Kocham Ogród - Gencjana cz. 2
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kocham Ogród - Gencjana cz. 2
Adrianko. Zdradź jakie róże zamówiłaś i gdzie. Też szykuję miejsce na kilka i nie mogę się zdecydować. Tak mi to idzie, że boję się że sezon minie a ja dalej nie będę wiedziała co chcę 

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
KOBIETO - Ty nie wiesz, czego chcesz???? Mając takie efekty?
Ta fotka jest dla Abeille. Widziałabym taki szeeerszy, drewniany fotel. Co Ty na to," Wiesiu od ławeczek?" Po prawej
jest już kratka i posadzony clematis i róża pachnąca cudnie.Oczywiście w przyszłości, ale jest nawet już pączek.
Ale skąd wziąć taki fotel - na razie nie wiem.

Kazimierz jest super.
Dzięki niemu mam tę azalijkę, o której marzyłam.Obok hortensja. która już zdążyła
zakwitnąć.Mam ją dzięki staraniom Kocicy. Moja wdzięczność dorównuje urodzie roślinek.
Nie przekwitła również dla Ma. Gloridei i Krysi-Ady. Stasi, Marka. Wszystko pięknie rośnie.

Ta fotka jest dla Abeille. Widziałabym taki szeeerszy, drewniany fotel. Co Ty na to," Wiesiu od ławeczek?" Po prawej
jest już kratka i posadzony clematis i róża pachnąca cudnie.Oczywiście w przyszłości, ale jest nawet już pączek.
Ale skąd wziąć taki fotel - na razie nie wiem.

Kazimierz jest super.

zakwitnąć.Mam ją dzięki staraniom Kocicy. Moja wdzięczność dorównuje urodzie roślinek.
Nie przekwitła również dla Ma. Gloridei i Krysi-Ady. Stasi, Marka. Wszystko pięknie rośnie.

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Adrianko
wakacje prysnęły raz, dwa..
ale jesienny ogród ma także swój urok i to jaki! Trawy, krzewy, kolorowe liście...
Prawie słyszę szum twoich miskantów!
Są już w moich planach nowych rabatek!

wakacje prysnęły raz, dwa..
ale jesienny ogród ma także swój urok i to jaki! Trawy, krzewy, kolorowe liście...
Prawie słyszę szum twoich miskantów!

Są już w moich planach nowych rabatek!

- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
Już kwitnie cariopteris i jeszcze powojnik bylinowy.

Pięknie kwitnie ten krzew, właśnie widziałam go w swoim ogrodniczym, ale pan powiedział że są problemy z przezimowaniem. Możesz o nim coś napisać?

Pięknie kwitnie ten krzew, właśnie widziałam go w swoim ogrodniczym, ale pan powiedział że są problemy z przezimowaniem. Możesz o nim coś napisać?
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Adrianko, jak najbardziej szeroki drewniany fotel albo krótka drewniana ławeczka bardzo by pasowała do tego miejsca
i do tego bedziesz mogła wąchac piekna różę siedząc wygodnie na fotelo-ławeczce
a ja się przysiade później
Miskanty prześliczne są u Ciebie i fakt że zdobią nawet zimą :P

i do tego bedziesz mogła wąchac piekna różę siedząc wygodnie na fotelo-ławeczce

a ja się przysiade później

Miskanty prześliczne są u Ciebie i fakt że zdobią nawet zimą :P
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Mnie też interesuje jakie róże zamawiasz, ale też jakie trawki kupiłaś?
5 na bazarku?
Dlaczego u nas nie ma takich bazarków?
5 na bazarku?

Dlaczego u nas nie ma takich bazarków?

