Ogródek Robaczka cz. 2
- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 2
Tak, tak, kiedy zobaczyłam dawno temu CdB Dorotki to stał się moją pierwszą zachcianką powojnikową 

Kasiu, jak kwitnąco już u Ciebie. Urzekła mnie tak miniaturowa różyczka, jest cudna.
Na temat zdjęć i kwiatków nie będę się rozpisywać, bo po co. Wszystko wielokrotnie już zostało powiedziane. Super i już.

Dziewczyny, może się załapiemy...robaczek_Poznan pisze: Borówkę mam od 3 lat i pierwszy raz zawiązała owocenie mam pojęcia kiedy dojrzeją, ale podejrzewam że pod koniec czerwca wylądują w serniku na zimno...
![]()

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Robaczku, Kasiu witaj
Zaglądam do Ciebie co jakiś czas i niezmiennie pokazujesz piękny ogród. Można nie chcieć z niego wychodzić, a Ty się gdzieś w świat wypuszczasz
.
A tak nawiasem - to białe to na bank żylistek. CdB - co za powojnik
, trzeba go mieć
Pozdrawiam serdecznie - Jagoda

Zaglądam do Ciebie co jakiś czas i niezmiennie pokazujesz piękny ogród. Można nie chcieć z niego wychodzić, a Ty się gdzieś w świat wypuszczasz

A tak nawiasem - to białe to na bank żylistek. CdB - co za powojnik

Pozdrawiam serdecznie - Jagoda
- Rozanka
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasieńko, nadrobiłam zaległości... no pięknie, cóż więcej powiedzieć.
Powojniki cudeńka, róże fantastyczne, wszystko kwitnie na potęgę.
To jest ten moment, kiedy wszystkim zazdroszczę, bo u mnie wciąż zielono i bez kwiatów. Ta różnica klimatu jest niesamowita.
A nie mówiłam że Austinek odbije.

Powojniki cudeńka, róże fantastyczne, wszystko kwitnie na potęgę.
To jest ten moment, kiedy wszystkim zazdroszczę, bo u mnie wciąż zielono i bez kwiatów. Ta różnica klimatu jest niesamowita.

A nie mówiłam że Austinek odbije.

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Jestem bardzo zabiegana ale zajrzeć musiałam, bo tu jak zwykle ślicznie. Naładowałam bateryjki i do pracy. 

- LaViol
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może i chucherko, ale patrz jakie dzielnerobaczek_Poznan pisze: Wiola, History była cięta wiosną przy ziemii, jesienią z resztą też, bo chorowała, wiec to takie ogrodowe chucherko..może ten sezon bedzie lepszy....

Szepnij jej, że trzymam za nią kciuki ;)
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2

Kusi nas, kusiasia2 pisze:Dziewczyny, może się załapiemy...robaczek_Poznan pisze: Borówkę mam od 3 lat i pierwszy raz zawiązała owocenie mam pojęcia kiedy dojrzeją, ale podejrzewam że pod koniec czerwca wylądują w serniku na zimno...
![]()

oj kusi, kusi......ja przepadam za borówkami a za sernikiem na zimno.....ojej
już sobie zarezerwowałam weekend i choćby nie wiem co przyjade........

już sobie zarezerwowałam weekend i choćby nie wiem co przyjade........

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Kasiu Rooguchi piękny,,,chyba muszę się rozejrzeć 

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Kasiek ja mam jasminowca i niestety nie wyglada jak twój na zdjęciu 

Kasiu......ja Cię chyba uduszę
właśnie siedzę w tym wątku o różach w lesie, tym co mi mówiłaś jak jechałyśmy na zlot i...........mam takie oczy!
rany jakie róże.....hehe jak to dobrze, że jutro Dzień Dziecka 

właśnie siedzę w tym wątku o różach w lesie, tym co mi mówiłaś jak jechałyśmy na zlot i...........mam takie oczy!

