Rabatki Konstantego część 3
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Rabatki Konstantego część 3
Ale w KDC czasami warto zwrócić uwagę na przecenę xiążek, które oni wydają (bo mają też w ofercie xiążki innych wydawnictw). Czasami można upolować ciekawe pozycje 

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
Ewa przyszłam się przywitać
pożyczyć miłego dzionka i dużo
U mnie zima w pełni
Pozdrawiam

U mnie zima w pełni

Pozdrawiam
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
U nas piękna pogoda,dość ciepło oczywiście bez słońca .
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Tija i Grażynko z Kaszub!Witam lekko mroźnie.Śniegu tyle co kot napłakał.

Elwirko-naturalnie byłam w Lidlu,kupiłam dwa karmniki(po 8 zł 49 gr z pól kilogramowym zapasem karmy dla dzikiego ptactwa) i jeszcze zapas ziaren-kilo po 4 zł 49 gr,ostatnie.Zawieszkę karmnika znalazłam,oderwałam,zalożyłam,nie wydaje mi się mocna,podobne były swego czasu do ozdób choinkowych.

Andziu-są dwa pędy kwiatowe,już różowieją!
Teresat-tak wygląda moja mega filiżanka-doniczka w stylu skandynawskim na święta.

Elwirko-naturalnie byłam w Lidlu,kupiłam dwa karmniki(po 8 zł 49 gr z pól kilogramowym zapasem karmy dla dzikiego ptactwa) i jeszcze zapas ziaren-kilo po 4 zł 49 gr,ostatnie.Zawieszkę karmnika znalazłam,oderwałam,zalożyłam,nie wydaje mi się mocna,podobne były swego czasu do ozdób choinkowych.

Andziu-są dwa pędy kwiatowe,już różowieją!
Teresat-tak wygląda moja mega filiżanka-doniczka w stylu skandynawskim na święta.

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewciu-zawieszka taka sobie....mnie sie oderwała zeszłej zimy....bo to mróz....a plastik na mrozie pęka...załozyłam drucik.
W lidlu dostawa...oj muszę pojechać....bo taniej niż w zwierzęcych sklepach
W lidlu dostawa...oj muszę pojechać....bo taniej niż w zwierzęcych sklepach

- EwkaEs
Grażyno tarnobrzeska!Ja to chyba od razu do karmnika hak metalowy założę,mam jakiś taki kuchenny.Dostawa przypuszczam poniedziałkowa była.Karma jest tańsza od tej ze sklepów specjalistycznych i od tej na wagę z placu na którym się zaopatruję w warzywa.
Bishop-naturalnie ofertę KDC przeglądam uważnie,kilka książek ogrodowych w pakietach trafiłam po cenach bardzo przyjaznych. No i Kostek ceni sobie pudełka z przesyłek.

Bishop-naturalnie ofertę KDC przeglądam uważnie,kilka książek ogrodowych w pakietach trafiłam po cenach bardzo przyjaznych. No i Kostek ceni sobie pudełka z przesyłek.

- EwkaEs
Śnieżnie i prawie zimowo tej jesieni witam.Jest ślisko,szczególnie na nowej kostce,którą pokryto bardziej reprezentacyjne ulice.A Podwórkowy pod pierwszą tegoroczną kołderką śniegową łącznie z nową dziurą wykopaną przez psa sąsiadów,tym razem drążył w zasadzie prawie wyłącznie ścieżkę między rabatkami z funkiami a z brunerami i kawałek pod leszczyną purpurową...
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Wiesz ewo chyba wszystkie psy kopią sobie jamy na zimę. Klara teź kopie dziury.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Ewuś u nie kreciki kopią wielkie góry ziemi.
- EwkaEs
Klara kopie u siebie.To znaczy w "Ogrodzie Azy" ta różnica,czterołapny sąsiadów te dziury kopie całorocznie i u mnie.Aza pisze:Wiesz Ewo chyba wszystkie psy kopią sobie jamy na zimę. Klara też kopie dziury.
Zyto-Szczęśliwie kretów na razie w Podwórkowym brak.Mamy lekki mróz,dorzuciłam liści lipowych na rabatkę irysowo-szachownicową,bo wiatr wymiótł.Zebrałam ostatnie chyba świeże listki szałwii.Przyniosłam jeszcze jeden kamień na skalniak.Paprociom z odrobiną śniegu całkiem twarzowo-prawda?

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Ewuniu jutro może Bozia i Tobie obficie posypie śniegiem i paproci nie będzie widać bo u nas całą nockę padało, w dzień słonko przygrzewało więc część śniegu stopiła się. Teraz znowu prószy.
Zdążyłam przygotować się do zimy, nawet drzewka pobieliłam
Zdążyłam przygotować się do zimy, nawet drzewka pobieliłam

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A tu nie tylko zimowo, ale i świątecznie.
Kostek chyba się zastanawia jaki prezent swojej Pańci zrobić - pudełko już ma.