- Gencjana
Ewo - Glorio,jesteś kochana, że mimo szczególnego braku czasu (bo ja cierpię na zwykły), wpadłaś do mnie.
Istotnie i jesień jest piękna. Przyznam, że dzięki Forum jeszcze bardziej nauczyłam się to dostrzegać.
Myślę, że i u Ciebie nie zabraknie traw. Wprost zadziwia mnie coraz większy ich wybór.Dobrze się je sadzi, bo pasują
do wszystkiego niemal, a w razie konieczności dobrze znoszą przesadzanie. Chyba że to wielki zebrinus wtedy ja źle
znoszę.
Marzę, by przyszły jeszcze ze 2- 3 takie Comcie i trochę go zmniejszyły.
Podziwiałaś swój cariopteris?
To ten na ostatniej fotce.
Dla Ciebie prawdziwie jesienna fotka.

Aniu (Aancyk). To co na fotce to c.złocisty, który dostałam od Ewy. Posadziłam go w lipcu. Natomiast mój zielony
dopiero zaczyna kwitnąć.(pokażę niedługo). Dobrze zniósł 2 zimy i przerobił się sam niskopienne drzewko. Porozsiewał się
bardzo. Część sadzonek oddałam, a 2 sobie zostawiłam.( Reszta na kompost). Całe szczęście, bo tylko one przetrwały
ostatnią zimę. Ani tamtego, ani tych niczym nie okrywałam. Jak będziesz miała pytania, bardzo proszę.
Dla Ciebie Pinky Winky, posadzona w ub.roku.

Wiesiu,
dzięki za wsparcie. Będę poszukiwać takiego fotela. I pomaluję na .........
Dla Ciebie kalina, którą posadziłam 2 lata temu. Podobają mi się koraliki. Pierwsze.

Gosiu, na kiermaszu. Przyjeżdża trochę szkółkarzy, choć nie tak dużo było, jak w maju.Kupiłam coś nawet
u pana z Ożarowa Mazowieckiego. Trawki : hakonechloa Stripe and Rich, turzyca zlocista, uniola biało zielona, schizo..coś
tam, zamówione róże: Aleksander, Casanowa, Lambada, Withe Cover, Jubilee Celebration.Papa Meilland.
Dla Ciebie :

Istotnie i jesień jest piękna. Przyznam, że dzięki Forum jeszcze bardziej nauczyłam się to dostrzegać.

Myślę, że i u Ciebie nie zabraknie traw. Wprost zadziwia mnie coraz większy ich wybór.Dobrze się je sadzi, bo pasują
do wszystkiego niemal, a w razie konieczności dobrze znoszą przesadzanie. Chyba że to wielki zebrinus wtedy ja źle
znoszę.

To ten na ostatniej fotce.
Dla Ciebie prawdziwie jesienna fotka.

Aniu (Aancyk). To co na fotce to c.złocisty, który dostałam od Ewy. Posadziłam go w lipcu. Natomiast mój zielony
dopiero zaczyna kwitnąć.(pokażę niedługo). Dobrze zniósł 2 zimy i przerobił się sam niskopienne drzewko. Porozsiewał się
bardzo. Część sadzonek oddałam, a 2 sobie zostawiłam.( Reszta na kompost). Całe szczęście, bo tylko one przetrwały
ostatnią zimę. Ani tamtego, ani tych niczym nie okrywałam. Jak będziesz miała pytania, bardzo proszę.
Dla Ciebie Pinky Winky, posadzona w ub.roku.

Wiesiu,

Dla Ciebie kalina, którą posadziłam 2 lata temu. Podobają mi się koraliki. Pierwsze.

Gosiu, na kiermaszu. Przyjeżdża trochę szkółkarzy, choć nie tak dużo było, jak w maju.Kupiłam coś nawet
u pana z Ożarowa Mazowieckiego. Trawki : hakonechloa Stripe and Rich, turzyca zlocista, uniola biało zielona, schizo..coś
tam, zamówione róże: Aleksander, Casanowa, Lambada, Withe Cover, Jubilee Celebration.Papa Meilland.

Dla Ciebie :

- Gencjana
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Adrianko, dzięki za kalinowe korale. Takie czerwone są jeszcze bardziej urocze niż czarne, ale u mnie niet,
moja kalina jakoś nie robi korali
moja kalina jakoś nie robi korali

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ale Comcia dopiero potem się dowiedziała że trzeba było siekierką łupać a nie młotkiem i przecinakiem
Mówisz że za parę lat ja też będę czekała aż ktoś przyjdzie i sobie łupnie twojego-mojego Zebrinusa ?

