Działka z widokiem i co dalej?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka z widokiem i co dalej?

Post »

Joluś dzieci już mnie nie dopuściły do kompa ;:98 I wiadomość dopiero dzisiaj zobaczyłam :( Wielka szkoda bo bardzo byłam ciekawa.
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Macie racje iglaczki Joli są do pozazdroszczenia.... :D
Tylko oglądać i czekać na więcej.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Na pierwszym miejscu muszę oczywiście pochwalić błyskawicznie rozrastającą się kolekcję wspaniałych iglaczków :D , a kanny masz chyba najpiękniejsze odmiany nie tylko kwiaty ale i liście barddzo kolorowe :P
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Wszyscy o iglakach, a ja pochwalę słoneczka kwitnące. I orszelinę -wąchałaś? Bo pachnie ładnie!
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na samym poczatku muszę wspomnieć, zeby mi ni umknęło, że moje palmówki to nie Salix purpurea pendula, ten Pan ze szkółki to guzik wie chyba ;:223 Widziałam dzisiaj taka wierzbę i ma faktycznie czerwone gałązki, za to liście błyszczące i ziolone, wiec zupełnie inaczej niż moje drzewka. Zaprzyjaźniona koleżanka obiecłą sprawdzic, więc może po roku doczekam się odpowiedzi cóż to są za wierzby te potocznie nazywane palmówki.
Daguś, to raczej zależy od odmiany kryptomerii, u nas sprzedawane odmiany nie osiągają zapewne takich rozmiarów.
Moje są już u mnie półtora roku i jakoś tak niezbyt szybko osną i dobrze :uszy
Moniczko zapraszam do ogladania, ale ja znów dzisiaj widziałam cudne maluszki :heja Nie powiem, coś tam nabyłam :;230
Dzięki Aga.
Gosiu nic się nie stało, wybieramy się znów bliżej jesieni, jakby co dam znać, tylko pomyśl co ;:108
Kasiu, Kasiu, Twoje roślinki też do pozazdroszczenia i ten japoński klimat ;:224 . Dzisiaj widziałam na żywo ogród z takimi matami, jak Twoje. Muszę powiedzieć, że miałam rację one nadają ciekawego charakteru, pomijając jego praktyczne walory, tj. odgrodzenie się od sąsiadów, czy stworzenie zacisznego zakątka. Z iglaków coś tam nowgo wkrótce :lol:
Przemku dziękuję za pochwały, iglaki jakoś tak mnie zachwyciły, szczególnie, ze te nowe kolekcjonerskie maluch zajmuja niedużo miejsca. A większość cann mam od Janusza, dziękuję kolejny raz ;:180 , on ma dopiero kolekcję :uszy
I masz rację Aniu ;:136 słoneczka dodają pogodnego nastroju w ogrodzie nawet w te pochmurne deszczowe dni. One są z tych roślin, które trzeba mieć. A orszeliny nie wąchałam, może jutro, bo dzisiaj był strasznie długi szkółkingowy dzionek. Więcej szczegółów znaleźć można na Martowym Polu ;:108 A ja nie wzięłam aparatu niestety.

A na koniec dodam tylko ;:224 i kto by pomyślał, że stanę się różaną koneserką ;:14 No niby nie jestem, ale liczba krzaków nieznacznie wzrosła.
Pastella też jest oczywiście;:224
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No jak tam, już chodzisz po ogrodzie z doniczkami w rękach i myślisz, co gdzie wsadzić? Bo ja zaraz wyruszam :)
A z tą Pastellą...Nie wiem, jak Tobie, ale mi to ona się chyba nie podoba... Kupiłam tylko dlatego, że takie wiersze na forum o niej się pisze... :;230
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Joluś duży był wybór róż i po ile były? No i jakie kupiłaś ?
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Pędzisz strasznie szybko.Mam tyły straszneeee...ale powoli się wczytam we wszystko ;:196 Iglaczki cudo :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta, a żebys wiedziała dzisiaj calutki dzionek w ogrodzie ;:108 Ledwo się ruszam, ale dużo zrobiliśmy i satysfakcja gwarantowana :tan co tam wzięłam gorącą kąpiel i jest ok. Pastella ;:224 za takie pieniążki niech sobie kwitnie.
Gosiu wybór był bardzo duży, nigdy nie zamierzałam kolekcjonować róż .... więc kupiłam tylko 5 :;230 nie dało się inaczej z takimi koneserami. Ależ znakomite grono mi się trafiło. A ceny bardzo promocyjne ;:136
No i na różanym polu pohasaliśmy, nogi nieco podrapane, ale co tam ;:14 fachowcy wzięli długie spodnie,a ja krótkie :;230
Andrzej mam nadzieję, że się podobają, niech zdrowo rosną :uszy Nie wiem, czy czytałeś na poprzednie posty, ale to jednak nie jest purpurea pendula, a co napiszę, jak się dowiem.
Marzanko :wit czytaj sobie pomalutku, zaraz coś dorzucę :;230

