Ogród Gosi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Gosi

Post »

Basiu szachownic nie mam. Czyli u Ciebie lilie też jeszcze nie wychodzą. Dasza mnie nastraszyła.

Izuś teraz już wiem, że dam :D Dzięki za doping.

Dzisiaj sprawdziłam hortensję Vanila. Przezimowała ;:138
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Gosiu,pierwszy eremus posadziłam jak trzeba: podłoże ze żwirku, na zimę przykryłam folią, bo nie lubi,jak nazwa
wskazuje). wilgoci. Zakwitł. Po 2 latach było kilka. Dałam koleżance, której kupiony przez nią też zachowywał się jak Twój,
resztę posadziłam byle jak, nie przykrywałam na zimę. Na zdjęciu są z ub. roku. miały nawet po 2 kwiatostany.
Tej zimy mnóstwo śniegu (nie przykryłam). Z jednego miejsca wychodzi kilka pędów i szybko rosną.
Opisałam, a Ty wyciągnij wnioski. Szkoda, że nie jesteś z Wrocławia. ;:167 ;:7
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przeczytałem Gosiu że przygotowałaś miejsce pod róże i będziesz sadzić, to ja też się ośmielę i jutro posadzę swoje, na razie mam tylko dwie, ale będę kupował :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adrianno, może te moje i Twojej koleżanki to jakieś felerne. Oj jak ja bym chciała choć na chwile zostać Wrocławianką, żeby móc zobaczyć Twój ogród. ;:3

Tomku naprawdę to są Twoje pierwsze róże? Ja tez zaczynałam od 2. Teraz już jest ich około 30. Ciekawe czy Ty też się zarazisz. :D
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Niezrozumiale napisałem, mam dwie obecnie do posadzenia ale chcę kupić więcej. Rosnących mam dziewięć sztuk, większość posadzonych w zeszłym roku :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja dzisiaj sprawdzę Vanillę - z tego, co piszesz, wynika, że powinna już dawać oznaki życia :roll:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Margo ja już w tamtym tygodniu posadziłam róże .
siedem przesadzałam w inne miejsce i nic im nie jest , jeszcze je troszkę okryłam w razie przymrozków .
Co do lilii to u mnie jeszcze też nie wychodzą , za to dwie korony cesarskie te pomarańczowe , żółte chyba zginęły . W tym roku muszę się bardziej przyłożyć i przygotować im dobry drenaż , mam za ścisłą ziemie i chyba mi gniją .

Genia :wit
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Gosiu ;:167 widzę, że Ty już wszystko do ogrodu sadzisz :shock:
U mnie, to jeszcze nie możliwe, ziemia za twarda :?
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37

Post »

Ja dzisiaj padam, ale już część róż i 3 lilie :lol: posadziłam. Zostało mi na jutro jeszcze kilka róż i ze 30 lilii :twisted:
A jeśli chodzi o moje rododendrony to raczej nic z nich nie będzie, usychają całe gałązki (wygląda jak fytoftoroza :evil: ), jestem zła, bo na jesieni potraktowałam je nawet mikoryzą i tak chuchałam, a tu, szkoda gadać.

Oj będzie się jutro działo u wszystkich. Gosiu, owocnej pracy :)
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Małgosiu czytam u Ciebie ,że pracujesz ,aż się kurzy...witaj w grupie...U mnie podobnie sadzę ,przesadzam,karczuję...,mały ogród ,a końca prac nie widać... :wink: Lilie i dalie posadziłam już do donic .
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Gosiu ! U mnie też praca wre. Dziś nawoziłam saletrą cebulowe i usuwałam zeschłe byliny. Jutro od rana - w pole !
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tomku czyli zarażony :;230
Róże jakoś tak podstępnie potrafią zawładnąć człowiekiem. Najpierw człowiek mówi, że ich wcale nie lubi i nie potrzebuje, a potem tak jakoś same wskoczą w ręce. Czasami sprawiają kłopoty, ale nie można ich nie lubić. Przede wszystkim kwitną prawie cały sezon, niekiedy cudownie pachną i mają wspaniale kwiaty.

Monia ona nie wypuściła jeszcze ani jednego pączka, ale skracałam jej gałązki i wszystkie były zielone w środku. Znaczy się żyje :D

Witam Cię Geniu u siebie. :wit
Myślę, że różę mimo wszystko to wytrzymałe rośliny. Co prawda w przyszłym tygodniu zapowiadają przymrozki, ale myślę, że im to nie zaszkodzi. Czy lilie to już powinny pokazywać łebki? Jakoś wydawało mi się, że u mnie zawsze były później. Oby. Bo bym się bardzo zmartwiła. Co prawda zakupiłam w tym roku pokaźną ilość lilii jak na mnie, ale moje stare bardzo mi się podobały.

Halinko, u mnie ziemie jest w sam raz. Nawet powiedziałabym, że jakoś sucho się zrobiło i nawet podlewałam trochę dzisiaj. ;:3

Jolu, to ile Ty tych róż zakupiłaś. Chyba sporo, ale będzie oglądania w tym roku. ;:138

Nelu, Ja już posadziłam je do ogrodu. Czyżbym zrobiła źle?

Izuś ja mam nadzieję, że też będę działała w ogrodzie. Zostało mi jeszcze tylko parę okien do umycia i kuchnia do sprzątnięcia. I potem już tylko ogród. żeby tylko pogoda dopisała
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Ja też mam dylemat, czy okna, czy sadzenie? Święta tuż..tuż.., a przecież rośliny muszą do ziemii :)
:wit
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu właśnie ja wykorzystałam dzisiaj fakt, że pada i pomyłam ostatnie okna. Teraz wychodzi słoneczko, ale jest mokro i nie mam już siły. Zawsze robiłam sobie na siłowni zaprawę przed pracami działkowymi, ale jakoś w tym roku nie wypaliło. Odczuwam większe zmęczenie niż zawsze. W dodatku po południu znowu goście, więc też za bardzo nie popracuję. Dobrze, że że jeszcze jest niedziela i może nie będzie padało. A może jeszcze wezmę jeden dzień urlopu i popracuję jeszcze trochę na działeczce. Muszę to przemyśleć. :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam pierwsze kwiatki ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
To moje floksy, a poniżej piwonie

Obrazek

A to posadzone róże. W tym miejscu rosną Gebruder Gimm i Lion Rose. A za kamieniem posadziłam żółtą piwonię. Nie wiem co z niej będzie po sadzonka była kiepska.

Obrazek

Obrazek

Zostały mi do posadzenia jeszcze prawie wszystkie lilie, liliowce i inne dobra.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”