Ogródek AGNESS cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Sadzonka była mikroskopijna, dwa małe liście, ale teraz to ładna kępa liści. W sumie nawet dla samych liści warto ją mieć. Mam nadzieję, że za rok będę się pod koniec lata cieszyła pięknymi, pomarańczowymi kwiatami.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuś na pewno w przyszłym roku pięknie Ci zakwitnie :D Piszesz, że ślicznie Ci się rozrosła, więc widać, że jest jej dobrze, a za rok odwdzięczy się pięknymi kwiatuchami :D
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Aguś widzę że ostra przebudowa u Ciebie i plany rozległe. Życzę powodzenia :lol:
Kaśka
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Języczki są piękne :shock: szkoda ,że u mnie nie zakwitły w tym roku :cry: Co do słoneczniczków to walczę z nimi w swoim ogrodzie już 5 lat i na razie one wygrywają ;:134 Są piękne ,ale tak ekspansywne ,że jak im pozwolic to rosły by wszędzie .Pozdrawiam i lecę dalej :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasieńko plany faktycznie duże, tylko nie zawsze udaje mi się je zrealizować w czasie jaki sobie zaplanuję :roll: :lol: Ale mam nadzieję, że uda się :lol:

Troszkę kolorków przy sobocie :D
W końcu moje różyczki postanowiły przestać się lenić i zaczynają pokazywać swoje kwiaty

Pienna Bonica

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nina Weibul na pniu

Obrazek Obrazek

I kolejne kwitnące

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iduś Ty chyba mówisz o tym słoneczniczku jesiennym, który dopiero zaczyna kwitnąć, tym wysokim. Ja też je mam i też z nimi walczę, a one ciągle wychodzą tam gdzie nie powinny :roll: A te słoneczniczki, które pokazywałam, to są wcześnie kwitnące, zaczynają już chyba w lipcu, jak nie wcześniej, i one pięknie trzymają się w kępach :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Pięknie ci kwitnie języczka ,a moja strajkuje ,nie pokazała na co ją stać . :(
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko dawno mnie nie było ale jestem pod wrażeniem przepięknie
wyglądają te czerwone pelargonie dzięki że to pokazałaś.Wstawiaj je częściej
naprawdę pięknie to wygląda jak również te widoczki ogólne oraz róże strasznie
było mi tu miło.Nie unikaj takich zdjęć,.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko, ile masz róż?
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna ta Twoja Bonica, Agnieszko.
A słoneczniki uradowały moje oczy, bo w tym roku też ich nie posiałam, :(
a bardzo je lubię.

Hm... ja nigdy nie obcinam pelargoni przed wniesieniem do domu,
ani nie urywam liści, ale w tym roku zrobię tak z jedną skrzynką
i sprawdzę, które pelargonie lepiej przezimowały. :D

A malutką sadzonkę języczki dostałam w tym roku od Liski.
Jakiś wstręciuch obżarł jej listki, ale mam nadzieję, że w przyszłym
roku już zrobi się z niej ładna kępka. I może zakwitnie? ;:109
Na razie popodziwiałam ją sobie u Ciebie.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Agniś, o jakich wczesnych słoneczniczkach mówisz? Myslałam, ze są tylko jesienne ...Gdzie je pokazywałaś? Musiałam nie zwrócić uwagi, mysląc, ze to takie jak moje ...

Bonica kwitnie przepięknie! Nie kocham się specjalnie w takich bladawcach, ale Bonica mnie podbiła
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś Twoja języczka pewnie zbierze siły i w przyszłym roku zaskoczy Cię pięknym obfitym kwitnieniem :D

Danusiu bardzo się cieszę, że zajrzałaś ;:168 Pelargonie jeszcze pokażę, ponieważ zrobiłam tylko fotki dookoła domu i na oknach. Mam jeszcze zastawiony nimi taras ,okolice huśtawki i schody wejściowe. Nie bardzo chciałam robić fotki przy huśtawce, ponieważ ciągnęli mi prąd pod ziemią i mam wzdłuż całego trawnika przekopany rów, niezbyt atrakcyjnie to wygląda, ale postaram się, żeby nie było tego widać w kadrze i cyknę trochę fotek :D
Danusiu bardzo się cieszę, że podobały Ci się moje widoczki i że miło było Ci je oglądać :D

Maju nie mam jakiejś oszałamiającej liczby róż i wiele mi się powtarza, ponieważ kupowałam po 4-5 takich samych krzaczków, lubię jak w ogrodzie w kilku miejscach powtarza się taka sama roślinka, ale w innej kompozycji. Oglądając Wasze ogródki bardzo spodobało mi się wiele róż, niestety mam kłopot z miejscem, ale jeszcze kilkanaście na pewno gdzieś wcisnę :roll: :lol: Nawet nie wiem dokładnie ile ich mam, jakiś czas temu liczyłam, i wydaje mi się, że 37, ale nie jestem na 100% pewna :roll: :lol:

Jadziu ja kiedyś też zimowałam pelargonie bez obcinania, ale ten sposób lepiej mi odpowiada, i tak wiele listków zasychało i odpadało, pełno było bałaganu. Masz świetny pomysł, żeby spróbować z jedną skrzynką, będziesz wiedziała, czy Ci odpowiada, a jeśli nie to nic straconego , bo będą pozostałe:D
Języczka na pewno pięknie Ci się rozrośnie, tylko niestety-faktycznie jest przysmakiem ślimorów :roll: [/b]
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte pisze:Agniś, o jakich wczesnych słoneczniczkach mówisz? Myslałam, ze są tylko jesienne ...Gdzie je pokazywałaś? Musiałam nie zwrócić uwagi, mysląc, ze to takie jak moje ...

Bonica kwitnie przepięknie! Nie kocham się specjalnie w takich bladawcach, ale Bonica mnie podbiła

Izuś
powiem Ci szczerze, że ja podobnie jak Ty kocham intensywne kolorki, ale Bonicę uwielbiam, jest niesamowita- to najpiękniej, najdłużej i najobficiej kwitnąca z moich róż :D
A moje słoneczniczki pokażę Ci jeszcze raz, mam też te jesienne, ale one u mnie jeszcze nie zakwitły i są dużo wyższe, mnie przerastają :wink: :lol: A te wczesne, mają tak około 1,5 m. Oto one

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Dzięki, Aguś! To chyba takie ma Jacek. Ja juz sie nie mogę połapać w tych słoneczniczkach :roll:
Kiedyś myślałam, ze jest tylko jeden słoneczniczek i miałam spokojna głowę :lol:
Nie mam Bonici, ale oglądając forumowe zdjęcia, doceniłam ją ;) :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś jeśli nie masz takiego słoneczniczka, to bardzo chętnie się podzielę, naprawdę wspaniale zdobi ogródek przez całe lato :D I jest całkowicie niekłopotliwy i nie rozłazi się, jak jego późny krewniak :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”