Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.4

Post »

MAJKA powiem szczerze ,że wiosne juz czuć w powietrzu, pomimo tej mżawki i znów zamarzniętej ziemi. Byłam chwilkę na ogródku ,ale dalej nie ma za bardzo co focić. Różyczki żyją ,ale te z wystawy raczej pójdą na wysypisko . Szkoda mi ich ,bo takie fajne były . One chyba powinny najpierw iść do piwnicy,a dopiero w pażdzierniku, listopadzie zależnie od pogody iść do ziemi .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Przed chwilą wróciłam z ogrodu, narobiłam się jestem szczęśliwa. Sprzątnęłam z liści i resztek jesiennych jedną część ogródka przed domem, jakieś 40m2. :tan
Wyłażą z ziemi krokusy, jakieś resztki tulipanów, irysy na i oczywiście szafirki. :heja
Ta zima chyba jednak była bardzo mroźna i szkodliwa dla roślin bo zmarzły liście szafirków co im się bardzo rzadko zdarza. :roll:
Mżawka i u mnie była ale taka słaba że nie wygoniła mnie do domu. Ziemia, roślinki i oczywiście ja czekamy na ;:3

Jadzia chyba masz rację z tymi wystawowymy różami. Moje jeszcze nie wiem do końca czy żyją. :roll:

Jula mnie ligustr wyrasta byle gdzie i już nazbierałam kilka sadzonek, a nie mam ani jednego starego. :roll:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja mam dzisiaj mega dola ... normalnie jak row mariacki :roll: Z tego powodu poczynilam wstepny kepisz wiosenny w szafach. Teraz musze szybko zaniesc sasiadce rzeczy do wydania, bo zaczne wyciagac przydasie :twisted:
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Maju faktycznie mróz i brak sniegu dał sie we znaki roślinkom w tym roku.
Ja też się zabieram do wiosennych porządków, ale ten deszcz za oknem jakoś mnie nie zachęca do pracy. Dobrze, że zapowiadają cudny i słoneczny weekend ;:138
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jula do szaf to zaglądam jak już nie mam w co się ubrać czyli zrobi się tak ciepło że będę musiała wyciągnąć na wierzch cieńsze rzeczy. Nie cierpię robić porządków w szafach bo zawsze są jakieś przyda się . :;230

Agata jak na razie ciągle nie pada i bardzo dobrze bo wciąż ziemia zmarznięta, choć z wierzchu powolutku odtaje. :uszy
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Kontakt:

Post »

Masz racje, nie ciagle pada, ale jak tylko przez weekend miałam chwilkę wolną to zawsze lało :P
Mam nadzieję, że nastepny weekend będzie faktycznie słoneczny i ziemia w końcu odtaje ;:138
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Majeczko, dziewczynki, u mnie dziś tak pięknie, mam ochotę "zwagarować" z pracy na tydzień!
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agata bo masz czas tylko w weekend to całkiem zrozumiałe. Wczoraj po południu nawet było śliczne słonko tylko ten wiatr był nieznośny. :D
Małgosia to zrób sobie wolne od pracy i już, skoro taka fajna pogoda to grzech siedzieć w robocie. :lol:
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Majeczko, nawet nie wiesz, jak poważnie to rozważam :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I bardzo dobrze, wiem jak to jest z robotą kiedy nie trzeba się spieszyć do wyjazdu albo przed nocą, wszystko idzie całkiem spokojnie i sprawnie. :uszy
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O ja też nie cierpię tego przekładania ciuchów w szafach.
W dodatku nic nie umiem wyrzucić..... Zawsze przecież moze się przydać. Jak nie do pracy, to po domu lub na działkę :roll:
Pozdrawiam Ida
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Chciałoby się popracować, ale ziemia twarda, odmarzło tak koło 10 cm, zdecydowanie za mało, a ja robię porządki w szafach zawsze przed sezonem ciepłym i zimnym, wywalam bez skrupułów, od czasu jak się wyprowadziliśmy z blokowego mieszkania i było mnóstwo rzeczy do wywalenia przeprowadzce. :roll:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znowu byłam popracować i przed chwilą wróciłam. Mżawka leci cały czas ale jest bardzo przyjemnie bo nie wieje, czułam się na dworze choćbym była w Anglii, powietrze wilgotne i skóra na twarzy mi się namoczyła. Po sezonie grzewczym taka nawilżająca kuracja jest wspaniała. :;230

Iga czyli też robisz tak jak ja, potrzeba schować zimowe a wyciągnąć cienkie to najlepszy czas na takie rewolucje. :uszy

Ida i masz rację bo przecież na działce nie będziesz robić w nowiutkim swetrze czy spodniach, zawsze jakieś starocie się przydają. :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Majeczko, zadowolona, humorek Ci dopisuje. Ja też bym pogrzebała w ziemi.... ;:108
Robiłaś Majeczko porządki na ogrodzie, czy dołki kopiesz?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko o kopaniu dołków to na razie można zapomnieć, ziemia ciągle zmarznięta. Nawet kopczyków nie można rozgarnąć.
Zgrabiam liście i resztki słomy z rabatek i usuwam pozostałości jesiennych kwiatków, niektóre dość łatwo wyrwać z korzeniami w miejscach gdzie ziemia rozmarzła bardziej, inne muszę obcinać bo ciągle zamarznięte.
W kiepskim stanie są róże sprowadzone z Anglii, Burgundy Ice ma całkiem czarne pędy ale kopczyk zamarznięty to nie wiem jak w głębi.
Te co widać nad kopcami ze Starkla to ładnie zielone są nad kopczykiem. Czeskie róże od Sipa i tego drugiego też ładnie zielone. W najgorszym stanie są róże od Schultheisa ale też nie wszystkie bo S. de Greuville jest w dobrym stanie.
Jak dzisiaj nie będzie przymrozku to powinno powoli odtajać i będę mogła zobaczyć co w kopcach piszczy. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”