Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

aguniada pisze: A co do Twoich, skąd Ty kochana weźmiesz tyle wiader?
A gdyby tak wiadra zastąpić dużymi donicami z plastiku?
One nawet dłużej wytrzymają i są z pewnością tańszą alternatywą niż zakup wiader ;:224
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wszystko jedno z czego są te osłony dla korzeni róż, co kto ma to wsadza.
Aguniu ja nie wszystkie róże tak będę sadzić, tylko te które będą posadzone w okolicach drzew i krzewów. Te które będą rosnąć na różanych rabatach to tylko one tam mają pierwszeństwo, choć nie ukrywam że winobluszcz ze ścian domu ma bardzo długie korzenie i na pewno przejdzie przez korzenie róż, tego nie da się uniknąć.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Agu, ta zima już mnie wytrąca z butów, wylazłam na obchód, ale szybko wróciłam. Te moje cebulki tylko łebki wystawiają i stanęły w tym samym miejscu i ani rusz. :?
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu, nie zdążyłam wcześniej :roll: pochwalić Twojej zabudowy tarasu - ślicznie go wykończy i zrobi z niego prawdziwy letni pokój ;:3
Śnieg... udam, że nie widziałam tego słowa ;:224 :twisted: (Ewa, przepraszam, ale bierze mnie przeziębienie i jak widzę to słowo od razu mi zimno :evil: )
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Aguś wpadłam Ci zyczyć wiosny na to nasze święto ,ale za oknem 'wali' śniegiem ;:223 No po prostu mam dosyć :(
Pozdrawiam i mimo wszystko miłego świętowania i mnóstwa kwiatów!!!
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Agunia, ja o tym, że nie sieję więcej nasion mówię co roku, a potem i tak próbuję :;230
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Ale mam zaległości.. tyle się dzieje u Ciebie. Skrzynie są wspaniałe, balustrada i trejaż też. Oplecione roślinkami stworzą niesamowity klimat. Rozumiem, że ten trejaż jest usytuowany gdzieś przy domu, przy tarasie? Wobec tego będziecie popijać kawkę delektując się słodką wonią kwitnących róż... ale fajno :D Może pokażesz kiedys fotkę tego trejażu z drugiej strony. Jestem ciekawa jak komponuje się z budynkiem domu. No i jeszcze to kamienne-granitowe palenisko. Cudowne zmiany w ogrodzie :D
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Wpadam się przywitać i lecę dalej,
Aguś miłego pracowitego(ogrodowo) i słonecznego weekendu Tobie życzę ;:196
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Aguś, żeby tylko pogoda dopisała inie padało. Oj będzie się działo w ogródkach naszych ;:138
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kto dzisiaj rozlał mleko za oknem? Ależ mgła, nic nie widać... I wciąż mroźno nocą... Ech, wiosny na razie nie widać...
M. zakupił styrodur i jutro będziemy ocieplać skrzynie... Chciałabym też trochę popracować w ogrodzie, ale jeśli pogoda będzie jak dzisiaj, to odpuszczę, zaszyję się w kuchni, potem przy kominku i przeczekam do lepszych czasów... OK, już kończę marudzenie ;)

Justyno, też liczę na pomyślniejszą aurę stojąc w blokach startowych...
Małgosiu, witam i życzę Ci tego samego :)
Izuś, dzieńdoberek :) Odpowiadając na Twoje pytanie o trejaż: tak, jest usytuowany przy tarasie - zrobię jutro fotkę od strony ogrodu i pokażę jak to wygląda z perspektywy... Myślę, że będzie ładnie - już teraz widzę że same klony palmowe, które rosną wokoło, pięknie uatrakcyjnią trejaż. Paleniska sama jestem ciekawa zwłaszcza, że muszę je trochę przesunąć w moim zamyśle (M. słusznie zauważył, że modrzew i wierzba rosnące w pobliżu rozrosną się jeszcze i powinniśmy palenisko odsunąć w bezpieczne miejsce). Pozdrowienia!
Gosiu, z tymi nasionami mam tak samo ;) co roku porażka, co roku kolejne próby ;)
Dana, z tym śniegiem to jakieś przegięcie! Wyobrażam sobie, że całkowicie straciłaś humor... Miejmy nadzieję, że to jednorazowy wybryk i do kolejnej zimy już tego białego nie zobaczymy... Miłego!
Francesko, jak się masz? Mam nadzieję, że przeziębienie nie rozłożyło Cię bardziej? Dzięki za miłe słowa pod adresem zabudowy tarasu, a wiosną zapraszam na oględziny :)
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, ależ mgła dzisiaj u nas... Kiedy sadzicie koreanę?
Maju, wszystko już rozumiem w temacie sadzenia róż w osłonach bez dna... u mnie jest trochę kłopot z miejscem - na moje oko w ogóle w zaplanowane wczesniej miejsce przy tarasie ciężko mi będzie wsadzić cokolwiek... Muszę zbadać temat w weekend.
Aniu, plastikowe donice też rozważam zwłaszcza, że w ogóle zamierzałam się ich pozbyć...
April, na szczęście u nas śniegu nie widać i bardzo dobrze... Czytam, że sporo pracy już wykonałaś i kolejne akcje w planach - życzę żeby pogoda dopisywała i można było więcej niż dotychczas zdziałac w ogrodach... Rozsądek i cierpliwość to prawdziwe cnoty, ale my ogrodnicy niestety często jesteśmy w gorącej wodzie kąpani i wiek nie ma tu nic do rzeczy ;)
Ewa-tuli, śnieg? Nic nie słyszę, nic nie widzę ;)
Aage, witaj kochana!
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aguś u mnie również ktoś za oknem "rozlał mleko", a jakby tego było mało, to w nocy padał śnieg :?
Staram się zabić tęsknotę za wiosną pracami w domu (oczywiście przy roślinach :wink: ), ale jakoś mi to nie wychodzi...ja naprawdę mam dość tej pogody ;:144
Życzę ciekawego i mam nadzieję, że cieplutkiego dnia ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aguniu, jak się da wbić łopatę :lol: To ruszamy. Dużo gliny i byle czego trzeba będzie wywieźć, bo pod trawnikiem wiesz co może być :| nic ciekawego :lol: Obsadzimy najpierw to co mamy, a potem rozpocznę stopniowe zakupy. Nie będzie tego dużo, na szczęście :)
x-ag-a
---

Post »

Iwonko, z tym sniegiem to przegięcie, naprawdę... Podobnie jak Ty, mam już po dziurki w nosie tej pogody... W celu zabicia czasu posadzę dziś po południu begoniowe bulwy do doniczek i podoglądam moje dwie wykiełkowane siewki... Ech, niech już przyjdzie na stałe słońce i ciepełko! Dobrego dnia, mimo wszystko ;:196
Kasiu, widziałam na zdjęciu wyjęte kamienie z trawnika w pobliżu pergoli... co tam planujesz? Z sadzeniem koreany będzie trochę zachodu, ale warto jej przygotować dobre miejsce...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Aga, już sukces-niedawno była jedna :D Będziesz miała dwie rośliny z niczego, czysty zysk.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”