Witam w piękny słoneczny poranek
davussum Dorotko - miło, że zaglądasz do nas. Też wiele ogrodów zwiedzam w milczeniu. Zaglądam tu i tam ...podglądam nowo zakładane rabatki , a później rozmyślam co by tu zmienić u siebie

A ślazówka wiele osób ją podziwia...
ewa_tuli Ewo

przekonałam się , że rośliny sadzone grupach są bardziej okazałe i ładnie się prezentują. Teraz staram się nowe nasadzenia tworzyć tak, by kilka roślin z jednego gatunku było obok siebie. No i pozwalam roślinom rozrastać się - wielkie kępy też mają moc
wanda7 Wandziu ten powojnik zawsze cudnie kwitnie mimo , że rośnie po zachodniej stronie altany. W tym roku ścięłam go prawie do ziemi i tak sobie pięknie poradził

A lilie w tych olbrzymich kępach wyglądają imponująco i jeszcze cudnie pachną.
aguskac Aguś warto lilie sadzić po kilka cebul w większej ilości , ładnie wyglądają , a i są bardziej stabilne czasie wiatru i nawałnic. Zwłaszcza kiedy osiągają takie wielkie rozmiary.
Sosenki4 Marzko 80 szt. to fajnie ... ja swoje pierwsze lilie dostałam takie już lekko wyrośnięte i w pierwszym roku posadziłam wszystkie w jednej grządce w sierpniu, a one zakwitły w październiku

Ale rosły każda osobno. Dlatego wtedy stwierdziłam , że efekt będzie kiedy rozrosną się w kępach i ... tak właśnie jest.
mm-complex Danuś

aż się zaczerwieniłam jesteś szalenie miła

A wiesz nawet razem z M pomocni będziecie

ogród wielki , roboty znajdę dla każdego

a Wasze doświadczenie bardzo się przyda
April Joluś mama mówiła ,że ślazówka to stara jak świat

a my jej nie znamy... A powojniki nie są niczym dokarmiane...same sobie radzą. Czasami sypnęłam na wiosnę obornika końskiego...teraz zamierzam od wiosny stosować kurzaka ... to dopiero powinny być giganty. U mnie góry i doliny ...i fotki zrobione z parteru na piętro też troszeczkę wizualnie powiększają.
Kilka dzisiejszych fotek prześwietlonych porannym słoneczkiem:
Pozdrowionka,