Ogród Idy74 2009r cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj IDO, pospacerowałem trochę po Twoim ogrodzie, cieszę się że Twoja noga już zdrowa, grzybobranie wymaga długich spacerów, u nas niestety jeszcze grzybów nie ma, sucho, może za kilka dni, trochę deszcze podratowały sytuację, ale dzisiaj od rana pada. Oglądając zdjęcia z kiermaszu, sam nie oparł bym się zakupom.
- Agniesia
- 500p
- Od: 31 sie 2009, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam sąsiadkę i padam z wrażenia na widok PRZEWSPANIAŁYCH pomidorów i nie tylko...
pzdr. Agnieszka
http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO

Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani
Wiem ,że ostatnio POJAWIAM SIĘ I ZNIKAM ,ale dopadł mnie chroniczny brak czasu ....
Po prostu się nie wyrabiam z niczym ...Chyba za dużo wzięłam na siebie obowiązków i nie daję rady ...
Dzisiaj właśnie sobie uświadomiłam,że mamy już 20 września
W moim ogrodzie widać coraz więcej liści na trawniku
chyba idzie jesień...
Najpierw dla Was kochani ,że o mnie nie zapominacie mały poczęstunek -
Na zdjęciu pomidory SPRITE rosną w góręęęę,a krzaki mają już ze 3m wysokości
pomidorki ,ala koktajlowe ,bardzo smaczne...twarde i nadają się do sałatek..Malina żółta w tym roku bardzo okazała
...

I troszeczkę kolorków z mojego ogrodu ...Czy ta roślinka na zdjęciu to mikołajek
im ma ciemniej tym ,tym jest bardziej fioletowy ....

Dzisiaj właśnie sobie uświadomiłam,że mamy już 20 września

W moim ogrodzie widać coraz więcej liści na trawniku

Najpierw dla Was kochani ,że o mnie nie zapominacie mały poczęstunek -

I troszeczkę kolorków z mojego ogrodu ...Czy ta roślinka na zdjęciu to mikołajek

- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Ido u mnie też liści co nie miara - szczególnie pod orzechem włoskim - ale temu wybaczam bo między liśćmi pyszne orzechy
Nie mogę się napatrzeć na Twoje pomidorki. Maliny cudo... ja na razie nie mam na nie miejsca choć mam od mamy obiecane Polany. Coraz bardziej w naszych ogrodach widać nadchodzącą jesień. Echhh a jeszcze niedawno pikowałam pod folią rozsadę pomidorów...

Iduś malinki piękne i wiem jak smakują... przepyszne są te od Ciebie
zajadam się nimi i czekam co dzień żeby kolejne dojrzały
Pomidorków masz co niemiara... u mnie już zaraza panuje... jeszcze trochę i trzeba będzie wszystkie zebrać...więc foliak do odbioru będzie pewnie wcześniej trochę
Tak ten kwiatuszek to mikołajek płaskolistny
pozdrawiam mocno i trzymam kciuki żebyś ze wszystkim dała radę

Pomidorków masz co niemiara... u mnie już zaraza panuje... jeszcze trochę i trzeba będzie wszystkie zebrać...więc foliak do odbioru będzie pewnie wcześniej trochę

Tak ten kwiatuszek to mikołajek płaskolistny

pozdrawiam mocno i trzymam kciuki żebyś ze wszystkim dała radę

-
- ---
Moja kępa astrów bardzo dorodna i wesoła ...
Zakwitła ostróżka ...nie jest już tak dorodna jak wiosną ...ale kwiatki cieszą oko
Maczki Kalifornijskie to piękne kwiatki i kwitną tak długo ..
To żurawka kupiona na targach ,za chwilę zakwitnie -na biało ...Róża najpiękniejsza w moim ogrodzie ...
Mała hosta postanowiła zakwitnąć ,a heliotrop swoim zapachem wabi motyle.Rozchodnik kwitnie na całego...

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Iduniu, ze mną jest zupełnie tak samoida74 pisze:Kochani![]()
![]()
... dopadł mnie chroniczny brak czasu ....
![]()
![]()
Po prostu się nie wyrabiam z niczym ...Chyba za dużo wzięłam na siebie obowiązków i nie daję rady ...

Iduniu, to Ty masz malinki białe i żółte ... WOW !!! Mniam, mniam, mniam ... ślinka leci ;-) Nigdy takich nie jadłam, ciekawa jestem jak smakują

-
- ---
Wróciłam objedzona pyszniutką szarlotką i opita kawą.Lubię jeżdzić do Galin o każdej porze roku -piękne widoczki ...Zdjęcia jak dzięcię ,któreś wróci i wydobędzie je z telefonu
Tadeuszu takiemu kiermaszowi żaden ogrodnik się nie oprze
Jacku warto zainwestować w lilje tyle jest przepięknych odmian ,pachną niesamowicie .
Alu smacznego.Cieszę się ,że maliny ode mnie Ci się przyjęły i że są smaczne.Mam nadzieję,że niedługo się zobaczymy.
HALINKO malina żółta nie jest ,aż tak słodka jak czerwona ,a ja mam ją jako ciekawostkę w swoim ogrodzie .
CYNTHIO małe świnki są rozkoszne i masz rację ,że aż dziw bierze ,że rosną TAAAAKIE wielkie .
Dalo byłam podziwiałam .
MagdoMisiu nasionka dostaniesz ode mnie .Jesień tez bywa piękna .
Olka cieszę się ,że wszystko dotarło.Jeszcze nie wszystko zostało posadzone ,bo ziemi mało .We wtorek kopiemy staw to wierzchnią warstwę wezmę sobie do ogrodu i wtedy posadzę roślinki.
W moim ogrodzie przeprowadzona została rewolucja ,mam nadzieję,że z dobrym skutkiem .Jeszcze tylko nowy płotek i ogród może stawać do konkursu.CHYBA.Żart oczywiście.
Agnieszko witam Cie pierwszy raz w moim ogrodzie ,zaraz lecę do Ciebie.

Tadeuszu takiemu kiermaszowi żaden ogrodnik się nie oprze

Jacku warto zainwestować w lilje tyle jest przepięknych odmian ,pachną niesamowicie .
Alu smacznego.Cieszę się ,że maliny ode mnie Ci się przyjęły i że są smaczne.Mam nadzieję,że niedługo się zobaczymy.
HALINKO malina żółta nie jest ,aż tak słodka jak czerwona ,a ja mam ją jako ciekawostkę w swoim ogrodzie .
CYNTHIO małe świnki są rozkoszne i masz rację ,że aż dziw bierze ,że rosną TAAAAKIE wielkie .
Dalo byłam podziwiałam .
MagdoMisiu nasionka dostaniesz ode mnie .Jesień tez bywa piękna .
Olka cieszę się ,że wszystko dotarło.Jeszcze nie wszystko zostało posadzone ,bo ziemi mało .We wtorek kopiemy staw to wierzchnią warstwę wezmę sobie do ogrodu i wtedy posadzę roślinki.
W moim ogrodzie przeprowadzona została rewolucja ,mam nadzieję,że z dobrym skutkiem .Jeszcze tylko nowy płotek i ogród może stawać do konkursu.CHYBA.Żart oczywiście.
Agnieszko witam Cie pierwszy raz w moim ogrodzie ,zaraz lecę do Ciebie.