30 - metrowe maleństwo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: 30 - metrowe maleństwo

Post »

Agnieszko już nie mogłam wytrzymać... Chciałam mieć jakieś namiastki wiosny w domu :wink: No i mam. Teraz czekam na kwitnienie narcyzów i hiacyntów :wink:

Krystian irysy cięte, nie było w doniczce. Wzięłam takie w pączkach, żeby mieć dłużej :wink:
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Bożenko z hipków prawdziwe rarytasy Ci się dostały. Szczególnie Exotic Star zasługuje na uznanie..Mam nadzieję, że będą zgodne odmianowo. A można wiedzieć gdzie nabyłaś te rarytaski?
:wit
bozunia
1000p
1000p

Post »

Ewa, też mam taką nadzieję, że odmiany będą się zgadzać :wink: Kupione na giełdzie kwiatowej w Poznaniu. Na fiszkach jest producent N.L. van Geest. Wchodziłam na ich stronkę i okazuje się, że ceny mają dużo wyższe niż na naszej giełdzie :shock: Ja kupowałam po 8zł i po 11zł. Nie można nie kupić w takiej cenie :wink: A jakie były piękne cięte :shock: Łodygi długaśne i grube a kwiat jak głowa ;:167
Michal M
200p
200p
Od: 8 sty 2013, o 09:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Bożka :wit , piękny ogródek, robisz świetne zdjęcia i masz śliczne okazy Hippeastrum. Kupujesz je przez internet? Jeśli możesz, to napisz mi na pw swoje sprawdzone źródła :D
bozunia
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Michale :) Już piszę na pw :wink:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ale masz wiosennie na parapetach,,,a co to będzie jak rozkwitną kwiatuchy ;:138 A te wiosenne fotki też urocze, tyle kolorków,tyle pozytywnej energi dla oczu zmęczonych tą szarzyzną i bielą za oknem ;:333 :wink:
bozunia
1000p
1000p

Post »

Witam w sobotnie popołudnie! Kawka się pije, ale głowa ciągle myśli, że trzeba iść dzisiaj do pracy ;:145

Aniu u Ciebie też już wiosenka ;:196 Pierwiosnki, begonie... "Oczoumilacze" obowiązkowe, trzeba jakoś wytrwać do prawdziwej wiosny :wink:

Wiosenne żonkile na mojej komodzie rozświetlają kolorkiem pokój . Niestety na razie skąpane w sztucznym słońcu :;230

Obrazek Obrazek

Dzisiaj ku mojemu zaskoczeniu ujrzałam główki kiełkującej kobei. Moje "latające wysiewy" (bo w międzyczasie wylądowały na podłodze i były zbierane :;230 ) trochę się ruszyły po 11 dniach od wysiania. Na razie 2 kiełki fioletowej "latającej" kobei :tan

Obrazek

Tymczasem na moim parapecie zakwitła wczoraj Emanuelle. Troszkę jestem rozczarowana kolorem - miał być bardziej łososiowy... No i kwiatki małe... Taki jakiś bez charakteru...

Obrazek

do kwitnienia szykuję się Rio Negro

Obrazek

A tu efekt zapylenia Charisma X Sweet Nymph. Widać wyraźnie, że tworzą się 2 zgrubienia z torebkami nasiennymi na tych kwiatach, które zapylałam ;:333 Może coś z tego będzie ;:131

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

bozunia pisze: Kasiu mam nadzieję, że również w tym roku ją poznasz z daleka :wink: A właściwie to mam obawy, ze możesz się pomylić następnym razem, bo sąsiadka robi kopię tej rabatki :;230 Tylko brzózki jeszcze nie posadziła :wink:
hahaha, ale nam się udały kreatywne sąsiadki :;230
Jak tylko założę soczewki to poznam z daleka :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit
Piękne hippeastra a zdjęcia żonkili artystyczne ;:333
Pozdrawiam.
bozunia
1000p
1000p

Post »

Kasiu z drugiej strony to dobrze, że sąsiadka kopiuje Twój ogród :;230 Będzie miała przynajmniej ładnie :wink: Ale nic się nie martw - Twój ogród ma Twoje serce, a tego sąsiadka już nie skopiuje ;:196

Arkadiuszu dziękuję, że mnie odwiedziłeś :) Do artyzmu to mi trochę daleko, tak pstryknęłam jak stało :wink: Ale dziękuję, to miłe ;:196
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Bożka,
Narcyzy, ok.....ale ja widzę głównie ten motyw ludowy na ścianie ;:167 ;:167 ;:167 cóż to jest? ;:oj
Pozdrawiam
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Bozka trzymam kciuki za Twoje krzyzówki hipków ;:215 ciekawa jestem tych dzieciaków....ale to chyba troche potrwa nie :wink:
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Bożenko..wygląda na to, że Twoja krzyżówka "donosi" ;:108 Super...
Co do Emanuelle, to jakaś słabo wybarwiona jest...
Tylko, czy to na pewno ta odmiana u Ciebie kwitnie :roll: Dla porównania: http://www.royalcolors.com/index.php?or ... ems&img=cu
bozunia
1000p
1000p

Post »

justi177 to jest łowicka wycinanka :) Ręcznie wycinane koguty przez oryginalną łowiczankę :wink: . Mam fioła na puncie ludowizny już od wielu lat :wink: No i widoczne jest to np. w moim salonie :wink: Łowickie wycinanki na jednej ścianie, kurpiowskie na drugiej oraz elementy wystroju i meble stylizowane na 'new folk'. Lubię też takie ubrania i dodatki. Co zrobić :;230 ?

Dorotko jeśli wszystko dobrze pójdzie, to może za jakieś trzy lata zobaczymy co z tego się"wykluje" :wink: Nie wiem czy wytrzymam, ale frajda z zapylaniem niesamowita :wink:

Ewa czekałam na Twoją opinię, bo masz doświadczenie :) Myślę, że te dwa zapylone kwiaty dadzą nasionka. Natomiast zapylony Gerwazy chyba nie wytworzy nasionek... Chyba nie trafiłam w odpowiednim czasie... Na razie obserwuję, ale jakoś nie wygląda na stan błogosławiony :wink: Co do Emanuelle... to jest tak, jak już pisałam... taki nijaki, słabo wybarwiony i małe kwiaty. To nie jest cebula z RC, ale znam te kwiaty z fotek i wydaję mi się właśnie niepodobna... Kupiona jako Emanuelle u Jankowskiego.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zaciekawiła mnie ta ludowa wycinanka ;:224 Proszę o więcej zdjęć w duchu new folk....proszę ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”