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Kasiek no.... cos powojniki mnie nie kreca
Nie moge powiedziec, ze nie lubie ale jakos tak bez emocji. Bialego 'Alba Luxurians' mam i jasniutko niebieska Hanne do mme Isaac (ja stawiam na Wlochow hihi) innego bialego juz nie chce, bo powojniki sa dodatkiem rozanym, to musza byc w kontrastowym kolorze. Polish Spirit jest przy pnacej Schneewittchien a 'Night Veil' przy New Dawn. na razie wystarczy, zobacze czy sie z nimi zaprzyjaznie 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Marzka, dziękuję za miłe słowa
Wiosną było tulipanowo, teraz powojnikowo
Fakt, powojników i róż ciągle przybywa ale mam nadzieję, że nudno nie będzie i jeszcze uda mi się Was zadziwić
Aguś, wychodzi na to, że liczba 10 jaśminowców skurczyła się do zera...
Te krzewy też są ładne..ale nie pachną...
dziękuję za miłe słowa, zwłaszcza od mistrza obiektywu
Dzięki Monia
Marta, wyjeżdżam tam, gdzie większość populacji nie interesuje piłka nożna, Euro ani nawet nasz piękny kraj..
A tak na poważnie, to na czas Euro i tak byłabym zmuszona do urlopu, bo dojazd do pracy już mam poważnie utrudniony, a gdy zaczną przyjeżdżać tłumy to będzie istne szaleństwo...telebimy i strefa kibica pod oknem w pracy też nie ułatwi mi życia.. Tak się złożyło, że M ma wyjazd szkoleniowy i połączyliśmy przyjemne z pożytecznym - on na kongres, ja na plażę...
Forum jednak zabieram już tradycyjnie ze sobą, więc będę Was odwiedzać
Dorotko, to dobra wiadomość
CdB rośnie na pergoli przy wejściu, od północy i słońce ma podobnie jak Twój - tylko do południa i troszkę późnym popołudniem. Obok niego rosną jeszcze inne - w TEORII mają to być|: Polish Spirit, Ville de Lyon i Sikorski. jak zakwitną to poproszę o identyfikację
Francesca, dobrze wiedzieć, poszukam go u Dorotki w minionym wątku
Beatko, dziękuję! To zakup przypadkowy, przy okazji croissantów w Lidlu
M dorzucił do koszyka
Te darowane są najpiękniejsze czyż nie..? Czytałam o Twoich nowiutkich zdobyczach
I oczywiście...moja nowa obsesja Whiter Shade of Pale
ps. nie znalazłam jej w żadnej szkółce i sprawdzałam w necie tą firmę - Floriall i niestety nie oferują sprzedaży wysyłkowej..chyba, że zgodzą się w drodze wyjątku, może zapytasz kiedyś przy okazji czy jest taka opcja? Byłabym wdzięczna
Asia, to ciasto to właśnie dla Was chcę przyrządzić
Bodziszek & RH NN

Frienship & History
Hortensja You & Me 'Romance' & powojnik Ernest Markham
Blue Blood & goździk pierzasty

A teraz tarasowo - w donicach od lewej, na froncie są róże Delbarda - Souer Emmanuelle & Ma Normandie, a z tyłu Pastella Obok Passiflora & lobelia

Sambuca Nigra & RH

Czosnek kazachstański & Senteur Royale

Aguś, wychodzi na to, że liczba 10 jaśminowców skurczyła się do zera...

Dzięki Monia

Marta, wyjeżdżam tam, gdzie większość populacji nie interesuje piłka nożna, Euro ani nawet nasz piękny kraj..

A tak na poważnie, to na czas Euro i tak byłabym zmuszona do urlopu, bo dojazd do pracy już mam poważnie utrudniony, a gdy zaczną przyjeżdżać tłumy to będzie istne szaleństwo...telebimy i strefa kibica pod oknem w pracy też nie ułatwi mi życia.. Tak się złożyło, że M ma wyjazd szkoleniowy i połączyliśmy przyjemne z pożytecznym - on na kongres, ja na plażę...

