W.o. Psach cz.8 (2009.09 - 2011.02)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W.o. Psach cz.8 (2009.09 - ...)

Post »

jak tu milo i jakie prześliczne *przytulanki*
Dziś Międzynarodowy Dzień Zwierząt świetna akcja ale lepiej aby pamiętano o naszych bezinteresownych przyjacielach na co dzień, od czasu jak wzięłam mojego Reksa ze schroniska staram się systematycznie cos podrzucać do schroniska - za posłańca robi M, ja niestety zbyt mocno przeżywam.....
Dziś byliśmy u weterynarza na kolejnej wizycie - bo jak wcześniej pisałam ma problemy z jedzeniem, ale okazało się ze Reksio to już cwaniaczek, nic mu nie dolega ale zachciało mu się nieco wprowadzić swoje reguły w domu.
Panowie doktorzy zważyli - 24,20 kg, waga ok, prześwietlenia ok, radosny, jedynie był mocno poturbowany fizycznie ale i psychicznie i to powoli mu powinno odchodzić, nie można jednak pozwolić aby to on decydował kiedy będzie jadł, co i jak, przyznaje bez bicia winna jestem ;:98 , jak rodzinka mówi: ciebie się nikt nie słucha
zostałam pouczona, reprymendę przyjęłam z pokorą ;:224

Wczoraj Reksiu był na podwórku, M coś grzebał w samochodzie, znudziło mu się i poszedł w sina dal, nawet nie zameldował tego swojemu panu, panika straszna bo u nas jest ogromny ruch samochodów, na pomoc przyszli sąsiedzi a Reksiu doszedł do wniosku pewnie, że będzie robił za policjanta i dyrygował ruchem pomimo, że światła działały - na szczęście wszystko skończyło się dobrze bo zobaczyły to znajome panie przybiegł do nich z podkulonym ogonem i na szaliku jako smycz wrócił do domu, przestraszony, cichutki.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Charakterny ten Twój Reksio. Moja suka robi to samo z mężem, rządzi nim jak chce.

Właśnie mi się przypomniało o święcie zwierzątek - ode mnie też najlepszego dla wszystkich futrzaków :)
Awatar użytkownika
karpek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2008, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szanowne Koleżanki (większość tutaj piszących to panie) - zwracam się z prośbą o informacje, porady i troszeczkę otuchy. Udaję się jutro ze swoją 9-letnią suczką, wyrośniętym, ok. 4-kilogramowym yorkiem na zabieg usuwania guzków (jeden duży wielkości laskowego orzecha, kilka małych jak pinezki pod skórą) umiejscowionych na linii sutków.
Wiem, że przynajmniej jeden taki zabieg był już w tym wątku opisywany ale nie chce mi się szukać.
Oczywiście będę pytał także wet-a, ale jakie są Wasze rady-porady i opinie a także rady "co później". Jak taki niemłody przecież pies znosi taki zabieg ? Czy są jakieś zagrożenia ? Mam także zadecydować czy suczkę od razu wysterylizować. Co radzicie ?
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Nie mam pojęcia jak pies w tym wieku zniesie zabieg, jak da rade to od razu sterylizuj - bo mogą wtedy być nowe guzy. Moja była sterylizowana jak miała niespełna rok, cztery dni po zabiegu była na pełnych obrotach.
W każdym bądź razie dużo zdrowia dla suni :)
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 27 sie 2008, o 22:51

Post »

Moja charciczka włoska przechodziła taką operację w wieku 12 lat. Miała problemy z wybudzeniem się, ale żyła w komforcie do ostatniego dnia. To było dawno.
Tak sypia inna charciczka;

Obrazek
Awatar użytkownika
karpek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2008, o 11:21

Post »

Dzięki za dodanie otuchy. Moja sunia także dosyć długo się wybudzała a sam zabieg trwał ok. 1,5 godziny. Teraz, troszeczkę ponad dobę po zabiegu jest już dobrze. Psu wrócił apetyt i nawet nie mogę upilnować by nie wskakiwała na fotele i tapczan. Jestem dobrej myśli.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Fajnie, że już po, ale jednak lepiej pilnuj suni, żeby szwy nie poszły, bo to tylko dodatkowy stres.
Charciczka śpi bosko, zupełnie jak kot, mój pies nigdy by się tak nie wygiął :)
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Moniczek prze-cudny maluszek! Taką puchatą kuleczkę można ściskać godzinami i na pewno wybacza mu się wszystkie wybryki :)

Tara najważniejsze, ze Reksowi nic nie dolega. A resztę pomału się 'naprostuje' :)

Kingo Twój psiak śpi w niesamowitej pozie! Musiałam się przyjrzeć, żeby zauważyć gdzie ma głowę :)

Karpku Twoja sunia na pewno szybciutko dojdzie do siebie :)

A tutaj mój nowy maleńki skarbek :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Ładne mi "maleńki" :tan A jak się wabi to "maleństwo"? :lol: Ja jutro z Dżekim idziemy na strzyżenie a on jeszcze schudł do 1.70kg bo ostatnio to maratończyk się z niego zrobił i spacery ma dłuższe a czasem razem sobie biegamy. :wit
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Treissi - cudne maleństwo.
Basqa - czekam na foto Twojego prawdziwego maleństwa.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

jak ja uwielbiam takie *maleństwa*
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo felerne foty mi wyszły bo się kręcił na łóżku ale coś tam widać.Chyba jutro muszę pędzić do weta bo zauważyłam,że jedno oczko zmieniło kolor,jakby bardziej błękitno-mleczne się zrobiło-może ma jakąś kataraktę czy co?
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Jakie to jest maleństwo śliczne :lol:
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maleństwo już po wizycie u weta-ma zapalenie rogówki i to ja mu to zrobiłam bo psikałam go olejkiem norkowym i tak mi się ruszył,że do oka doleciało no ale ma kropelki i musi być dobrze. ;:108
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Bidulek :(
Ja też mam olej norkowy, ale Layla po nim prychała, kichała, wycierała się w koc, więc użyłam kilka razy i stoi w szafie nieużywany.
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”