Mówisz że za parę lat ja też będę czekała aż ktoś przyjdzie i sobie łupnie twojego-mojego Zebrinusa ?
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Mariolko - patrząc w jakim tempie Ci przyrasta i to w dodatku w doniczce nie bądź zdziwiona. Już sobie spraw porządną siekierkę 

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
- Ma-Do
- Od: 22 lut 2010, o 20:29
Adrianko,zdradż nazwę hortensji od Kocicy,ma takie ładne kwiatostany.
Pomysł z fotelem wspaniały.na pewno miło będzie posiedzieć chwilkę w tak miłym otoczeniu.
Zwłaszcza w sąsiedztwie pachnącej róży.
Moje cariopterisy dopiero się szykują,może zdążą przed zimą.
Pomysł z fotelem wspaniały.na pewno miło będzie posiedzieć chwilkę w tak miłym otoczeniu.
Zwłaszcza w sąsiedztwie pachnącej róży.

Moje cariopterisy dopiero się szykują,może zdążą przed zimą.

Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Adrianno, zachwycam się Twoim ogrodem, ale wpis zostawiłam w Alpach!! Dziękuję 

- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
Śliczna ta Twoja hortensja pinky winky, ja mam tego roczną i kwitnie, ale ma mniejsze kwity i słabiej się wybarwiają, może lepiej będzie w przyszłym roku. dziękuję
za informację o cariopteris, bardzo mi się podoba i nie wiedziałam że jest kilka odmian. Jeśli miałabyś w przyszłości jakieś sadzoneczki to byłabym Ci bardzo wdzięczna. Jeszcze tylko jedno pytanie jaka jest różnica między tymi dwoma odmianami?

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Adrianno
piękna jesienna jarzębina, dziękuję
właśnie chwilowo polepszyło się z wolnym czasem zanim nie zaczniemy wykańczania domku ;)
mieszkanie w wynajętym mieszkaniu ma ten plus, że jest małe i nie wymaga dużo pracy
Trawy, ach te trawy... to właśnie przez nie pierwszy raz weszłam na to forum, szukając wiadomości o miskantach.
Przeczytałam dział o trawach... potem zerknęłam na dział różany... potem dziwnym trafem natknęłam się na wątki gizy i mag, które były kiedyś u mnie po liliowce (dziewczyny, nie wątki
), wystawione na all. (świat jest mały) i tak już "wtopiłam" na stałe
Traw u mnie nie zabraknie to pewne jak 2x2=4 i już mi się marzy taki jak twój ogromny zebrinus
sadzonkę przywlokłam ze sobą, więc początek już jest
nie rozumiem tylko czemu chcesz go zmniejszać... chyba że szykujesz miejsce pod róże ;) to wszystko jasne!
Dzielny maluszek cariopteris, widać że ma dobrą opiekunkę
pozdrowionka i
dla Ciebie i Ewy!

właśnie chwilowo polepszyło się z wolnym czasem zanim nie zaczniemy wykańczania domku ;)
mieszkanie w wynajętym mieszkaniu ma ten plus, że jest małe i nie wymaga dużo pracy

Trawy, ach te trawy... to właśnie przez nie pierwszy raz weszłam na to forum, szukając wiadomości o miskantach.

Przeczytałam dział o trawach... potem zerknęłam na dział różany... potem dziwnym trafem natknęłam się na wątki gizy i mag, które były kiedyś u mnie po liliowce (dziewczyny, nie wątki

Traw u mnie nie zabraknie to pewne jak 2x2=4 i już mi się marzy taki jak twój ogromny zebrinus

sadzonkę przywlokłam ze sobą, więc początek już jest

Dzielny maluszek cariopteris, widać że ma dobrą opiekunkę

pozdrowionka i