Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3

Post »

Marne to pocieszenie ale mnie czeka w przyszłym roku czeka przesadzanie połowy ogrodu...
Typowy błąd początkującego ogrodnika - za gęsto posadzone...
Szkoda jabłuszka :(
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Mam nadzieję, że po tej ulewie nie będziesz musiała znów obrabiać tej ziemi, to by było zbyt okrutne!!
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Asiu - wiesz jak ja bym juz chciala byc na etapie przesadzania, bo sie rozroslo? :roll:

Aga - na szczescie wystarczy tylko skopac i mozna wygrabiac - bo wieksze kamienie juz wyciagniete. Ale gdyby Rysiek tego nie zdazyl zrobic to niestety trzebaby bylo od poczatku (jak rok temu :evil: ).
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgrywanie zdjec z aparatu stalo sie koszmarem, wiec z tych bezposrednio po powrocie tylko te:

Zolwica po odnalezieniu - generalnie ma chyba wszystko w glebokim powazaniu :twisted: :

Obrazek

Marchew jednak urosla ;:138
Obrazek

Pomidory dojrzewaja (ta odmiana pozywial sie zolw podczas ucieczki :wink: ):

Obrazek

Wrzosy szykuja sie do pokazu:

Obrazek

Merkury 2000 (fota mi nie wyszla):

Obrazek

A teraz aktualne winogronka :wink: ;:108

Agat wybarwia sie jako pierwszy:

Obrazek

Kodrianka - pierwsze owocowanie:

Obrazek

Prim w tym roku ma juz porzadne grona:

Obrazek

Arkadia tez niczego sobie :wink: :

Obrazek

Obrazek

KarMaKod:

Obrazek

Niestety troche owocow popekalo - musze sie mu przyjrzec pod tym katem.

Nadiezda AZOS [/img]rewelacyjnie obrodzila (zwlaszcza w porownaniu do ubieglego roku):

Obrazek

Bezpestkowa A1704 - chyba za bardzo zredukowalam jej grona, bo krzew rosnie jak wsciekly :roll:

Obrazek

Kontrolne gronko na dwuletnim Oryginale (jestem strasznie ciekawa tych smoczkow):

Obrazek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Piękne winogrona ;:63 Marchewki też udane, nie to co u mnie.
Żółwica chyba obraziła się po odebraniu wolności. Ciekawe jak by się jej żyło z kurami ;:224 Może by jajka zaczęła znosić...
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Matko no tych winogron to ci zazdroszczę. U mnie jedno maleńkie gronko na zasadzonym jesienią zakupionym nn. Po ilu latach jabłko na jabłoni się pojawia? Pociesz mnie. U mnie (a sadziłam wszystko na jesieni i wiosną) były tylko truskawki i poziomki, pierwsze trzy czarne maliny i kilka żółtych. I mam nadzieję że dożyję reszty.
Pozdrawiam serdecznie. Kasia
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pęknę z zazdrości!! Dojrzewające winogrona masz??

Kurczaki gdzie ja mieszkam? Sybir jakiś czy co?? U mnie taka drobnica, że aż żal... nie... nie mogę Cię tu za często odwiedzać bo mi oczy wypadną na klawiaturę ...

Karmakodzik mi się podoba baardzo :) no i te smoczusie, ciekawe czy ci posmakują, ja to nawet nie sadziłam bo przecież nie dojrzeją :evil:
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dominiko, te winogrona - ech, jakby się chciało już takie mieć :P Na razie muszę się paść nadzieją :wink:
Widzę, że żółwica Ci się odwdzięcza za takie ładne pomidory, dostarcza nawozu :D
Wrzosy masz śliczne, mnie jakoś do nich nie ciągnie i dobrze, bo znów bym coś przesadzała.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Aż mi ślinka pociekła na te gronka ;:63
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Grzegorz B

Post »

Widzę, że tegoroczne plony udane, ale bym sobie skosztował takich smakołyków :D :D :D i te wrzosowisko, będzie wspaniały widok, już jest ;:108
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - zolwica musialaby byc oddzielnie, kury maja mocne dzioby i dziobia co popadnie :wink:

Kasiu - każdy musi przez to przejsc - mnie tez skrecalo (ale z Aga pojechalysmy na zlot, to cos tam sie pojadlo, jak wlasnych nie bylo :;230 ). Moje jablonki maja drugi rok (kupowane jako patyki bez bocznych galazek). Ale druga nie kwitla, pewnie za rok :roll:

Aga - nie przesadzaj - dojrzewa tylko Agat. No ale mysle, ze ze 3 tygodnie i Prim powinien dawac sie podskubywac, no i Kristaly.
Karmakod w tym roku kwitl wczesniej niz rok temu i dlatego jest wiekszy - ciekawe jak dojrzeje, bo pekaja mu jagody :roll: Kilka zerwalam. Smoczki podobno pyszne, oby dojrzaly! W razie czego przy zapowiedzi jesiennych przymrozkow pojdzie agrowloknina - no i sciana bedzie chronila przy lekkich przymrozkach. Brrr.... nie chce nawet myslec o przymrozkach :cry:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

DOMINIKO wszystko Ci pięknie rośnie a gronka przede wszystkim . Jestem pod wrażeniem . Niestety u mnie jakoś tylko stara z wieloma pestkami fajnie zaowocowała . Podczas budowy altanki poniszczyli mi Einseta ma tylko 1 gronkochyba z 10 kuleczkami . Czy taki 6 letni krzak mogę swobodnie na jesień przesadzić gdyż w tym miejscu nie może być . O patyczkach nawet nie piszę . Zostało mi tylko 4 i w dodatku pisanie na nich się zamazało i nie wiem co mam . Mała diablica wzięła sobie patyczki do obgryzania myślałam ,że mnie szlag trafi jak to zobaczyłam . Niedosyć tego to jeszcze mi je powyrywała :twisted: a pytałaś sie czy nic mi nie niszczy w ogrodzie :twisted: . Od tego czasu ma zakaz wstępu chyba ,że jest na lince
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wrzosy faktycznie masz piekne, bujne. Ja muszę swoje jakoś odchuchać, bo susza je wymęczyła.

Proszę mi tu nawet nie wspominać o przymrozkach, lato jest!! Nie strasz ludzi!! Ja liczyłam na szybkie dojrzewanie Siegerrebe i jakos chyba w tym roku nic z tego. Na razie jest bardzo drobny. Urwałam mu dziś 2 gronka bo chyba przeciążyłam.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Dominisiu, ależ ja Ci zazdroszczę tych winogronek ;:65 U mnie w tym roku dopiero jedno zaowocowało, reszta się rozrosła i za rok również powinna. Pr degustacji proszę o polecenie jakiejś odmiany :uszy
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elus - to co lezy przy zolwicy to jakis suchy lisc, nie nawoz :;230 Wrzosy lubie za kolor i niskosc :lol:

Asiu i Grzesiu - dziekuje ;:167

Jadziu - biedaku - czyli masz 4 sadzonki NN? No ale przynajmniej bedziesz wiedziala co to moze byc - tez mam kilka takich, co metki wyblakly. Pozamy je jak zaowocuja :lol: Einseta mozesz przesadzic, po prostu go przytniesz. Rok bez owocow, a potem bedzie ok.

Monia - oczywiscie będę skrzetnie notowac swoje odczucia podczas degustacji :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”