Kwiatki Grazki2211
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatki Grazki2211
Mnie się podoba woskowiec bordowy i sabotek - oba mają ulubione kolorki 

- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
Dziękuję Wam ślicznie za życzenia i odwiedziny.
Grażynko zdjęcie białego falka było zrobione zaraz po zakupie-zrobiłam zapobiegawczo.Teraz stoi bez foli.
Storczykowa niestety żadna Vanda nie kwitnie
.Czekam na wiosnę a znowu zapowiadają zimę
.
Znam wiadomości z Polski-u Was też nie za ciekawie.Na szczęście mamy prąd i możemy gotować.A i nikt nie wpadł na pomysł aby podnieść ceny wody w sklepach-bo schodzi jak ciepłe bułeczki(pracuję w sklepie spożywczym i widzę co się dzieje).
Na razie się pożegnam ale i tak będę zaglądać
Grażynko zdjęcie białego falka było zrobione zaraz po zakupie-zrobiłam zapobiegawczo.Teraz stoi bez foli.
Storczykowa niestety żadna Vanda nie kwitnie

Znam wiadomości z Polski-u Was też nie za ciekawie.Na szczęście mamy prąd i możemy gotować.A i nikt nie wpadł na pomysł aby podnieść ceny wody w sklepach-bo schodzi jak ciepłe bułeczki(pracuję w sklepie spożywczym i widzę co się dzieje).
Na razie się pożegnam ale i tak będę zaglądać
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko
jak to się nudzić przy takich cudach
tak ci wszystko
pięknie kwitnie tylko zanudzaj jak najczęściej.

pięknie kwitnie tylko zanudzaj jak najczęściej.

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- grazka2211
Stasiu pięknie i dużo?Przy moich ilościach roślin powinnam mieć kolorowe lato w domu.Ale cóż mamy zimę a ja będę miała trochę więcej czasu(urlop)-w końcu zajmę się trochę kwiatkami.
Zamówiony prezent nie dodarł na czas.Chciałam orchidarium pod choinkę.Cieszę się jednak bo gablota(o wymiatach 170x60x 120cm.) i wodospad już stoją.Teraz czekam tylko na odpowiedź sklepu czy mają wszystko uszykowane do wysyłki i moim rarytasom zmieni się klimat na bardziej komfortowy.
Dzisiaj zauważyłam że następny falek zaczął kwitnąć
dla niego.
Zamówiony prezent nie dodarł na czas.Chciałam orchidarium pod choinkę.Cieszę się jednak bo gablota(o wymiatach 170x60x 120cm.) i wodospad już stoją.Teraz czekam tylko na odpowiedź sklepu czy mają wszystko uszykowane do wysyłki i moim rarytasom zmieni się klimat na bardziej komfortowy.
Dzisiaj zauważyłam że następny falek zaczął kwitnąć

- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oglądnęłam cały wątek, wiele przeczytałam. Piękna kolekcja vand - i cieszę się,że dopiero teraz do Ciebie weszłam, inaczej kupiłabym więcej vand
Ta 'czekoladowa' wyglądała cudownie ale zaciekawiłaś mnie tą gablotą. Ja tworzę o połowę mniejszą i bez wodospadu - trochę to jeszcze potrwa jak powstanie ale z przyjemnością zobaczę wcześniej u Ciebie, jak ją zagospodarujesz i jak będą rosnąć roślinki. Gdybyś mogła obfotografować ją samą, tylko z zamontowanym wyposażeniem to byłaby świetna lekcja poglądowa dla mnie ale myślę,że nie tylko. Pozdrawiam 

- grazka2211
Darku dziękuje za wizytę i słowa uznania.
Małgosiu gablota była by już gotowa ale z powodów nie ode mnie zależnych czekam jeszcze na wykończenie-zamówienie poszło to renomowanego sklepu ale coś chyba nie chcą zarobić
na mnie,mimo że kaska jest już gotowa to wysłania.Sama jestem ciekawa końcowego rezultatu .W każdym bądź razie ściany mają być oklejone włóknem kokosowym i płytami z korka.Zastosuje żarówki ledowe -dla mniejszych rachunków i oczywiście nie zapomnę o wentylacji.Zastanawiamy się tylko czy wentylatory(wiatraczki)wystarczą tylko wewnętrzne. Trochę lian i rur korkowych-to na razie w skrócie.Na efekty poczekamy.O zdjęciach postaram się pamiętać
Małgosiu gablota była by już gotowa ale z powodów nie ode mnie zależnych czekam jeszcze na wykończenie-zamówienie poszło to renomowanego sklepu ale coś chyba nie chcą zarobić

