Co to są za drobniutkie kwiatuszki posadzone z hostami?Pięknie to wygląda
Dala-mój piękny ogród cz.2
no w sumie to może własnie taką odnużkę... byś mogogła... ale to chyab dopieor na jesień no nie?? bo zabawa pewnie podobna do forsycji albo bzu... a powedz mi czy kalinę po przekwitnieciu można jakoś uformowac jak drzewko ?? czy lepiej jej nie ruszać?? bo ja mam ją nad oczkiem i jest taka dość spora, że zaczynają ja te kule przeciążać i zastanawiam sie co z nia zrobić... bo jest piękna... ale i teraz powala się 
-
x-d-a
Witam w ten nieco chłodny, ale słoneczny dzień,
Geniu, Agnieszko,
w hostach właśnie te liście są najpiękniejsze i jeszcze to, że one mogą być takie różne! A fakt, że go do tego jeszcze kwitną i czasami te kwiatki pachną...
Carlo,
myślę, że najlepiej na jesień, ale może wypowiedzą się specjaliści od rozmnażania krzewów.
Kaliny nie tnę, ale sądzę, że jeśli jest za duża to po kwitnieniu możesz ją uformować.
Jolu,
mnie też podobają się takie nieformowane, kwitnące żywopłoty
Mariolko,
masz rację, że najlepiej ślimaki unicestwić, ale to też stworzonka Boże i jakoś z trudem mi to przychodzi...
W tym roku nie mam ich zbyt dużo, chociaż do sałatki już mi się dobrały.
Wiesiu,
mój ogródek jest dosyć spory i zostało jeszcze trochę trawnika do zagospodarowania, jakby co
Magdo, te kwiatuszki, to niezapominajki.
I jeszcze porcja tegorocznych host

Geniu, Agnieszko,
w hostach właśnie te liście są najpiękniejsze i jeszcze to, że one mogą być takie różne! A fakt, że go do tego jeszcze kwitną i czasami te kwiatki pachną...
Carlo,
myślę, że najlepiej na jesień, ale może wypowiedzą się specjaliści od rozmnażania krzewów.
Kaliny nie tnę, ale sądzę, że jeśli jest za duża to po kwitnieniu możesz ją uformować.
Jolu,
mnie też podobają się takie nieformowane, kwitnące żywopłoty
Mariolko,
masz rację, że najlepiej ślimaki unicestwić, ale to też stworzonka Boże i jakoś z trudem mi to przychodzi...
W tym roku nie mam ich zbyt dużo, chociaż do sałatki już mi się dobrały.
Wiesiu,
mój ogródek jest dosyć spory i zostało jeszcze trochę trawnika do zagospodarowania, jakby co
Magdo, te kwiatuszki, to niezapominajki.
I jeszcze porcja tegorocznych host

- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Dalo
Cieszę się,że wycieczka i zakupy udane.Jak dobrze czasami oderwać się od wszystkiego...Co mam napisać-przepięknie wszystko u Ciebie rośnie ,o hostach nie wspomnę...
Moja kalina ma dopiero pączki ,a Twoja w pełni kwitnienia....U mnie wszystko opóżnione z powodu zimnych nocy.Zauważyłam ,że wszyscy skarżą się w tym roku na róże ,moje dwie wypadły...Pozdrawiam. 
-
x-d-a
Carlo,
jasne, nie ma problemu; tylko przypomnij mi, proszę.
Ido,
witam po przerwie. Masz rację, że taki wyjazd od czasu do czasu dobrze robi i tym przyjemniej jest wrócić do swojego domu i ogródka.
Krzysiu, Agnieszko,
hosty uwielbiam, choć też ważne jest, żeby były dorodne i ładnie zakomponowane z innymi roślinami.
Jutro postaram się pokazać Wam moje hostowisko w większych fragmentach.
Pozdrawiam
jasne, nie ma problemu; tylko przypomnij mi, proszę.
Ido,
witam po przerwie. Masz rację, że taki wyjazd od czasu do czasu dobrze robi i tym przyjemniej jest wrócić do swojego domu i ogródka.
Krzysiu, Agnieszko,
hosty uwielbiam, choć też ważne jest, żeby były dorodne i ładnie zakomponowane z innymi roślinami.
Jutro postaram się pokazać Wam moje hostowisko w większych fragmentach.
Pozdrawiam
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Daluś ale mnie dawno u Ciebie nie było...nie wiem dlaczego ,przestały mi przychodzić od Ciebie powiadomienia
...a tu tyle się dzieje....
Hosty przepiękne....ja dzisiaj potraktowałam swoją Mniszkiem
....pryskałam podagrycznika i akurat zerwał się wiatr ....wszystko poleciało na hostę
....od razu ją umyłam, mam nadzieję ,że nic jej nie będzie...
...a tu tyle się dzieje....
Hosty przepiękne....ja dzisiaj potraktowałam swoją Mniszkiem
Pozdrawiam słonecznie - Baśka