Ogród - mój azyl - JolantaG cz.2
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale kolekcja host. Przepiękne. Muszę zimą poćwiczyć oprawę zdjęć. Bardzo efektownie je oprawiasz.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie, ja go nie mam, widziałem w wątku u Karola i postanowiłem go mieć, ale jeszcze nie trafiłem, dlatego pytam po ile, bo Magiczna widziała po 50 zł w dodatku zabiedzone byłyJolantaGraj pisze:
Grzesiu ,o ile się nie mylę ,to ty mnie zaraziłeś tym perukowcem ,bo ty pierwszy go kupiłeś .Byłam wczoraj w ogrodniczym ,gdzie roślinki mają dość drogie ,ale gdy zobaczyłam to żółte cudeńko ,to musiałam go kupić [28zł.]Wcześniej nie zwróciła bym na niego nawet uwagi ,ale gdy zobaczyłam go u ciebie ,to strasznie mi się spodobał ,więc mając go w zasięgu ręki i kieszeni,cóż innego mogłam uczynić

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Wiem ,że posadziłam je za gęsto i kiedyś będę musiała je poprzesadzać ,ale na razie jest dobrze.Na rok ,dwa wystarczy ,a później przyjdzie mi utworzyć nową rabatkę .Miejsce się na pewno znajdzie .dala pisze:Joluś, przepiękna kolekcja host.
Chyba bierzesz pod uwagę, że one się bardzo rozrastają i po kilku latach robią się naprawdę wielkie.
Mam kilka takich, które mają przeszło metr średnicy... i ścieżką przy której zostały posadzone praktycznie nie można już przejść.
Pozdrawiam

Dziękuje moja imienniczko .jola1010 pisze:Witaj Jolu
Wszystkie Twoje roślinki są takie piękne i dorodne, a do tego świetnie je prezentujesz. Z Twoich zdjęć można utworzyć super atlas roślin- Gratuluję .
Pozdrawiam JOLA.
Programy do zdjęć dają wiele możliwości ,tylko czasu na nie brak .ada.kj pisze:Ale kolekcja host. Przepiękne. Muszę zimą poćwiczyć oprawę zdjęć. Bardzo efektownie je oprawiasz.![]()
![]()

Jeżówka ma tylko jeden kwiatek i to na dodatek taki lichutki ,bo wyrosła w cieniu pod brzoskwinią .Skąd się wzięła,nie mam pojęcia .Najśmieszniejsze jet to ,że zobaczyłam ją dopiero w dniu ,w którym kupiłam sadzonkę jeżówki.111agnieszka pisze:Ciekawe skąd się wzieła ta jeżówka u Ciebie i czy tylko ma jeden kwiatuszek?
O funkiach nic nie napisze bo oczka rozbolały od takiego widoku

Sorki ,byłam pewna ,że widziałam tego perukowca u ciebie .Sadzonka jest dość duża i ładna.Było jeszcze parę takich sadzonek ,ale tamte nie były już takie dorodne i duże .Grzesik pisze: Nie, ja go nie mam, widziałem w wątku u Karola i postanowiłem go mieć, ale jeszcze nie trafiłem, dlatego pytam po ile, bo Magiczna widziała po 50 zł w dodatku zabiedzone były
Witaj Jolu, o matko ile Ty masz gatunków host, dopiero jak oglądam tak wszystkie razem widzę ile mnie jeszcze zakupów czeka
Piękne okazy!!
Czytałam u Dali, że szukałaś chabra wielogłówkowego(żółty) ja niedawno też i udało mi się kupić na allegro
http://www.allegro.pl/item683014315_cha ... ylina.html, wprawdzie to małe sadzonki(za małe pieniądze) dopiero będą kwitły za rok. Rzadko kupuje na allegro roślinki, ale tu się okazały niedrogie, w dobrej kondycji i do tego mogłam odebrać osobiście.
Pozdrawiam

Czytałam u Dali, że szukałaś chabra wielogłówkowego(żółty) ja niedawno też i udało mi się kupić na allegro
http://www.allegro.pl/item683014315_cha ... ylina.html, wprawdzie to małe sadzonki(za małe pieniądze) dopiero będą kwitły za rok. Rzadko kupuje na allegro roślinki, ale tu się okazały niedrogie, w dobrej kondycji i do tego mogłam odebrać osobiście.
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
JOLLU ,dziękuje .
MARTO ,tego czerwonego liliowca mają chyba wszyscy ,którzy cokolwiek zamawiali w ,,cebulach,,był gratiskiem ,tylko na fotce wyglądał zupełnie inaczej .
DANUSIU ,sama jestem zdziwiona ,że za takie małe pieniądze ,te hosty są już takie duże .
IGIEŁKO ,oglądałam HALCYON , i moja niestety nią nie jest .
Ciekawa jestem co to za jedna
GENIU ,u mnie miejsca wolnego jeszcze sporo .LILIOWCE zakwitły mi na razie te najzwyklejsze ,albo gratiski z ,,cebul ,,.Pozostałe chyba sprawdzają moją cierpliwość .Codziennie zaglądam ,czy już ,a one dalej w pąkach siedzą.
CYNTHIO ,za parę lat hosty będą tak olbrzymie ,że będzie problem z miejscem .
ASIU ,dziękuje za link ,ale samego chabra nie warto zamawiać ze względu na koszty przesyłki .Może jeszcze uda mi się go gdzieś kupić .
MARIO ,dziękuje za nazwy host ,to są właśnie te od ciebie .Chyba poznałaś .Pięknie się rozrosły .
MARTO ,tego czerwonego liliowca mają chyba wszyscy ,którzy cokolwiek zamawiali w ,,cebulach,,był gratiskiem ,tylko na fotce wyglądał zupełnie inaczej .
DANUSIU ,sama jestem zdziwiona ,że za takie małe pieniądze ,te hosty są już takie duże .
IGIEŁKO ,oglądałam HALCYON , i moja niestety nią nie jest .

GENIU ,u mnie miejsca wolnego jeszcze sporo .LILIOWCE zakwitły mi na razie te najzwyklejsze ,albo gratiski z ,,cebul ,,.Pozostałe chyba sprawdzają moją cierpliwość .Codziennie zaglądam ,czy już ,a one dalej w pąkach siedzą.
CYNTHIO ,za parę lat hosty będą tak olbrzymie ,że będzie problem z miejscem .
ASIU ,dziękuje za link ,ale samego chabra nie warto zamawiać ze względu na koszty przesyłki .Może jeszcze uda mi się go gdzieś kupić .
MARIO ,dziękuje za nazwy host ,to są właśnie te od ciebie .Chyba poznałaś .Pięknie się rozrosły .