- Merghen
Więc będę zaglądać i czekać cierpliwie na zdjęcia. A z drugiej strony to ciekawe...nie chcą zarobić 

- grazka2211
Dla mnie to też ciekawe.Stronę sklepu znalazłam gdzieś na jakimś forum i była chwalona przez inne osoby .Pierwszego e-maila napisałam 4 I 2011 do samego szefa.Przez 2 tygodnie zero odezwu więc napisałam do pracownika który zajmuje się jakoby wysyłkami i niestety też muszę go poganiać.Fakt nie jest to sklep internetowy ale jak ma możliwość wysłania paczki to czemu nie skorzystać i nie dać zarobić.Dziwne jest to też dla mnie że sklep znajduje się w Polsce,gdyby znajdował się w Irlandii to znając pośpiech tutejszych ludzi nie była bym tak zdziwiona i zła że tak to długo trwa.
- Merghen
A mogłąbyś podać na PW stronę tego wykonawcy. Ciekawa jestem ich cen i oferty.
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44

Piękności. Cudowne piękności. Oczy mi wyszły na wierzch

Dawno tak pięknych nie widziałam. A niebieskiego to chyba w ogóle. Gratulacje!

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- grazka2211
Stasiu miło Ciebie widzieć w moich progach.
Mam nadzieje że z oczkami wszystko już w porządku.Po zimie mam trochę strat.Storczyki niestety lubią być czasami dopieszczone -ja je trochę zaniedbałam .Może pojawiające się coraz częściej słoneczko coś pomoże.Po za tym ,robię chyba najdłuższe zakupy-zamówienie pierwsze wysłane w dniu 4 stycznia tego roku,nie zrealizowane do tej pory.Cały czas czekam na odzew sklepu kiedy mam wpłacić pieniążki i wysłać kuriera.Ze strony sklepu dostaję tylko maile "robimy wycenę" lub "proszę wysłać całą korespondencję".Całe szczęście nauczyłam się cierpliwości bo inaczej
Pozdrawiam .
Mam nadzieje że z oczkami wszystko już w porządku.Po zimie mam trochę strat.Storczyki niestety lubią być czasami dopieszczone -ja je trochę zaniedbałam .Może pojawiające się coraz częściej słoneczko coś pomoże.Po za tym ,robię chyba najdłuższe zakupy-zamówienie pierwsze wysłane w dniu 4 stycznia tego roku,nie zrealizowane do tej pory.Cały czas czekam na odzew sklepu kiedy mam wpłacić pieniążki i wysłać kuriera.Ze strony sklepu dostaję tylko maile "robimy wycenę" lub "proszę wysłać całą korespondencję".Całe szczęście nauczyłam się cierpliwości bo inaczej

Pozdrawiam .
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Z oczami w porzo. Jedno włożyłam na opak i teraz koślawo widzę.
To Ty Grazko, też kupujesz przez wysyłkę? Ja myślałam, że masz wszystko na miejscu. Pogalopuj ich, niech się pospieszą. Co czekają na lato, przecież za progiem wiosna......

To Ty Grazko, też kupujesz przez wysyłkę? Ja myślałam, że masz wszystko na miejscu. Pogalopuj ich, niech się pospieszą. Co czekają na lato, przecież za progiem wiosna......

Adresy do moich wątków
- grazka2211
Stasiu jeżeli tak dbają o każdego klienta to wiosny nie doczekają .o lecie nawet nie wspomnę
.Tak sporo kupujemy przez internet bo u Nas ciężko coś dostać co jest potrzebne do storczyków (chyba że nawóz -on się jeszcze zdarza).
A oczy to sobie popraw bo jeszcze zamiast wiosny zimę zobaczysz.I po co masz się Kochana Kobietko stresować.

A oczy to sobie popraw bo jeszcze zamiast wiosny zimę zobaczysz.I po co masz się Kochana Kobietko stresować.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Grazka, jak u Ciebie będzie orchidarium to nam dopiero oczy zbieleją. Z zazdrości.