Jak pisałam dzisiaj dzień był bardzo pracowity, nawet miałam cyknąć więcej fotek, ale pokazał się symbol, low baterry ;:223 więc tylko kilka.
Tak więc nowe żurawki powędrowały na rabatę ;:65
Obrazek

kilku zabrakło :roll:
Obrazek

ale już rosną :;230
Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

No nie mogę, już się gubisz co masz w ogrodzie :D :D :D spisuj listę, bo będzie ciężko uniknąć dubli, ale oczywiście ja też tak mam ;)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No widzisz, gubię się :;230 chyba masz na myśli te dwie kryptomerie oczywiście :lol: Muszę opisać rośliny, bo już trochę ich mam, a niektóre nigdy nie były opisywane i nie zastanawiałam się cóż to. Po prostu były ładne, a co każdy kiedyś zaczynał ;:14

No to narobiłam się dzisiaj w ogródku, żurawki juz prawie, róże wkopane i hortensja GREAT STAR? 'La Vasterival' , modrzewie na rabatce zyskały oprawę, a i skarpa wyplewiona, jak się patrzy
Obrazek

Obrazek

a cóż tam ciekawego nabyłam :roll:
wspomniana hortensja
Obrazek

kolecosił siebolda variegatus
Obrazek

i Pinus x schwerinii Wiethorst którego od dawna poszukiwałam
Obrazek

Pinus parviflora 'Shirobana'
Obrazek

Pinus parviflora 'Ogon Janome'
Obrazek
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Jolu żurawki - to na pewno bardzo trafiony zakup.
Jak się rozrosną - to utworzą śliczny kolorowy dywan w ogrodzie.
Widzę, że ciagle powiekszasz kolekcje iglaczków. Mam nadzieję, że to wszystko iglaki miniaturowe.
Kolcosił - to też fajny nabytek - zresztą wszystkie te o kolorowych liściach fajnie prezentują się w ogrodzie.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Wiethorsta sam szukam od dłuższego czasu i cieszę się, że chociaż u Ciebie będę mógł go podziwiać :) A rabata :uszy Już w przyszłym roku pewnie ziemi nie będzie widać :) Bardzo polubiłem hosty od kiedy stwierdziłem, że idealnie zasłaniają ziemię i chwasty nie mają szans urosnąć :;230
Muszę koniecznie zrobić nową rabatę w cieniu, bo jak pokazujesz te żurawki to ja też chcę!!!! :lol:
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Ach te nowe żurawki...wciąż chciało by się jeszcze i jeszcze...
A z tymi zakupami też tak mam ,że czasami się gubię co już mam ,a co bym jeszcze chciała :;230

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Jolu, chyba z 3 minuty siedziałam i nie wiedziałam, co napisać. Ty chyba coś w totka trafiłaś... Podziwiam za zdecydowanie w zakupach. Ja jak coś zobaczę, to najpierw muszę pomyśleć, gdzie to upcham i z czym. I zanim się namyślę, to już tego w szkółce nie ma ;:14 Rabaty piękne. Elegancko wykończone. No i widzę, że też niezła wariatka jesteś, jeśli chodzi o pracę w ogrodzie :lol: Mi wczoraj wieczorem sąsiadka powiedziała, że czuje się zmęczona od samego patrzenia na to, jak ja śmigam po tym moim ogrodzie 8-)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”