Kostek chyba się zastanawia jaki prezent swojej Pańci zrobić - pudełko już ma.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- teresat
- Od: 2 lip 2008, o 22:02
W nasiona dla ptaków zaopatruję się w sklepie GS. Tanio.
Nakupiłam tyle w zeszłym roku, że na ten zostało. A sikorki i jeden gil już się stołowały
Doniczka - filiżanka świąteczna śliczna. Duża ona jest?
I do tego gwiazda betlejemska prawdziwa, czy sztuczna?
Dzisiaj to i pewnie K pod biała pierzynką, ja już z łopatą latam i robię tunele dla piesków.
Nakupiłam tyle w zeszłym roku, że na ten zostało. A sikorki i jeden gil już się stołowały

Doniczka - filiżanka świąteczna śliczna. Duża ona jest?
I do tego gwiazda betlejemska prawdziwa, czy sztuczna?
Dzisiaj to i pewnie K pod biała pierzynką, ja już z łopatą latam i robię tunele dla piesków.
- EwkaEs
Spod śniegu pozdrawiam,zasypało nas już,a pada nadal i to obficie.
Zyto-Tak było gdy wychodziłam rano do pracy,chcę gałęzie wykorzystać na wianek adwentowy.

Padało mocno i mokro,miało być lekko minus,raczej było bliżej zera-z okna w pracy.Nie wolno go otwierać,bo może wypaść razem z ramą,a wymiana stolarki dopiero się konkretyzuje(pomiar i zgoda wojewódzkiego konserwatora zabytków już są, w planie ujęte).

Kogro-Podwórkowy wczesnym popołudniem.U nas są tylko gołębie,więc ten zrobiony przez Antka kiedyś karmnik za mały,ale świeże pestki z dyni coś wyjadło,nie wykluczone,że wiewiórka.Po śniegu brodził tylko wysoki czterołapny i za większą potrzebą.

Leży około 25-30 cm puchu.

Teresat-filiżanka jest spora,zmierzę i podam,jako,że nie przyniosłam jej od Mamy,chcę przed świętami malować sypialnię i drzwi do przedpokoju,będzie ewakuacja książek,a jest ich sporo.Ceramiki nie chciałam wyjmować z pudła przed przeniesieniem,zdjęcie z Gwiazdą Betlejemską jest z opakowania.Ponieważ poisencja zdecydowanie nęci koty,a jest trująca na pewno przy Kostku jej nie będzie. Dziś kupiłam złotego cyprysika z myślą o tym naczyniu.Konstanty w istocie przy niżu dość senny,okupuje kaloryfer na zmianę z blatem biurka,ale na zewnętrznym parapecie był także popilnować by śnieg równo na świerk padał.Świerk jest tatrzański,wypłukało kiedyś malutką sadzonkę ,przywiozłam,zasadziłam,dziś ma ponad 3 metry i jest rozłożysty.
Zyto-Tak było gdy wychodziłam rano do pracy,chcę gałęzie wykorzystać na wianek adwentowy.

Padało mocno i mokro,miało być lekko minus,raczej było bliżej zera-z okna w pracy.Nie wolno go otwierać,bo może wypaść razem z ramą,a wymiana stolarki dopiero się konkretyzuje(pomiar i zgoda wojewódzkiego konserwatora zabytków już są, w planie ujęte).

Kogro-Podwórkowy wczesnym popołudniem.U nas są tylko gołębie,więc ten zrobiony przez Antka kiedyś karmnik za mały,ale świeże pestki z dyni coś wyjadło,nie wykluczone,że wiewiórka.Po śniegu brodził tylko wysoki czterołapny i za większą potrzebą.

Leży około 25-30 cm puchu.

Teresat-filiżanka jest spora,zmierzę i podam,jako,że nie przyniosłam jej od Mamy,chcę przed świętami malować sypialnię i drzwi do przedpokoju,będzie ewakuacja książek,a jest ich sporo.Ceramiki nie chciałam wyjmować z pudła przed przeniesieniem,zdjęcie z Gwiazdą Betlejemską jest z opakowania.Ponieważ poisencja zdecydowanie nęci koty,a jest trująca na pewno przy Kostku jej nie będzie. Dziś kupiłam złotego cyprysika z myślą o tym naczyniu.Konstanty w istocie przy niżu dość senny,okupuje kaloryfer na zmianę z blatem biurka,ale na zewnętrznym parapecie był także popilnować by śnieg równo na świerk padał.Świerk jest tatrzański,wypłukało kiedyś malutką sadzonkę ,przywiozłam,zasadziłam,dziś ma ponad 3 metry i jest rozłożysty.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U nas trochę mniej, ale stale sypie.
Za to temperatura idzie w dół i to znacznie.
Koty śpią jak zabite na najcieplejszych poduchach a psina pod kołderką.
My już w kominku mamy nałożone tylko podpalić jak będzie zimno.
Miejmy nadzieję, że nie potrwa to zbyt długo.
U nas ma być -11 a jutro -17.
Zobaczymy czy się sprawdzi.
Za to temperatura idzie w dół i to znacznie.
Koty śpią jak zabite na najcieplejszych poduchach a psina pod kołderką.
My już w kominku mamy nałożone tylko podpalić jak będzie zimno.
Miejmy nadzieję, że nie potrwa to zbyt długo.
U nas ma być -11 a jutro -17.
Zobaczymy czy się sprawdzi.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki