Pauli pisze:Ja w tym roku będę kupować tak jak i w zeszłym w tym sklepie
http://www.kcb-samen.ch/shop/ , więc jakby ktoś chciał się podłączyć do zamówienia to zapraszam.

no więc ja oczywiście w podskokach skorzystam z twojej propozycji napisz tylko jak technicznie ty to widzisz
i muszę się przyznać że nie bardzo umiem posługiwać się tym językiem

więc liczę na pomoc
a po obejrzeniu oferty to aż spać nie mogę tyle ich tam jest i do tego takie ładne i rożne
loeb pisze:Elżunia cieszę się, że pomogłam:) Teraz jest słaba oferta ale w zimie zapewne się poszerzy. Jak zrobiłaś dip? Brzmi ciekawie:)
Dzięki już od teraz zawsze jak jestem w necie poluję na Allegro mam nadzieję coś ustrzelić
a dip to mi wyszedł tak z improwizacji
upiekłam dynie z solą czosnkiem i pieprzem potem dodałam bułkę tartą,biały ser(z wiaderka) tak do lubianej konsystencji,sok z cytryny i przyprawy do smaku(sól,pieprz, czosnek sporo,kammun,gałka muszk.)brakowało mi jeszcze tam pasty sezamowej ale akurat nie miałam,wyszło mi tego ok.litra no i o dziwo moje łobuzy prawie wszystko spałaszowały
to jest takie dosyć specyficzne jedzonko i w polskiej kuchni nie za bardzo popularne za to w śródziemnomorskiej to podstawa kolacji i śniadań
Ania D. pisze:Elzunia70, na surowo można jeść wszystkie dynie
Dziękuję za tę niby prostą informację,bo jak na razie to sama troszkę podjadałam ale dzieciom(wszystko juz po 10roku życia

)to jednak bałam się dawać bo nie byłam pewna czy wszystkie odmiany (a w moim przypadku melonowa)można jeść na surowo,ale skoro można no to do boju
Ania D. pisze:Z takich delikatnych bardzo mi smakowała Sweet Dumpling. Nasiona długo kiełkują, u mnie zwykle ok. 3 tygodni. Ale do tej dyni mam wyjątkową słabość, jest nie tylko smaczna, ale i ładna. Tylko owoce są małe, mają wagę do ok. 600 g.
to i ja spróbuję a możesz powiedzieć czy skoro sa małe to ile z jednego krzaka można zebrać sztuk