Modraszkowa Łąka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Modraszkowa Łąka

Post »

Chyba akurat modraszki są chwalebnym wyjątkiem w Anusinej fobii. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jedyny pięciornik którego mam przemarzł (jego kwiaty) i nici z kwitnienia. Brzoskwiniowy kolorek jest ciepły i neutralny, przydatny do ogrodu.
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Linetko, masz rację oczywiście ;:108

Lusiu, myślałam że z tym modraszkiem poprzednio to była tylko metafora taka 8-) Zdjęcie jest przepiękne, zastanawiam się, ile trzeba się nabiegać, żeby tego wiercipiętę ustrzelić! Wydaje mi się to prawdziwą "mission impossible". Dzięki temu zdjęciu zrobiło się tu teraz modraszkowo w pełni ;:138
P.S. To nie jedyny wyjątek wśród motyli, bo lubię też czerwończyki... nigdy jednak nie widziałam w naturze, tzn. nie z bliska na tyle, by mieć pewność że to one właśnie... I mieniak tęczowiec. I cytrynki. I to by było na tyle, reszta to wroga armia :twisted:
P.S.2 A pięciorniki krzaczaste to świetny przykład rośliny, która nie podobała mi się w teorii, ale odkąd zetknęłam się z nią w realu, darzę ją coraz to większą i większą sympatią.

Piotrku, o wysiłek trzeba by zapytać koparkę albo jej operatora :wink: Ja tam się nie natrudziłam przy tym wcale, przyjechałam na gotowe... Jedyne, co faktycznie może zmęczyć, to kopanie własnoręczne... no ale to już nie w stawie :wink: Miło Cię widzieć :wit

Olu, ja myślę, że ten pięciornik jeszcze Ci zakwitnie, troszkę spóźniony, ale zakwitnie...
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
relaks
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 28 maja 2012, o 21:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maska pisze:Aniu a kto koło ubiorka leży? To, to nas łączy ja kamienie zwożę z różnych miejsc. Znak morza śródziemnego pól walizki top były muszle i kamienie. Też takie jakby malowane, śliczne .

-- 27 kwi 2012, o 23:24 --

Mogę Ci wkleić kamyk ze Szkocji?
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Witam Panią.Chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej na temat tego kamienia . Do czego służył , jakie jest mniejwięcej datowanie tego. Czy dysponuje pani jakąkolwiek wiedzą na jego temat ?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu, Pozwól że odpowiem relaxowi, chociaż lepiej jakbyś mi go zadał w moim wątku. Kamień został znaleziony i przywieziony ze Szkocji w roku ubiegłym.
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Różowo fioletowe kolory modraszkowej bardzo mi się podobają. Choć pewnie niedługo łączka nas zaskoczy i będzie... żółta. I to w przyrodzie jest takie fajne. Wszystko się zmienia :D.
Fioletowy irys jest boski ;:138
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Widozek na "pustynię" cudny. Ależ tam musi być przyjemnie.
Bardzo fajną masz kompozycję rojnikową. ;:138
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

Aniu nie było mnie dwa dni a tu tyle u Ciebie się dzieje.... ;:oj Piękne nabytki i już kwitnące na łące cuda.

Ja też mam trzy pięciorniki. Jednego M potraktował dwa tygodnie temu kosiarką, to przysypałam korą rabatkę na której rośnie. W sobotę mój tata postawił na nim worek z korą ;:223 Kazałam przepraszać i całować bidaka. :;230 Uśmialiśmy się, chociaż mi do śmiechu nie było, bo jakieś pechowe miejsce mu znalazłam, albo moi faceci jacyś nieprzytomni chodzą :roll:
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wczoraj poszła spać wcześniej - dzisiaj śpi ! albo kawę pije sama na tarasie
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Maśku, wstałam, kawkę wypiłam, pozaglądałam do ogródeczków i będę zmykać powoli.

Stokrotko są i żółtości, w błotku kaczeńcowym zakwitły żółte dzikie iryski, do przesadzenia na rezerwat w przyszłym roku ;:138 no i wszędzie jaskry, które lubię bardzo. A za tymi zmianami w przyrodzie czasem nie nadążam, bywa że się czuję jak na karuzeli :wink:

Ido-Lemko, wypoczywa się tam bardzo zacnie, o ile oczywiście wypoczynkiem nazwiemy nasz ulubiony zestaw ćwiczeń ogrodowych :) Rojniki musiałam przenieść w nowe miejsce, bo same nieszczęścia je spotykały. Wydaje mi się, że teraz im dobrze :D

Kasiu, albo i jedno, i drugie :lol: Z panami tak to już na ogół jest, że pewnych "drobiazgów" po prostu nie zauważają.
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

U Ciebie na modraszkowej to jakieś kwiatuszki są i ślicznie uśmiechają się jak słoneczka.
Pięciornik śliczny ;:3 , nie mam takiego koloru. Mam za to biały i różowy, pomarańczowy i czerwony, ale jeszcze nie kwitną maleństwa to nie jestem pewna, czy aby tyle kolorów będę mieć.

Motylek-modraszek - piękny, nigdy nie fotografowałam motylków, ale może zacznę? Jedynie sikorki zimą i dzięcioł, no i swoje psy obfocam ;-)
relaks
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 28 maja 2012, o 21:46

Post »

Za wiele się nie dowiedziałem,ale dziękuję :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

relaks pisze:Za wiele się nie dowiedziałem,ale dziękuję :)
Pełno takich leży w Szkocji na plaży Morza Północnego, no może nie wszystkie takie ładne!
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Aniu na motylkach się nie znam ale lubię na nie polować z aparatem. Czasem mi się udaje, czy to czerończyk dukacik?
Obrazek
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

U nas na plaży też są takie okrągłe kamyki, tyle że dużo mniejsze :wink: U mojego pięciornika dostrzegłam dzisiaj jeden pączek, niemal na samym szczycie, chyba zadziało na niego Twoje dobre słowo :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”