Mój ogród-mariasen cz.2
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko, jak kupiłam trójlisty to były malutkie i nie kwitły, byłam nimi nieco rozczarowana. W kolejnym roku zakwitły, a teraz zaczynają się zagęszczać. Zaczynam się poddawać ich urokowi.
Olu, już zaglądałam, oryginalne.
Ciszę się Igo że do mnie zaglądasz. Moje hosty też wychodzą, niektóre już nawet ładnie się rozwijają. Oby nie było silnych przymrozków.
Mario dobrze, że przesyłka doszła bo jak na poczcie zobaczyłam ,że jest trochę rozmoknięta to nie byłam dobrej myśli. Dostałaś plantagineę bo tylko tą dzieliłam.
Nawiasem mówiąc miałam trzy plantaginee, podzieliłam jedną ogromną i został mi z niej spory kawałek i dalej mam trzy.
U mnie padało w nocy i nawet połamało mi się kilka tulipanów. Bardzo potrzebny był ten deszcz. Zaczyna kwitnąc rh i kwitnie tyle różnych roślin, że chwilami nie wiem co fotografować. Cudownie pachną kaliny. Są już tak duże, że zapach roznosi się na sporej przestrzeni. Jutro może jeszcze uda mi się dokupić Kalinę Mary Milton.
Dostałam przesyłkę z kwietnika i teraz tylko czekam żeby zacząć sadzić.
Jest po prostu wiosna

Olu, już zaglądałam, oryginalne.

Ciszę się Igo że do mnie zaglądasz. Moje hosty też wychodzą, niektóre już nawet ładnie się rozwijają. Oby nie było silnych przymrozków.

Mario dobrze, że przesyłka doszła bo jak na poczcie zobaczyłam ,że jest trochę rozmoknięta to nie byłam dobrej myśli. Dostałaś plantagineę bo tylko tą dzieliłam.

Nawiasem mówiąc miałam trzy plantaginee, podzieliłam jedną ogromną i został mi z niej spory kawałek i dalej mam trzy.
U mnie padało w nocy i nawet połamało mi się kilka tulipanów. Bardzo potrzebny był ten deszcz. Zaczyna kwitnąc rh i kwitnie tyle różnych roślin, że chwilami nie wiem co fotografować. Cudownie pachną kaliny. Są już tak duże, że zapach roznosi się na sporej przestrzeni. Jutro może jeszcze uda mi się dokupić Kalinę Mary Milton.
Dostałam przesyłkę z kwietnika i teraz tylko czekam żeby zacząć sadzić.
Jest po prostu wiosna

- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, w przyszłym roku zadbam o ocienienie tych moich, które rosną w słonecznych miejscach, te które szybko wychodzą są narażone na przemarznięcie. Tomek ma bardzo duże straty. Bardzo szkoda bo ma rewelacyjną kolekcję.
Widziałam u Ciebie zdjęcie ułudki Starry Eyes, nie mogę się napatrzeć na moją, moim zdaniem zdjęcia nie oddają jej urody. Napstrykałam też bardzo dużo zdjęć nawrotu ale tez nie oddają one koloru jego kwiatów.
Widziałam u Ciebie zdjęcie ułudki Starry Eyes, nie mogę się napatrzeć na moją, moim zdaniem zdjęcia nie oddają jej urody. Napstrykałam też bardzo dużo zdjęć nawrotu ale tez nie oddają one koloru jego kwiatów.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a ja czekam na deszcz i nie zanosi się u nas mimo zapowiedzi.Dzisiaj cały dzień się chmurzyło i nic z tego.Spokojnego deszczyku czekam!ładne trójlisty u Ciebie.!Spotkałam w szkółce ostatnio - grandiflora po 16 zł 2 listeczki - nie wiem dużo to czy mało? Ale to moim zdaniem roślinki kolekcjonerskie.A ja tam nie kolekcjonerka jestem.U mnie miszmasz.I to i sio!!!No i niech tak już zostanie.
pozdrawiam.
Maryna.

pozdrawiam.
Maryna.

- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.