Ogród Marii Michalskiej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marii Michalskiej

Post »

U mnie dynie zaczynają gnić, za dużo wody :(
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu czemu to tak nie dogodzi u nas nadal sucho.A jak pozostałe rośliny pokaż. :wit :wit :wit
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pozostałe rośliny jako tako. Liście, łodygi dyń za delikatne na taką ilość wody...woda stoi.
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu już u mnie ulga troszeczkę popadało .Posadziłam truskawki bo trochę musiałam zrobić zabiegów aby zdobyć odpowiednią odmianę i udało się.pozdrawiam :wit :wit :wit
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani forumowicze : jesień pełną parą dużo liści opada bo sucho. Co pokropi to wyparuje Tak że roslinki trzeba wspomagać podlewaniem. ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu...u mnie także od paru dni zapowiadają deszcze a tu ani kropelki. Odjeżdżając z działki byłam pewna że lada moment będzie ulewa. :;230 , nie było sensu podlewać. Tak więc dziś z konieczności chyba pojadę. Pozdrawiam i tym razem życzę ;:47
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Witaj dawno Cię nie słyszałam a deszczu jak nie było tak nie ma.Na ziemi istny popiół .Też podlewam ile mogę. :heja
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Zeniu to do Ciebie napisałam, że nie ma deszczu .Na dzień dzisiejszy dalej susza.A jak kwiaty na działce ????? czy jesteś zadowolona z tego roku z roślinek. Bo ja owszem, owszem
jedynie musiałam dać dużo wysiłków jak chodzi o odnowę pomarzniętych róż. Ale teraz powtarzają kwitnienie i kwiaty są urodziwe. ;:cm
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

A u mnie ciągle deszczu aż za duzo..... echhh... chętnie bym wam trochę podesłała ;:7
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agato to rzeczywiście uciążliwe, ani dzieci na trawkę a rośliny chyba nie bardzo mają kwiaty ciekawe. ale mimo tej pogody uśmiechamy się do Ciebie serdecznie. ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michalska pisze:Witaj Zeniu .A jak kwiaty na działce ????? czy jesteś zadowolona z tego roku z roślinek. Bo ja owszem, owszem
jedynie musiałam dać dużo wysiłków jak chodzi o odnowę pomarzniętych róż.
Marysiu...mnie po tej zimie wszystkie róże wymarzły. Została tylko jedna która obecnie kwitnie. Tak więc co do róż jestem bardzo biedna. ;:oj . Inne cebulowe..większość wymarzła co do jednej sztuki. :( . Właśnie teraz pod jesień zaczynam zaopatrywać się w nowe. Już kupiłam hiacynty. Na razie tylko dwa kolory, a miałam prawie wszystkie. ;:223 . No cóż takie uroki bezśnieżnych zim. Przesyłam ;:3 u mnie ono jest ale bardzo zimno. :wink:
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu otóż u mnie zima była z dużą ilością śniegu jedynie temp. niska ale jakoś rośliny przetrzymały.Jedynie nie pozostała ani jedna cesarska korona. Róże trochu reanimowałam bo od ziemi odbijały. Spotkałam się że co do niektórych osób z powodu braku cierpliwości to wykopywali a one się budziły.Ale teraz jesień nadchodzi i znowu ta głupia zima. A teraz ;:19 ;:19 ;:19
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu kiedy oglądam Twój wątek to jest glorioza czy masz bulwę ?Pytam bo musiałaś mieć żeby zrobić fotkę. Ja mam kilka i posadziłam w donicy w ogrodzie i teraz kwitnie ma 3 kwiatki. ;:180
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu..tak, mam kilka takich bulw gloriozy. ;:108 . Szkoda że wszystkie nie zakwitły w tym samym czasie. To byłby widok.. ;:224 . Poza tym nie wybrałam dla nich najlepszego miejsca...od rana do wieczora słońce. W przyszłym roku jak tylko mi się uda przechować pomyślę o lepszym dla nich miejscu tzn w półcieniu. Ładniej się wtedy wybarwiają i dłużej kwitną.
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu ja dostałam od siostry kilka bulw gloriozy i sadziłam je w ratach. Jedne posadziłam na balkonie i pięknie kwitły natomiast resztę posadziłam na działce z opóźnieniem tak że teraz kwitnie.
Stwierdziłam, że na działce nie są tak wysokie jak na balkonie a to był kłopot z tą wysokością bo mogły w każdej chwili się połamać. ;:19
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”