W moim ogródeczku ... Halina,cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Re: W moim ogródeczku ... Halina,cz.2

Post »

Witaj Halinko! Co u Ciebie słychac? Obrobiłaś się już w ogródku?
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Mariolas
500p
500p
Od: 20 paź 2009, o 23:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:oops: Witam was , jest mo troszkę niezręcznie i głupio zadać to pytanko ale jestem nowo upieczoną właścicielką domku i ogrodu w którym marzą mi się róże i ty moje pytanie CZY MOGĘ JE JESZCZE TERAZ WSADZIĆ W ZIEMIE JAK TO ZROBIC :< pomocy ...
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Mariolas pisze::oops: Witam was , jest mo troszkę niezręcznie i głupio zadać to pytanko ale jestem nowo upieczoną właścicielką domku i ogrodu w którym marzą mi się róże i ty moje pytanie CZY MOGĘ JE JESZCZE TERAZ WSADZIĆ W ZIEMIE JAK TO ZROBIC :< pomocy ...
Dopóki ziemia nie zamarznie możesz sadzić róże.
Na forum są wątki na ten konkretnie temat ale w skrócie powiem ci że trzeba wykopać duży dołek, dodać obornika i kompostu, przekopać z ziemią ( obornik nie może dotykać korzeni - ma być jedzonkiem dla róży na kolejne lata ), usypać w tym dołku kopczyk na którym rozkładasz korzenie róży, posadzić różę i obficie podlać.
W końcowym efekcie miejsce szczepienia powinnaś mieć ponad ziemią. Na zimę usypujesz kopczyk i jeśli masz to przykrywasz gałązkami iglaków.
W sekcji "Róże" jest dużo więcej na ten temat.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Halinko zmieniłaś avantarek i nie mogę jakoś się przyzwyczaić, ogródek do zimy przygotowany
choć ta zima trochę za szybko nas odwiedziła, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Mariolas
500p
500p

Post »

:P Bardzo dziękuję ci za pomoc wiem że jest sporo wątków na temat róż ale nie mogłam znaleć nic świerzego z teraz bo jakby nie patrzył mamy dziwną pogodę śnieg itp. Dziękuję ci raz jeszcze za pomoc własnie przyjechało moje zamówienie z pierwszymi 8 krzaczkami :>
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Halinko :) Gałęzie pozbierane, ale ciągle straszą połamane dalie i rozchodniki... Nic nie mogę zrobić, bo pada i pada...
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Kochani, witam Was wszystkich bardzo serdecznie :D

Jakoś do tej nowej szaty naszego forum nie mogę się przyzwyczaić, ale mam nadzieje, że niedługo to nastąpi :lol:
Zmieniłam awatar i noszę się jeszcze z zamiarem zmiany nazwy, żeby nazwiska nie było, np Halllina albo HalllinaK, ale na razie nie chcę zawracać głowy Adminowi, bo ma dość innych ważniejszych spraw :lol:

Moniko, u nas też rano lało, wiec na działeczkę nie pojechałam, chociaż tam jeszcze tyle do zrobienia :shock: Popołudniu, zrobiło się dość przyjemnie i jak tak dalej będzie, to jutro ciężko pracuję w ogrodzie :eek:

Mariolas, bardzo mi miło, że zawitałaś do mojego ogródeczka, zawsze serdecznie zapraszam i jak tylko będę w stanie - chętnie pomogę :D

Taruniu, jeszcze dużo do zrobienia w ogrodzie, dobrze, że już warzywnik przekopany ( w głębokiej skibie :oops:) roślinki delikatne i młode okryte na zimę, pozostało mi jeszcze zabezpieczenie drzewek na zimę i posadzenie drzewek owocowych - gruszy, nooo i na budowie muszę jeszcze trochę porządków zrobić :lol: ... a potem zajmę się już tylko mieszkankiem i będę miała więcej czasu na forum :D

Comciu, ślicznie dziękuję za pomoc Mariolas i tak wyczerpującą informacje ;:197 ... ja niestety, na to pytanie nie byłabym w stanie udzielić odpowiedzi, bo róże, to nie moja specjalność :oops:

Grażynko, u mnie wszystko po staremu :wink: Przed chwilką byłam u Ciebie i zachwyciłam się truskawkomaliną :D

Alu, dopóki prace porządkowe na forum będą trwały, to takie niespodzianki mogą mieć miejsce :D Po tych zmianach, to jakoś mi się tak dziwnie pisze, jakby dużo wolniej :?

