Ankowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Re: Ankowo

Post »

Aniu kurki super, a te świeżutkie jajeczka na śniadanie..zazdroszczę :D
O nawozie nie wspomnę :wink: Ja jestem szczęśliwa, że udało mi się wyprosić parę dni temu od Pani której kupuję regularnie jajka kurzeniec ;:138 . Boże, ile szczęścia może dać wiaderko g..... :;230
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale się uśmiałem z tego wiaderka g ......... :;230 :;230 nigdy nie myślałem , że
g ..... może tak kogoś uszczęśliwić :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dominiko- dzisiaj kurki są nader szczęśliwe- dostały w prezencie piasek z drobnymi kamyczkami i piękną ściółkę ze słomy. Nabierają coraz więcej wigoru- już dość swobodnie wchodzą do gniazd i na grzędę. Wybieg wciąż nie gotowy, bo siatka ma dotrzeć jutro lub pojutrze. Słupy już stoją, więc rozpięcie siatki powinno pójść w miarę sprawnie. Jest bardzo mokro i bywa chłodno, to może nawet lepiej że jeszcze nie wychodzą (martwi mnie ich skąpe upierzenie)

Asiu -ja jeszcze niedawno sypałam pod warzywa sklepowym kurzakiem granulowanym, a teraz będę mieć nawóz zawsze pod ręką :D Zgadzam się z Tobą- niejeden by się zdziwił że g.... może wzbudzać tak pozytywne reakcje :;230

Adamie- prawda, jaki to fajny temat? G.... kurze to deficytowy towar w mieście :D
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu wiem , wiem w mieście to towar deficytowy i porządany przez ogrodników ,
ale ktoś kto nigdy nie odczuł braku takiego dobrodziejstwa jest trochę zaciekawiony takim problemem . :D
i jest mu ten temat obcy . :P
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Aniu właśnie M przygotował jajka na twardo( nie prosto od chłopa) :D i trafiłam na temat jajkowy.
Miałaś dobry pomysł z tymi kurami, jajka będą smakowały, koniecznie na wybiegu posiej trawy, żeby dziobały.
Pewnie będą miały u ciebie dożywocie. :D
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adamie - teraz wiesz o czym marzą miejscy ogrodnicy :;230

Marylko- wybieg już teraz będzie oferował obfitość trawy i różnych smakowitych zielnych roślin. Do tego na pewno będę urozmaicać karmę warzywnymi i ziołowymi przysmakami. Ja nie będę skracać żadnej kurze żywota :)

Dzisiaj zrobiłam nieco porządku w tunelu- podglądnęłam u Krysi obrzeża deskowe i zrobiłam sobie takie przy ścieżce :) Zdjęcia pewnie dopiero w weekend zrobię, bo teraz brakło mi czasu.
Do tego plewienie, odwiedziny u kurek, zebranie materiału na kolację i już dzień minął. A co na kolację? Eksperyment kulinarny.
Obrazek

Bratek super- mięciutki i delikatny. Babka właściwie bez smaku. Pewnie niedługo każdy chwast trafi do wypróbowania na stół, bo pożyczam dwie książki o wykorzystaniu nietypowych roślin w kuchni.
Piwo z pokrzywy, zupa ze stokrotek, sałatka z liści nagietka- czy to możliwe?

Z ogródka (zdjęcia siostrzane):

Kot gruntowy
Obrazek

Kot foliowy
Obrazek

Agresty rosną
Obrazek

Czosnek
Obrazek

Cebulica
Obrazek
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Gdybym wiedział że będziesz hodować kurki to jedną małą liliputkę bym podrzucił , została sama , trzeba było ją oddać w obce ręcę ;:7
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, liliputki to piękne stworzenia, Marku :) Gdybyś słyszał że ktoś ma na zbyciu nadmiar to wiesz...
Mój kurnik stoi otworem ;:65
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Aniu kusisz tymi kurkami. Zaczynam mieć ochotę na jakiś drób w ogrodzie. Tylko najpierw muszę przekonać męża żeby trawnika nie pryskał na chwasty. Widziałam ostatnio na rynku takie piękne kurki biało czarne i malutkie gąski...
magdala

Post »

O ,kurka !!! :shock:

Aniu -pięć stron musiałam nadrobić ,ale cóż to była za lektura!! W końcu kurnik ma swoich lokatorów...
Wspaniale :D Zazdroszczę szczerze ( i pozytywnie) pierwszych emocji jajkowych.
U Ciebie kurki z pewnością przejdą metamorfozę i wyrosną na piękne kurze damy :wink:
Swoją drogą to straszne na jakie życie skazane są zwierzęta w takich masowych hodowlach-przykre to.
Twoje to szczęściary -trafiły do prawdziwego raju :D
Mówisz,że podagrycznik jedzą ..???

I coś wydaje mi się ,że następny kurnik pewnie zobaczymy u Dominiki ....Czyż nie? :D
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieś- można hodować kury o wybitnie dekoracyjnych cechach- też przecież jajka będą, a jakie one piękne. Tak że możliwości jest wiele- myślę że warto pomyśleć, jak jest miejsce.

Madziu-te kurki były kupione trochę na wariata- nie wszystko przygotowane i teraz się robi jakieś prowizorki karmideł -jeszcze potrwa zanim wszystko będzie wyglądało jak należy. Jak wyjdą na wybieg to dopiero szaleństwo czeka -będą pierwszy raz w życiu grzebać w ziemi :D
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Może nam się niedługo zaroić od kur na forum :;230 Widzę, że zwolenników przybywa.
A mnie i tak nabardziej podobają się koty. Nowe gatunki, foliowy i gruntowy cudowne.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zielona_Ania pisze:
Madziu-te kurki były kupione trochę na wariata- nie wszystko przygotowane i teraz się robi jakieś prowizorki karmideł -jeszcze potrwa zanim wszystko będzie wyglądało jak należy. Jak wyjdą na wybieg to dopiero szaleństwo czeka -będą pierwszy raz w życiu grzebać w ziemi :D
Aniu zapewne nie będziesz musiała uczyć kurek grzebania w ziemi :D - poradzą sobie same , mają to już w genach ;:108
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko - u mnie takich odmian kotów jest dużo -nie ma chyba miejsca gdzie by nie wlazły :D Nieraz widzę jak się któryś wykłada na świeżo zagrabionym poletku albo na włókninie, przeciąga się rozkosznie i patrzy na mnie z wdzięcznością. A ja mu na to- no co ty, przecież to nie specjalnie dla ciebie :;230

Igorze- dopinguję Twojej szklarni! Kolorków teraz mało- ale lada dzień rozkwitną żarnowce. Jak pogoda pozwoli to dzisiaj lub jutro zapoluję na barwne efekty :)

Adamie- wiem, że nie muszę ich uczyć- wczoraj ćwiczyły same z zapałem na słomie :D Niesamowicie się ożywiły. Muszę pomyśleć nad ławeczką przy wybiegu, żeby mieć miejsce do obserwacji jak już wyjdą :)
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Moje też uwielbiają się wylegiwać między kwiatkami, albo co gorsze na kwiatkach :lol:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”