Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Post »

No 50 donic to trochę za dużo aby latać z nimi cały rok ;:14
Na razie mam nasiona liatry białej na fioletową muszę poczekać ;:224
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ogród obrodził ślicznie, gorzej z doniczkowymi, ale mam nadzieję, że już przyjdzie ;:3 do nas ;)
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Małgosiu u ciebie jeszcze nie tak źle po deszczach wyglądają kwiaty, petunie i begonie całkiem dobrze się trzymają. Róże to masakra, moje też są takie zniszczone jak u ciebie, dzisiaj prawie wszystkie kwiaty pościnałam a w ogóle to caraz mniej kolorowo w ogrodzie. :(
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga, nie wiem jak się zbiera nasiona, mam fioletowych liatrii trochę to bym ci zebrałą.
W ogóle mamy kijowe lato,jak tak dalej bedzie to jesień bliżej jak dalej.Nawet winobluszcz miejscami przebarwia sie już na czerwono.
jaclaw
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 22:32

Post »

przyszedłem zobaczyć, jak Twoje doniczkowe i stwierdzam, ze nie jest źle :)
surfinie po oberwaniu szybko odrastają i zakwitają :) podobają mi się ich kolory :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

malgocha1960 pisze:.......już położyłam lachę na nie, mam ich ponad 50 sztuk.Latałam całą wiosnę teraz w połowie lata jeszcze mam latać.W przyszłym roku ograniczę się do tego co przeżyje zimę.......
Małgosiu faktycznie z taką ogromną ilością doniczkowców nie ma szans, żeby przy każdym deszczu biegać pod dach......szczególnie, kiedy ostatnio deszcze są bardzo częste......W Twoim ogródku jest już tak dużo pięknych kolorowych kwiatuszków, ze spokojnie możesz zredukować doniczkowce.....do np 20 :lol:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Małgosiu, moje doniczkowce wyglądają podobnie... petunie zwiędnięte, pelargonie i aksamitki podgniłe - reszta wypełniaczy czuje się jako tako - najlepiej o dziwo mają się begonie i werbeny... ja żyję nadzieją o słonecznym sierpniu.
Twoim roslinom zyczę podniesienia się po tych deszczach..
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiecie co zauważyłam?Dzwonki mam pierwszy rok i chyba je za szybko obcięłam,bo te,co zostały i zapomniałm o nich teraz powtórnie pięknie zakwitły.Człowiek musi uczyć się na własnych błędach i tak umrze głupi.

Obrazek

Z tych petunii nawet nie chce mi się obrywać zgniłych kwiatów,jest jest faćka.Poczekam jeszcze ze 2 tygodnie i wsadzę je do ziemi,może będą na przyszły rok samosiejki.
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Małgosiu jak nazywa się ta roślinka :?: bo już mi się podoba ;:224
Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powiem ci,że sama nie wiem.Mam ją trzeci rok,rośnie baaaaardzo wolno,nie kwitło to,ale pi,ekne żółte liście i ładnie kontrasyują z tujami,bo miedzy nimi jest posadzone.Kiedyś juz ktoś pisał jak ten krzaczek sie nazywa,ale nie zapisałam,a moim wieku skleroza ogromna.
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

malgocha1960 pisze:Aga,już położyłam lachę na nie, mam ich ponad 50 sztuk.Latałam całą wiosnę teraz w połowie lata jeszcze mam latać.W przyszłym roku ograniczę się do tego co przeżyje zimę.Inne zdjęcia były robione kilka dni temu,przed ciągłym padaniem.Liatry mam fioletowe i białe.
Małgosiu, to rzeczywiście zniechęcające, gdy patrzysz, jak cudowne kwiaty zamieniają się pod wpływem zdawałoby się oczekiwanych deszczów w gnijące plamy :( U mnie aż tak to nie wyglądało, bo mam ich znacznie mniej, ale ketmia nie wygląda imponująco. Nawet nie zdążyłam się pocieszyć nią kwitnącą, bo rozkwitała w czasie deszczu i zaraz zaczynały gnić jej delikatne kwiatuszki :cry:
Nawet nie ma za bardzo jak zabezpieczać, bo jak? Zadaszenia zrywa wiatr. Chyba tak, jak mówisz, trzeba będzie od samej wiosny nastawiać się na te łatwiej radzące sobie z naszą nieprzewidywalną (a od jakiegoś juz czasu "spodziewlną") aurą ;:223
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Małgosiu..pięknie u Ciebie.. ;:138 Doniczkowce taj już mają że trzeba co dzień obrywać przekwitłe kwiaty..a najlepiej jak sś pod zadaszeniem:)Masz większość rabatek w żwirze więc choć woda Ci nie stoi...i nie masz błota...u mnie nie można wejść w niektóre miejsca bo się zapadam w błotku):
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Ja też nie wiem jak zbiera się nasiona z liatry, bo moje zamówiłam w necie ;:224 Ale jak by się dało to spróbuj zebrać fioletowej, kto nie próbuje to nie ma, i na błędach trzeba sie uczyć ;:223
Dzisiaj jak na razie u nas nie pada, chociaż jest pochmurno, oj słoneczko by się przydało ;:65 ;:3 Mam nadzieję że u Ciebie też nie pada ;:7 :wit
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Gosia, przykro czytać o Doniczkowych stratach. Doskonale Cię rozumiem, bo u mnie to samo. Co prawda nie miałam ich aż tyle, ale każdej roślinki szkoda.
Dziś powyrywałam ostatnie zdechlaki i zastanawiam się co zrobić z pustymi miejscami :roll:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miło dziewczyny was gościć.Dzisiaj cały dzień wytrzymało bez deszczu na szczęście,opryskałam randapem całe zielsko przy siatce sąsiada,bo nie mogę sobie z nim juz poradzić.Wszystkie petunie poskaracałam i to znacznie, zobaczymy jak sobie poradzą z taką odnowa.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”