Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

Tak, tak, kiedy zobaczyłam dawno temu CdB Dorotki to stał się moją pierwszą zachcianką powojnikową ;:180
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Kasiu, jak kwitnąco już u Ciebie. Urzekła mnie tak miniaturowa różyczka, jest cudna.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Na temat zdjęć i kwiatków nie będę się rozpisywać, bo po co. Wszystko wielokrotnie już zostało powiedziane. Super i już.
robaczek_Poznan pisze: Borówkę mam od 3 lat i pierwszy raz zawiązała owoce ;:oj nie mam pojęcia kiedy dojrzeją, ale podejrzewam że pod koniec czerwca wylądują w serniku na zimno... ;:224
Dziewczyny, może się załapiemy... :;230
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Robaczku, Kasiu witaj :wit
Zaglądam do Ciebie co jakiś czas i niezmiennie pokazujesz piękny ogród. Można nie chcieć z niego wychodzić, a Ty się gdzieś w świat wypuszczasz ;:224 .
A tak nawiasem - to białe to na bank żylistek. CdB - co za powojnik ;:oj , trzeba go mieć :!:

Pozdrawiam serdecznie - Jagoda
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasieńko, nadrobiłam zaległości... no pięknie, cóż więcej powiedzieć. ;:oj
Powojniki cudeńka, róże fantastyczne, wszystko kwitnie na potęgę.
To jest ten moment, kiedy wszystkim zazdroszczę, bo u mnie wciąż zielono i bez kwiatów. Ta różnica klimatu jest niesamowita. :roll:
A nie mówiłam że Austinek odbije. ;:215
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jestem bardzo zabiegana ale zajrzeć musiałam, bo tu jak zwykle ślicznie. Naładowałam bateryjki i do pracy. :wit
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

robaczek_Poznan pisze: Wiola, History była cięta wiosną przy ziemii, jesienią z resztą też, bo chorowała, wiec to takie ogrodowe chucherko..może ten sezon bedzie lepszy....
Może i chucherko, ale patrz jakie dzielne :D
Szepnij jej, że trzymam za nią kciuki ;)
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

asia2 pisze:
robaczek_Poznan pisze: Borówkę mam od 3 lat i pierwszy raz zawiązała owoce ;:oj nie mam pojęcia kiedy dojrzeją, ale podejrzewam że pod koniec czerwca wylądują w serniku na zimno... ;:224
Dziewczyny, może się załapiemy... :;230
Kusi nas, kusi ;:137
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

oj kusi, kusi......ja przepadam za borówkami a za sernikiem na zimno.....ojej ;:173
już sobie zarezerwowałam weekend i choćby nie wiem co przyjade........ :tan
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu Rooguchi piękny,,,chyba muszę się rozejrzeć ;:224
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiek ja mam jasminowca i niestety nie wyglada jak twój na zdjęciu :lol:
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Kasiu......ja Cię chyba uduszę :;230
właśnie siedzę w tym wątku o różach w lesie, tym co mi mówiłaś jak jechałyśmy na zlot i...........mam takie oczy! :shock: rany jakie róże.....hehe jak to dobrze, że jutro Dzień Dziecka :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Kasiek no.... cos powojniki mnie nie kreca :wink: Nie moge powiedziec, ze nie lubie ale jakos tak bez emocji. Bialego 'Alba Luxurians' mam i jasniutko niebieska Hanne do mme Isaac (ja stawiam na Wlochow hihi) innego bialego juz nie chce, bo powojniki sa dodatkiem rozanym, to musza byc w kontrastowym kolorze. Polish Spirit jest przy pnacej Schneewittchien a 'Night Veil' przy New Dawn. na razie wystarczy, zobacze czy sie z nimi zaprzyjaznie :twisted:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marzka, dziękuję za miłe słowa ;:196 Wiosną było tulipanowo, teraz powojnikowo :wink: Fakt, powojników i róż ciągle przybywa ale mam nadzieję, że nudno nie będzie i jeszcze uda mi się Was zadziwić ;:65
Aguś, wychodzi na to, że liczba 10 jaśminowców skurczyła się do zera... ;:145 Te krzewy też są ładne..ale nie pachną... ;:185 dziękuję za miłe słowa, zwłaszcza od mistrza obiektywu ;:196
Dzięki Monia :wit
Marta, wyjeżdżam tam, gdzie większość populacji nie interesuje piłka nożna, Euro ani nawet nasz piękny kraj.. :;230
A tak na poważnie, to na czas Euro i tak byłabym zmuszona do urlopu, bo dojazd do pracy już mam poważnie utrudniony, a gdy zaczną przyjeżdżać tłumy to będzie istne szaleństwo...telebimy i strefa kibica pod oknem w pracy też nie ułatwi mi życia.. Tak się złożyło, że M ma wyjazd szkoleniowy i połączyliśmy przyjemne z pożytecznym - on na kongres, ja na plażę... ;:224 Forum jednak zabieram już tradycyjnie ze sobą, więc będę Was odwiedzać ;:333
Dorotko, to dobra wiadomość ;:215 CdB rośnie na pergoli przy wejściu, od północy i słońce ma podobnie jak Twój - tylko do południa i troszkę późnym popołudniem. Obok niego rosną jeszcze inne - w TEORII mają to być|: Polish Spirit, Ville de Lyon i Sikorski. jak zakwitną to poproszę o identyfikację ;:131
Francesca, dobrze wiedzieć, poszukam go u Dorotki w minionym wątku ;:108
Beatko, dziękuję! To zakup przypadkowy, przy okazji croissantów w Lidlu :;230 M dorzucił do koszyka ;:167 Te darowane są najpiękniejsze czyż nie..? Czytałam o Twoich nowiutkich zdobyczach ;:180 I oczywiście...moja nowa obsesja Whiter Shade of Pale ;:170 ps. nie znalazłam jej w żadnej szkółce i sprawdzałam w necie tą firmę - Floriall i niestety nie oferują sprzedaży wysyłkowej..chyba, że zgodzą się w drodze wyjątku, może zapytasz kiedyś przy okazji czy jest taka opcja? Byłabym wdzięczna ;:131
Asia, to ciasto to właśnie dla Was chcę przyrządzić ;:4