Romciu, byłam u Ciebie i widzę, że masz takiego samego hibiskusa jak ja, tak więc, dziękuje za szczere chęci, doceniam Twoje dobra serduszko, ale nie będę Ci zawracała głowy ;:168
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 11:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Halinko.Trochę pobiegałem po Twoich postach,Fotki od Ciebie mam przez fotosika to tylko trochę poczytałem.U mnie dziś jeszcze idealna pogoda,jeszcze robiłem fotki kwiatów.Pozdrawiam Serdecznie Tadeusz
Mariolas
500p
500p

Post »

Obrazek

jesień jest piękna :>
Mariolas
500p
500p

Post »

:( u nas od rana leje przestaje tylko na chwilke więc z synkiem podziwiamy sarny z okna :lol: klimatyzujemy się powoli w nowym miejscu zamieszkania :D

Moje pierwsze zakupy to 4 sadzonki Róża DAMA DE CUR i 4szt Róża wielkokwiatowa Bolero troszkę tulipanów i żonkili i czosnek ozdobny cóż pomalutku i mój ogród będzie jak z raju taką mam bynajmniej nadzieję :)

Nie wiem tylko co zrobić z cebulkami czosnku i tulipanków mamy tu nornice czy coś takiego boję się czy one nie zjedzą mi ich--słyszałam coś o koszyczkach ale czy to działa ?

Strasznie podoba mi się FLOKS SZYDLASTY ale brak finansu po budowie zmusza mnie do poczekalni oby urosło to co mam :lol:
Mariolas
500p
500p

Post »

Powiedzcie co warto teraz jesienią jeszcze posadzić coś co by kwitło latem tj po tulipanach itp. coś co nie jest mocno wymagające a nie dopisałam irysy jeszcze zakupiłam :lol:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Tadeo, pięknie dziękują za wizytę w moim ogródeczku :D

Mariolas, też uwielbiam jesień, za te cudne kolorki :D
Sarenka śliczna, zazdroszczę takich widoków z okna :D
Jeżeli u Was są nornice, to koniecznie cebulki tulipanów i lilii musisz umieścić w koszyczkach, bo są przysmakiem nornic.
Czosnek ponoć odstrasza nornice, nie musisz go umieszczać w koszyczki :lol:
Ja, też mam problem z nornicami i w tym roku posadziłam cesarskie korony i czosnki ozdobne :lol:
Nie mam pojęcia, co Ci doradzić, abyś posadziła jeszcze teraz jesienią, co by Ci zakwitło wiosną :oops: Ja już skończyłam z sadzeniem roślin ozdobnych, nooo i szczerze mówiąc, wolę sadzić wiosną :eek:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Mariolas
500p
500p

Post »

Halinko powiem ci że nawet nie słyszałam o cesarskich koronach za moment w necie zobaczę cóż to jest :> Zle mnie zrozumiałaś albo ja niewyrażnie napisałam szukam czegoś co wzbogaci mój ogród do zimy czyli co warto teraz wsadzic aby podziwiać od lata po jesień-zimę :)
Co do nornic słyszałam też o naparze z majeranku warto zakupić kilka torebek i zalać wrzątkiem natępnie polać brzegi działki ponoć jego zapachu nie lubią .
Za moment dodam zdjęcia mojego domu i działki może coś doradzicie :D
Mariolas
500p
500p

Post »

Obrazek

przy słupie i hydrancie powstał niby skalniak jutro zdjęcie mu zrobie i obsadziłam go tulipanami i żonkilami :D
Mariolas
500p
500p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek

oto mój dom i ogród do zagospodarowania :D wizawi tuji posadzę jutro róże jedno co mnie cieszy ziemia jest tu ponoc dobra .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”