Cebulla walczy z ugorem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Cebulla walczy z ugorem

Post »

NO właśnie chciałam się jeszcze podpytać. Wsadzasz do doniczek z ziemią i przechowujesz je w domu tam na strychu? Czy mogę np tak zrobić, że wsadzę do doniczek i postawie w tej piwniczce dziadków gdzie do tej pory leżały czy one światło muszą mieć, trzeba je będzie podlewać jak często ja tam u dziadków aż tak często nie bywam. :oops:

W ostateczności będę musiała zrobić jak radzi MAriola ale u nas teraz sporo się dzieje i będzie działo na balkonie miejsca nima hehe
x-d-a

Post »

Wiolu, ja jak wsadzam kanny do doniczek, to przenoszę je do cieplejszego i jasnego pomieszczenia, wtedy to ma sens, bo naprawdę szybko rosną i w maju wysadzasz już takie dwudziestocentymetrowe...
Dagmara nas przegoni ze swego wąteczku, że my tu tak rajcujemy ;:224
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Dalu- zapraszam! Taka specjalistką od kann to ja nie jestem :( Wydaje mi się jednak, że jak już w doniczkach, to muszą mieć światło. Ja je podlewam raz na dwa tygodnie, ale światła mają sporo (nieużywany pokój od północnej strony). Jeśli w piwnicy, to raczej bez doniczek. Albo przywieź do mnie, to Ci podhoduję, a w maju dorzucę jeszcze czerwonolistną odmianę :D

Dzisiaj popracowałam godzinkę w ogrodzie :tan Powyrywałam kapusty ozdobne, poprzycinałam bylinki nieprzycięte jesienią, oszacowałam straty... No bosko, ziemia rewelacyjna, nic tylko siać! Dżdżownic kupa, biedronki biegają, kot dostał małpiego rozumu... Większość roślinek wygląda na żywe. Martwi mnie tylko róża Chopin i kalina japońska. Chopin był z nasadzenia jesiennego od Bogdana, został dobrze zabezpieczony i jako jedyny nie ma listeczka. Kalinę zapomniałam okręcić włókniną ;:223 A juz zbierała się na pierwsze kwitnienie...
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

O cholibka to ja się porwałam z motyką na słońce. Jeszcze takich warunków jednak nimam. Z przechowaniem się udało ale teraz będzie problem. :oops: Dzięki dziewczyny coś trza pomyśleć.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cebulla pisze:...Dzisiaj popracowałam godzinkę w ogrodzie :tan Powyrywałam kapusty ozdobne, poprzycinałam bylinki nieprzycięte jesienią, oszacowałam straty... No bosko, ziemia rewelacyjna, nic tylko siać! Dżdżownic kupa, biedronki biegają, kot dostał małpiego rozumu... Większość roślinek wygląda na żywe. Martwi mnie tylko róża Chopin i kalina japońska. Chopin był z nasadzenia jesiennego od Bogdana, został dobrze zabezpieczony i jako jedyny nie ma listeczka. ...
Daga ;:154
O czym Ty piszesz. :shock:
Przecież to jeszcze pełnia zimy .. U mnie ziemi spod hałd śniegu nie widać :(

Chopina przytniesz i odbije migiem, ale chyba jeszcze nie teraz.
On jeden mądry wie, że nie ma się co wyrywać z listeczkami "przed orkiestrę" :;230 :;230
:wit
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hmmm, u mnie aktualnie 8C. Ugotuję pomidorową i dalej idę robić wiosenne porządki ;:138

Oj, Krysiu, żebyś miała rację... Z tym Chopinem, to taki problem, że tam nie ma co przycinać. Już jesienią kupiłam takie krótkie kikutki z gołym korzeniem. I teraz te kikutki są całkiem czarne, nawet wewnątrz kopca zabezpieczającego :( Nic, jakoś te dwa miesiące muszę przecierpieć.

Qrcze, od dwóch dni próbuję kupić nasiona w Ożarowie. Co już dojdę prawie do końca zamówienia, to się zawiesza strona i cała zawartość koszyka mi się kasuje... Wrrrr
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja tylko czekam bo za tydzień w PNOSIE na pl. Bema maja być nasionka i podobno wieelki wybór :P
Jak klikam to zawsze naklikam o wiele za dużo :;230
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Dagmara, widzę, że u Ciebie wiosna już pełną parą :D przynajmniej poważne wiosenne porządki :D
Ja dziś tez mam w planach prace porządkowe, czekam tylko ąz deszczyk przestanie padać :wit
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nici z moich porządków ogrodowych, bo leje :( Tak po szkocku:drobne kropelki, ale zewsząd, z góry, z dołu i z boków :lol: Jedę na mopie w domu :( A 12 powojniczków zadołowanych w kupie w ogrodzie powiewa do mnie kusząco etykietkami na wietrze...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daga, w szoku jestem :shock: porządki wiosenne u Ciebie ;:111 No tak Wrocek ;:111 przecież ;:14
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Ach.... 12 powojników..... ;:138 rewelacja ;:138
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola, u nas wiosna pełną gębą. Jedna z naszych wrocławskich forumek już z sianiem do gruntu wystartowała. I jak to sama określiła; nie wie,czy co z tego będzie, ale od razu lepiej się poczuła :;230
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Dziewczyny czy Wy na pewno w Polsce mieszkacie u mnie lodowisko na podwórku, pokryte 10cm warstwą wody i hałdy śniegu.Gdzie wyżej widać trochę trawy ale do jakiejkolwiek pracy jeszcze daleko a one już sieją :shock:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Dobre pytanie, co z tego będzie :;230 ale zawsze można kupić dwa komplety nasion i poprawić sobie humor w styczniu :uszy
Zazdraszczam pozytywnie ;:180
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

No właśnie, ten kapuśniaczek (i +9,8 oC)... nawet w ziemi nie można pogrzebać :twisted: Ale zrobiłam rekonesans i nawet niektóre róże mają zieloniusieńkie listki... może się przekwalifikują na zimozielone :;230 A tak na poważnie, to nie mam złudzeń, wiem że mrozy i śnieg(oby) jeszcze powrócą, ale taka namiastka wiosny daje tyle radości... ;:3
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”