Bodziszek & RH NN

Obrazek Obrazek

Frienship & History

Obrazek Obrazek
Hortensja You & Me 'Romance' & powojnik Ernest Markham

Obrazek Obrazek

Blue Blood & goździk pierzasty

Obrazek Obrazek

A teraz tarasowo - w donicach od lewej, na froncie są róże Delbarda - Souer Emmanuelle & Ma Normandie, a z tyłu Pastella Obok Passiflora & lobelia

Obrazek Obrazek

Sambuca Nigra & RH

Obrazek Obrazek

Czosnek kazachstański & Senteur Royale

Obrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagódko, witaj ponownie! Żylistek potwierdzony już przez tyle osób, że straciłam nadzieję na jaśminową woń w ogrodzie... ;:145 CdB na razie pięknie się sprawuje, mam nadzieję, że szybko rośnie, bo ma ogroooomną pergolę do wspinaczki... ;:224
Jagódko, zawsze lato spędzam w ogrodzie, rzadko wtedy wyjeżdżam za granicę, urlopy raczej planujemy na jesień i zimę. W tym roku tradycyjnie wyjechaliśmy na majowy weekend, a urlop w czerwcu trochę wymuszony sytuacją związaną z Euro...szykuje się komunikacyjny kataklizm w Poznaniu, a ja do miasta mam prawie 20km i biuro w środku strefy kibica ;:202 Poza tym mój M ma urlop szkoleniowy więc postanowiliśmy to jakoś rozsądnie wykorzystać i odpocząć wspólnie w ciepłym miejscu ;:170 Oczywiście z pogodą różnie może być, bo ostatni wyjazd do ciepłych krajów wypadł wtedy, gdy w Polsce było upalnie, a u nas niekoniecznie.. :;230
Ewuniu, bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś ;:196 Austinek odbił, miałaś rację ;:138
Dla Ciebie:

Charles Austin
ObrazekObrazek

Wiola, dzięki ;:138 Już jej szepnęłam, dzięki za terapeutyczne wsparcie :lol:
Bozuniu, czekam na Was ;:65 mam nadzieję, że spotkanie dojdzie do skutku :uszy
Agnieszko, to urokliwy powojnik ;:170 Dla Ciebie ;:167

Rooguchi

Obrazek Obrazek

Kasia, niestety....muszę się teraz rozejrzeć za jaśminowcem ;:218 A o tych żylistkach coś wiesz? co to za cudo?Jak długo kwitnie? powtarza?
Marta, widzę, że już traiłaś do Ewuni Rozanki :;230 hihihi, ja miałam tak samo ;:173
Jule, fajne zestawienia clemkowo-różane wybrałaś. Ja też mam Hanna Viticella, ale jeszcze nie kwitła..więc kto wie, może jeszcze okaże się być Violą a nie Hanią albo jeszcze czymś innym ;:223 Pamiętam, że masz te też piękne róże Kristall - czy im dosadziłaś coś fioletowego do kontrastu? Może właśnie Rooguchi? Kritstall masz chyba blisko tarasu..? Rooguchi się nie wspina, ale raczej kładzie - wystarczy jakaś podpora, żeby się nie połamał.

Violet Bluish & B. Bride

Obrazek Obrazek

Kronenberg & Dr Ruppel

Obrazek Obrazek

Passiflora & Heidi Klum (nie było wczoraj, dzisiaj to co innego... ;:224 :;230 )

Obrazek Obrazek

Lobeliowo

Obrazek Obrazek

Rosarium Uetersen & Nostalgie

ObrazekObrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”