Ogród Idy74 2009r cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj IDO, pospacerowałem trochę po Twoim ogrodzie, cieszę się że Twoja noga już zdrowa, grzybobranie wymaga długich spacerów, u nas niestety jeszcze grzybów nie ma, sucho, może za kilka dni, trochę deszcze podratowały sytuację, ale dzisiaj od rana pada. Oglądając zdjęcia z kiermaszu, sam nie oparł bym się zakupom.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ido! Cieszę się, że z nogą lepiej.
Będziesz miała pięknie liliowo w przyszłym roku po nowych zakupach. Lepiej skupić się na czymś konkretnym, niż rozdrabniać się z kupowaniem i widzę, że Twoje zakupy są przemyślane.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Oj widzę że Iduś już pełną parą wraca do roboty :) ma kobieta zdrowie :D podziwiam :) a na grzybki i ja muszę się wybrać...ciekawe czy i u mnie już są...
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Ido przesyłka dotarła . :!: :!: :!:
Trochę się uszkodziła i poczta musiała zabezpieczyć folią.
Może sprawdzali co tam w środku bo trochę pognietli cebulki.
Zaraz pójdą do ziemi :!: :!: :!: Serdeczne dzięki ;:196
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witam sąsiadkę i padam z wrażenia na widok PRZEWSPANIAŁYCH pomidorów i nie tylko...
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Kochani :!: :!: :!: Wiem ,że ostatnio POJAWIAM SIĘ I ZNIKAM ,ale dopadł mnie chroniczny brak czasu .... :twisted: :twisted: :twisted: Po prostu się nie wyrabiam z niczym ...Chyba za dużo wzięłam na siebie obowiązków i nie daję rady ...

Dzisiaj właśnie sobie uświadomiłam,że mamy już 20 września ;:110 :!: :!: :!:

W moim ogrodzie widać coraz więcej liści na trawniku :cry: chyba idzie jesień...
Najpierw dla Was kochani ,że o mnie nie zapominacie mały poczęstunek - Obrazek Obrazek ObrazekNa zdjęciu pomidory SPRITE rosną w góręęęę,a krzaki mają już ze 3m wysokości :shock: pomidorki ,ala koktajlowe ,bardzo smaczne...twarde i nadają się do sałatek..Malina żółta w tym roku bardzo okazała :shock: ...
Obrazek
I troszeczkę kolorków z mojego ogrodu ...Czy ta roślinka na zdjęciu to mikołajek :?: :oops: Obrazekim ma ciemniej tym ,tym jest bardziej fioletowy ....
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Ido u mnie też liści co nie miara - szczególnie pod orzechem włoskim - ale temu wybaczam bo między liśćmi pyszne orzechy :) Nie mogę się napatrzeć na Twoje pomidorki. Maliny cudo... ja na razie nie mam na nie miejsca choć mam od mamy obiecane Polany. Coraz bardziej w naszych ogrodach widać nadchodzącą jesień. Echhh a jeszcze niedawno pikowałam pod folią rozsadę pomidorów...
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Iduś malinki piękne i wiem jak smakują... przepyszne są te od Ciebie :wink: zajadam się nimi i czekam co dzień żeby kolejne dojrzały :lol:
Pomidorków masz co niemiara... u mnie już zaraza panuje... jeszcze trochę i trzeba będzie wszystkie zebrać...więc foliak do odbioru będzie pewnie wcześniej trochę :wink:
Tak ten kwiatuszek to mikołajek płaskolistny :wink:
pozdrawiam mocno i trzymam kciuki żebyś ze wszystkim dała radę :wink:
ida74
---

Post »

Moja kępa astrów bardzo dorodna i wesoła ... ObrazekZakwitła ostróżka ...nie jest już tak dorodna jak wiosną ...ale kwiatki cieszą oko Obrazek Obrazek ObrazekMaczki Kalifornijskie to piękne kwiatki i kwitną tak długo .. ObrazekTo żurawka kupiona na targach ,za chwilę zakwitnie -na biało ...Róża najpiękniejsza w moim ogrodzie ... Obrazek ObrazekMała hosta postanowiła zakwitnąć ,a heliotrop swoim zapachem wabi motyle.Rozchodnik kwitnie na całego... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

ida74 pisze:Kochani :!: :!: :!: ... dopadł mnie chroniczny brak czasu .... :twisted: :twisted: :twisted: Po prostu się nie wyrabiam z niczym ...Chyba za dużo wzięłam na siebie obowiązków i nie daję rady ...
Iduniu, ze mną jest zupełnie tak samo :shock:

ida74 pisze: Obrazek

Obrazek
Iduniu, to Ty masz malinki białe i żółte ... WOW !!! Mniam, mniam, mniam ... ślinka leci ;-) Nigdy takich nie jadłam, ciekawa jestem jak smakują :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
ida74
---

Post »

Osteosperum :roll: z mojego siewu kwitnie już pare miesięcy ,a ja juz rozglądam się za innymi kolorami ...Jeden kwiatek krokosomi Obrazek Obrazek ObrazekNo i powiększyła nam się rodzinka o 5 malutkich świnek i malutkiego prosiaczka ...
ida74
---

Post »

Dziewczyny właśnie m zaprosiła mnie na szarlotkę do Galin ...są tam piękne ogrody o ,których już pisałam więc zmykam ,a wieczorkiem foto relacja z wycieczki .... :wit Buziaki ...
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Iduniu, nooo, to przyjemnej imprezki, baw się dobrze :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Fajne ogrodowe widoczki a te malinki ;:8 ....aż ślinka leci :D
Prosiaczki takie maleńkie są superanckie :lol: , aż się wierzyć nie chce ,że wyrastają z nich takie olbrzymy :!:

Miłej zabawy :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
ida74
---

Post »

Wróciłam objedzona pyszniutką szarlotką i opita kawą.Lubię jeżdzić do Galin o każdej porze roku -piękne widoczki ...Zdjęcia jak dzięcię ,któreś wróci i wydobędzie je z telefonu :oops:

Tadeuszu takiemu kiermaszowi żaden ogrodnik się nie oprze :D

Jacku warto zainwestować w lilje tyle jest przepięknych odmian ,pachną niesamowicie .
Alu smacznego.Cieszę się ,że maliny ode mnie Ci się przyjęły i że są smaczne.Mam nadzieję,że niedługo się zobaczymy.
HALINKO malina żółta nie jest ,aż tak słodka jak czerwona ,a ja mam ją jako ciekawostkę w swoim ogrodzie .
CYNTHIO małe świnki są rozkoszne i masz rację ,że aż dziw bierze ,że rosną TAAAAKIE wielkie .
Dalo byłam podziwiałam .
MagdoMisiu nasionka dostaniesz ode mnie .Jesień tez bywa piękna .
Olka cieszę się ,że wszystko dotarło.Jeszcze nie wszystko zostało posadzone ,bo ziemi mało .We wtorek kopiemy staw to wierzchnią warstwę wezmę sobie do ogrodu i wtedy posadzę roślinki.

W moim ogrodzie przeprowadzona została rewolucja ,mam nadzieję,że z dobrym skutkiem .Jeszcze tylko nowy płotek i ogród może stawać do konkursu.CHYBA.Żart oczywiście.

Agnieszko witam Cie pierwszy raz w moim ogrodzie ,zaraz lecę do Ciebie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”