Moja działka
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka
Aniu niepotrzebna, taka podwójna robota.
Igorku ale telepatia, właśnie byłam u Ciebie.
Irysy żyłkowane koniecznie posadź, bo są cudne i tak wcześnie kwitną.
Igorku ale telepatia, właśnie byłam u Ciebie.
Irysy żyłkowane koniecznie posadź, bo są cudne i tak wcześnie kwitną.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu ale piękne sadzonki będzie robótka. Zapowiadają śnieg z deszczem na weekend, ale potem ma być ciepło - zobaczymy !
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu
piękna wiosna u Ciebie
Gratuluję nowych zakupów

Gratuluję nowych zakupów

-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
a ja cierpliwie czekam na te zdjęcia 

- slila1
Jurku bardzo cieszę się z zakupu, szczególnie lilii martagon mam nadzieję, że będą u mnie rosnąć.
Marysiu pogoda pokrzyżowała trochę moje plany. Muszę lilie zasadzić do doniczek, bo już mają spore kiełki.
Halinko dziękuję, do Ciebie już też zawitała wiosna.
Elizo mam dla Ciebie tylko jedno zdjęcie mojego ulubionego iryska.
Irminko wybrałam martagony: Hansonii, Claude Shride, Arabian Night, a oprócz tego Eurydike, Evina, Tiny Padhye, jako gratis dostałam 2 cebule Faith. Jak wszystko pójdzie dobrze i zakwitną, to zobaczysz je na zdjęciach. Irminko, a jakie lilie Ty kupiłaś?
irys żyłkowany ciemno fioletowy
Marysiu pogoda pokrzyżowała trochę moje plany. Muszę lilie zasadzić do doniczek, bo już mają spore kiełki.
Halinko dziękuję, do Ciebie już też zawitała wiosna.
Elizo mam dla Ciebie tylko jedno zdjęcie mojego ulubionego iryska.
Irminko wybrałam martagony: Hansonii, Claude Shride, Arabian Night, a oprócz tego Eurydike, Evina, Tiny Padhye, jako gratis dostałam 2 cebule Faith. Jak wszystko pójdzie dobrze i zakwitną, to zobaczysz je na zdjęciach. Irminko, a jakie lilie Ty kupiłaś?

-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
dobre i jedno -dziękuję
a za tymi iryskami chyba będę musiała się rozejrzeć dzięki nim bardziej kolorowo będzie wczesną wiosną...

- slila1
Elizo jak tylko pogoda się poprawi będą następne zdjęcia. Wczoraj bardzo się śpieszyłam i nie zdążyłam więcej zrobić. A iryski koniecznie sobie spraw, bo to naprawdę fajne kwiatki.
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Witaj Lidziu.Dzięki za odwiedziny w Moim skromnym wątku.Cieszę się ,że podobają Tobie Moje wypociny.
Widzę, że ogarnęła cię gorączka liliowa.Ja miałem kilka, ale zeszłoroczny maj chyba je wykończył.Iryska dołączę do listy chciejstw.
Moje rojnikowisko jest już na ukończeniu.Czekam jeszcze na jedną przesyłkę.
Widzę, że ogarnęła cię gorączka liliowa.Ja miałem kilka, ale zeszłoroczny maj chyba je wykończył.Iryska dołączę do listy chciejstw.
Moje rojnikowisko jest już na ukończeniu.Czekam jeszcze na jedną przesyłkę.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Tylko chyba trzeba je sadzić w koszykach, bo poprzednie zniknęły, a mam tylko te które sadzone były na jesieni
Ja w tym roku posadziłam lilie do wiaderek z powodu ich wyrośnięcia. Dostały dużego przyspieszenia i już kwitną. Nie jestem z tego zadowolona, Do ogrodu już nie trafia kwitnące. W mieszkaniu kwitną krótko i takie słabe są z powodu mniejszej ilości światła. Na przyszłość dobrze je ulokuje w lodówce i nie kupie zbyt wcześnie i w dodatku kiełkujących.
Ten irysek żyłkowy bardzo mnie się spodobał. Dopisuję do zakupów, bo jeszcze go nie mam.
Ten irysek żyłkowy bardzo mnie się spodobał. Dopisuję do zakupów, bo jeszcze go nie mam.
Pozdrawiam Krystyna
- marion215
- 200p
- Od: 1 sie 2010, o 14:31
Lidziu jak u Ciebie kolorowo.Mam wrażenie że mieszkasz w cieplejszym regionie kraju. Mnie wymarzły krokusy i irysy.Miodunka się dopiero zbiera.
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Lidziu, te małe irysy poznikały mi, może to sprawka nornic. A lilie, które zamówiłam, to Hansonii, Faith, Big Brother, Euridike. Nie jestem do końca pewna, czy to przemyślany wybór. Lilie są tak piękne, że kiedy tylko zakwitały, robiłam bukiet i uszczęśliwiałam sąsiadkę. Zauważyłam, że zima działa tak na mnie, że zamawiałabym wszystkie kwiaty bez zastanowienia 

- slila1
Jurku cieszę się, że rojnikowisko prawie gotowe i pozytywnie Ci zazdroszczę. Mnie jeszcze daleko do tego, żeby założyć ogródek skalny. Jeżeli w tym roku wywalczę odwodnienie działki, to może jesienią zacznę coś w tym kierunku robić. Na razie skalne roślinki mam poupychane bez ładu i składu w miejscach, gdzie woda nie dochodzi. Jak tylko trochę się ociepli, pójdzie do Ciebie paczuszka. Zastanowiłeś się, czy nie chciałbyś jeszcze czegoś z moich roślin?
Marysiu jak to dobrze, że u mnie nie grasują żadne gryzonie i nie muszę sadzić w koszykach.
Krysiu przez to zimno ja też zostałam zmuszona do posadzenia lilii w donicach. ale jak tylko się ociepli zaniosę je na działkę i wylądują w gruncie.
Mariolko dużo cebulowych zginęło przez nietypową zimę. Było długo ciepło i rośliny rozpoczęły wegetację, a potem przyszły te okropne mrozy i zabrakło pokrywy śnieżnej.
Irminko nie zazdroszczę Ci nornic, dobrze że ja nie mam tego problemu. A lilie zamówiłaś piękne, oprócz Big Brother mam te same co Ty. Będziemy wymieniały się doświadczeniami na ich temat. Czy zdążyłaś zasadzić je do gruntu, czy wsadzasz do doniczek?
Marysiu jak to dobrze, że u mnie nie grasują żadne gryzonie i nie muszę sadzić w koszykach.
Krysiu przez to zimno ja też zostałam zmuszona do posadzenia lilii w donicach. ale jak tylko się ociepli zaniosę je na działkę i wylądują w gruncie.
Mariolko dużo cebulowych zginęło przez nietypową zimę. Było długo ciepło i rośliny rozpoczęły wegetację, a potem przyszły te okropne mrozy i zabrakło pokrywy śnieżnej.
Irminko nie zazdroszczę Ci nornic, dobrze że ja nie mam tego problemu. A lilie zamówiłaś piękne, oprócz Big Brother mam te same co Ty. Będziemy wymieniały się doświadczeniami na ich temat. Czy zdążyłaś zasadzić je do gruntu, czy wsadzasz do doniczek?