Dorotko, to dobra wiadomość

Francesca, dobrze wiedzieć, poszukam go u Dorotki w minionym wątku

Beatko, dziękuję! To zakup przypadkowy, przy okazji croissantów w Lidlu

Asia, to ciasto to właśnie dla Was chcę przyrządzić

Bodziszek & RH NN

Frienship & History

Hortensja You & Me 'Romance' & powojnik Ernest Markham

Blue Blood & goździk pierzasty

A teraz tarasowo - w donicach od lewej, na froncie są róże Delbarda - Souer Emmanuelle & Ma Normandie, a z tyłu Pastella Obok Passiflora & lobelia

Sambuca Nigra & RH

Czosnek kazachstański & Senteur Royale

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Jagódko, witaj ponownie! Żylistek potwierdzony już przez tyle osób, że straciłam nadzieję na jaśminową woń w ogrodzie...
CdB na razie pięknie się sprawuje, mam nadzieję, że szybko rośnie, bo ma ogroooomną pergolę do wspinaczki...
Jagódko, zawsze lato spędzam w ogrodzie, rzadko wtedy wyjeżdżam za granicę, urlopy raczej planujemy na jesień i zimę. W tym roku tradycyjnie wyjechaliśmy na majowy weekend, a urlop w czerwcu trochę wymuszony sytuacją związaną z Euro...szykuje się komunikacyjny kataklizm w Poznaniu, a ja do miasta mam prawie 20km i biuro w środku strefy kibica
Poza tym mój M ma urlop szkoleniowy więc postanowiliśmy to jakoś rozsądnie wykorzystać i odpocząć wspólnie w ciepłym miejscu
Oczywiście z pogodą różnie może być, bo ostatni wyjazd do ciepłych krajów wypadł wtedy, gdy w Polsce było upalnie, a u nas niekoniecznie..
Ewuniu, bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś
Austinek odbił, miałaś rację
Dla Ciebie:
Charles Austin

Wiola, dzięki
Już jej szepnęłam, dzięki za terapeutyczne wsparcie
Bozuniu, czekam na Was
mam nadzieję, że spotkanie dojdzie do skutku
Agnieszko, to urokliwy powojnik
Dla Ciebie
Rooguchi

Kasia, niestety....muszę się teraz rozejrzeć za jaśminowcem
A o tych żylistkach coś wiesz? co to za cudo?Jak długo kwitnie? powtarza?
Marta, widzę, że już traiłaś do Ewuni Rozanki
hihihi, ja miałam tak samo
Jule, fajne zestawienia clemkowo-różane wybrałaś. Ja też mam Hanna Viticella, ale jeszcze nie kwitła..więc kto wie, może jeszcze okaże się być Violą a nie Hanią albo jeszcze czymś innym
Pamiętam, że masz te też piękne róże Kristall - czy im dosadziłaś coś fioletowego do kontrastu? Może właśnie Rooguchi? Kritstall masz chyba blisko tarasu..? Rooguchi się nie wspina, ale raczej kładzie - wystarczy jakaś podpora, żeby się nie połamał.
Violet Bluish & B. Bride

Kronenberg & Dr Ruppel
Passiflora & Heidi Klum (nie było wczoraj, dzisiaj to co innego...
)

Lobeliowo
Rosarium Uetersen & Nostalgie

Jagódko, zawsze lato spędzam w ogrodzie, rzadko wtedy wyjeżdżam za granicę, urlopy raczej planujemy na jesień i zimę. W tym roku tradycyjnie wyjechaliśmy na majowy weekend, a urlop w czerwcu trochę wymuszony sytuacją związaną z Euro...szykuje się komunikacyjny kataklizm w Poznaniu, a ja do miasta mam prawie 20km i biuro w środku strefy kibica

Ewuniu, bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś

Dla Ciebie:
Charles Austin

Wiola, dzięki

Bozuniu, czekam na Was

Agnieszko, to urokliwy powojnik

Rooguchi

Kasia, niestety....muszę się teraz rozejrzeć za jaśminowcem

Marta, widzę, że już traiłaś do Ewuni Rozanki

Jule, fajne zestawienia clemkowo-różane wybrałaś. Ja też mam Hanna Viticella, ale jeszcze nie kwitła..więc kto wie, może jeszcze okaże się być Violą a nie Hanią albo jeszcze czymś innym

Violet Bluish & B. Bride

Kronenberg & Dr Ruppel

Passiflora & Heidi Klum (nie było wczoraj, dzisiaj to co innego...

Lobeliowo

Rosarium Uetersen & Nostalgie