Ogród - mój azyl - JolantaG cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jolu
Wszystkie Twoje roślinki są takie piękne i dorodne, a do tego świetnie je prezentujesz. Z Twoich zdjęć można utworzyć super atlas roślin- Gratuluję .

Pozdrawiam JOLA.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale kolekcja host. Przepiękne. Muszę zimą poćwiczyć oprawę zdjęć. Bardzo efektownie je oprawiasz. :lol: :lol: :lol:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ciekawe skąd się wzieła ta jeżówka u Ciebie i czy tylko ma jeden kwiatuszek?
O funkiach nic nie napisze bo oczka rozbolały od takiego widoku :roll:
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

JolantaGraj pisze:
Grzesiu ,o ile się nie mylę ,to ty mnie zaraziłeś tym perukowcem ,bo ty pierwszy go kupiłeś .Byłam wczoraj w ogrodniczym ,gdzie roślinki mają dość drogie ,ale gdy zobaczyłam to żółte cudeńko ,to musiałam go kupić [28zł.]Wcześniej nie zwróciła bym na niego nawet uwagi ,ale gdy zobaczyłam go u ciebie ,to strasznie mi się spodobał ,więc mając go w zasięgu ręki i kieszeni :wink: ,cóż innego mogłam uczynić :?:
Nie, ja go nie mam, widziałem w wątku u Karola i postanowiłem go mieć, ale jeszcze nie trafiłem, dlatego pytam po ile, bo Magiczna widziała po 50 zł w dodatku zabiedzone były :evil:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

dala pisze:Joluś, przepiękna kolekcja host.
Chyba bierzesz pod uwagę, że one się bardzo rozrastają i po kilku latach robią się naprawdę wielkie.
Mam kilka takich, które mają przeszło metr średnicy... i ścieżką przy której zostały posadzone praktycznie nie można już przejść.
Pozdrawiam :lol:
Wiem ,że posadziłam je za gęsto i kiedyś będę musiała je poprzesadzać ,ale na razie jest dobrze.Na rok ,dwa wystarczy ,a później przyjdzie mi utworzyć nową rabatkę .Miejsce się na pewno znajdzie . :wink:
jola1010 pisze:Witaj Jolu
Wszystkie Twoje roślinki są takie piękne i dorodne, a do tego świetnie je prezentujesz. Z Twoich zdjęć można utworzyć super atlas roślin- Gratuluję .
Pozdrawiam JOLA.
Dziękuje moja imienniczko .
ada.kj pisze:Ale kolekcja host. Przepiękne. Muszę zimą poćwiczyć oprawę zdjęć. Bardzo efektownie je oprawiasz. :lol: :lol: :lol:
Programy do zdjęć dają wiele możliwości ,tylko czasu na nie brak . :(
111agnieszka pisze:Ciekawe skąd się wzieła ta jeżówka u Ciebie i czy tylko ma jeden kwiatuszek?
O funkiach nic nie napisze bo oczka rozbolały od takiego widoku :roll:
Jeżówka ma tylko jeden kwiatek i to na dodatek taki lichutki ,bo wyrosła w cieniu pod brzoskwinią .Skąd się wzięła,nie mam pojęcia .Najśmieszniejsze jet to ,że zobaczyłam ją dopiero w dniu ,w którym kupiłam sadzonkę jeżówki. :lol:
Grzesik pisze: Nie, ja go nie mam, widziałem w wątku u Karola i postanowiłem go mieć, ale jeszcze nie trafiłem, dlatego pytam po ile, bo Magiczna widziała po 50 zł w dodatku zabiedzone były :evil:
Sorki ,byłam pewna ,że widziałam tego perukowca u ciebie .Sadzonka jest dość duża i ładna.Było jeszcze parę takich sadzonek ,ale tamte nie były już takie dorodne i duże .
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu jestem w szoku ale Ty masz tych host :roll: niech tylko się rozrosną ale będzie piękny widok ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Jolu, też mam z "cebul" tego czerwonego liliowca. Gdzieś wynalazłam, że to Fire&Fog, ale teraz sprawdzilam raz jeszcze i widzę że głupoty powypisywałam, bo to na pewno nie ten :? :oops:

Mi też hosty krążą po głowie, ale za młody ogródek - nie ma cienia.. Może kiedyś :) Twoja kolekcja oszałamiająca!
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Piękne te hosty i masz już bardzo ładnie rozrośnięte . Ja nie kupiłam ich w cebulach i teraz żałuję .
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24

Post »

Jolu, ta hosta podpisana jako Halcyon to też nie jest to. Porównaj na allegro u sprzedawcy amkkomp (to spec w tej dziedzinie).
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jolu pospacerowałam sobie u Ciebie no i jestem pod wrażeniem kolekcji host ,gdzie Ci się to wszystko mieści ? Jeszcze ile liliowców Ci nie zakwitło ?
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Jolu za kilka lat ,jak hosty się rozrosną, stworzą prawdziwe hostowe królestwo :shock:
Masz piękne odmiany, jest na co popatrzeć ;:215
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Witaj Jolu, o matko ile Ty masz gatunków host, dopiero jak oglądam tak wszystkie razem widzę ile mnie jeszcze zakupów czeka :lol: Piękne okazy!!

Czytałam u Dali, że szukałaś chabra wielogłówkowego(żółty) ja niedawno też i udało mi się kupić na allegro
http://www.allegro.pl/item683014315_cha ... ylina.html, wprawdzie to małe sadzonki(za małe pieniądze) dopiero będą kwitły za rok. Rzadko kupuje na allegro roślinki, ale tu się okazały niedrogie, w dobrej kondycji i do tego mogłam odebrać osobiście.

Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Jolu świetnie że wstawiłaś swoje hosty już jedną swoją rozpoznałam u ciebie Stiletto a u mnie American Dream ta twoja nn to Antioch druga Plantaginea :lol:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

JOLLU ,dziękuje .
MARTO ,tego czerwonego liliowca mają chyba wszyscy ,którzy cokolwiek zamawiali w ,,cebulach,,był gratiskiem ,tylko na fotce wyglądał zupełnie inaczej .
DANUSIU ,sama jestem zdziwiona ,że za takie małe pieniądze ,te hosty są już takie duże .
IGIEŁKO ,oglądałam HALCYON , i moja niestety nią nie jest . :( Ciekawa jestem co to za jedna :?:
GENIU ,u mnie miejsca wolnego jeszcze sporo .LILIOWCE zakwitły mi na razie te najzwyklejsze ,albo gratiski z ,,cebul ,,.Pozostałe chyba sprawdzają moją cierpliwość .Codziennie zaglądam ,czy już ,a one dalej w pąkach siedzą.
CYNTHIO ,za parę lat hosty będą tak olbrzymie ,że będzie problem z miejscem .
ASIU ,dziękuje za link ,ale samego chabra nie warto zamawiać ze względu na koszty przesyłki .Może jeszcze uda mi się go gdzieś kupić .
MARIO ,dziękuje za nazwy host ,to są właśnie te od ciebie .Chyba poznałaś .Pięknie się rozrosły .
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Jolu! Pokazujesz piękne rośliny, w tym także te nowe nabytki. Liliowce super :!: A ja chyba zidentyfikowałem mojego - 'Bela Lugosi'.
Nie chcę sie mądrzyć ale lubię porządek - trojeść bulwiasta, to asclepias tuberosa, więc ostatni człon to nie nazwa odmianowa ale gatunkowa :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”