Przybyłam i pozwólcie, że się też w tym temacie odezwę. Pomidory kocham i zjadam je w ilościach hurtowych jak zapewne Wy wszyscy.
Jeśli zjem pysznego pomidorka, to ważna jest dla mnie jego nazwa, bo później właśnie takich szukam. Krzyżówki Kozuli tak mnie zachwyciły różnymi smakami czy wyglądem, że postanowiłam odnowić (z Waszą pomocą zresztą) całą listę kozulową.
Dla jak jak dla wielu forumków WAŻNE jest jakie pokolenie mam u siebie, jak wyglądało, jak rosło, jakie owoce były itd. WAŻNY jest też wzór, opis czy informacja! Nie doczytałam w zeszłym roku, że 36 jest to typ wegetatywny - pół sezonu miałam piękne, wielkie liście bez żadnego pomidora

No cóż błąd ogrodnika (który zresztą wiele musi się nauczyć), ale w tym roku wiem, że muszę go "męczyć" i będzie fajnie owocował.
I wiem, że to będzie konkretny 36 a nie jakiś malinowy, bo malinowych NN to mam z 15 różnych...
Podział 37-ek - miało cel - i to bardzo ważny! - zauważcie jakie informacje wpisała Kozula i teraz pomyślcie jak bardzo w tym momencie będzie się różnił w hodowli 37/2 i 37/4...
Osoby, które później nie przekazują na akcję jak najbardziej mają mogą sobie przecież pominąć numer, bo sobie zapisują tylko że to duży malinowy od Kozuli.
Ale na akcję i dla wielu z Nas! ważne jest nazewnictwo! - więc proszę Was nie zapominajcie, że jeśli sadzicie generatywny 37 to jest to 37/2!
Osoby zainteresowane usystematyzowaniem nazewnictwa oraz dalszą akcją prowadzenia krzyżówek kozulowych i odnowieniem pełnej listy również zapraszam tu:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=64458