejne dwie dalie, w sumie mam ich 12
Obrazek Obrazek

Przymiotno ogrodowe
Obrazek Obrazek

Krwawnik kichawiec
Obrazek Obrazek

Rozchodnik ostry i biały
Obrazek Obrazek

Maki ...cudne ;:167

Agapant, ma w tym roku 4 kwiaty ;:138
Obrazek Obrazek

Tojad i języczka przewalskiego też pokazują pierwsze kwiaty
Obrazek Obrazek

Powojnik Jakmani nie jest powalający jak co roku, ma niedużo kwiatków, za to Vitalba jest obsypana
Obrazek Obrazek

I na koniec bukiecik :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu dalie od Ciebie te ż już powschodziły, ale jeszcze żadna nie kwitnie ani Twoja ani moja :;230 Mam też z siewu i jeszcze malutkie ;:131 A jak tam kapustki rosną?
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p

Post »

Marysiu jak powychodziły to i zakwitna.
A kapustka... powód mojej mało obecności ostatnio, plewimy, od rana do południa i znowu przed wieczorem, upał niemiłosierny nie pozwala na więcej.
Ale niebo dziś takie jak by coś miało popadać ;:204
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu i u mnie niebo przyćmione i mimo, że powiewa wiatr to atmosfera ciężka. To pielenie przypadło na najgorszy czas, bo sucho i upał. Kolejne kilogramy polecą jak w saunie ;:oj
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu-pracy w taki gorąc i kwestii podlewania to współczuję ;:168
Narobicie się ;:180

U nas po tej strasznej ,upalnej pogodzie gdzie zastyga się w bezruchu,nareszcie popadało,zrobiło się duszno,ale i wiaterek owiewa :tan Pomiędzy chmurami posadziłam prezencik od Ewy,nareszcie :wink:

Już nie pada ;:185
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p

Post »

U nas wczoraj troszkę popadało, dziś wieje niemiłosiernie i zimno. Ja ciągle zalatana i zarobiona.
Lilie zakwitają, dalii też coraz wiecej kolorów, dodam zdjęcia jak dostane się na kompa bo tu nie wiem czemu zdjęca wgrywaja mi sie fiknięte na bok :evil:
Do was też zaglądam choć sladów nie zostawiam ;:224
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p

Post »

No w końcu moge pokazać co u mnie kwitnie :tan
Takie lilie, jeszcze mam dwa kolory, ale każą czekać ;:173

Pokrzywki ładnie się powybarwiały,jesienia namnożę ich dużo bo ładnie wyglądają na rabatkach ;:215

Śliczna firletka chalcedońska też pokazała kwiatuszki... mają cudny kolor ;:oj oglądałam zdjęcia na kytórych to spore kępy, mam nadzieję że za rok i moja tak będzie się prezentować ;:224

Obrazek

Owady się pokazują
Obrazek Obrazek

I na koniec stara malwa ale za to jaka ładna i młodziutki łubin, z tegorocznego siewu
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Kasiu piękne lilie ;:138 .U mnie też już szaleją.Pomyślałam dziś,że szkoda,że tak szybko przekwitną.I tylko zdjęcia zostaną.
Muszę swoje poopisywać choć kolorami.

Kasiu,co do firletki,to trzeba uważać,bo lubią ją jakieś robale.Mojej nie ruszyły,ale u teściowej ani jednego kwiatka.Obcięła wszystko.
O nasiona łubinu będę się chyba uśmiechać :wink:
A krwawnik kichawiec strasznie się rozłazi.Mam na rabacie z różami i liliami.Zrobił się jeden wielki bukiet ;:oj .Zaraz u siebie zdjęcia wstawię
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”