jolifleur -Ewo Kosmosy sieją mi się w kilku miejscach.Większość zostawiam, po kwitnieniu wyrywam rośliny i na kompost.
A z trawami to chyba wszystko ładnie wygląda
Igala-Iguś Dziękuję bardzo.Cieszę się,że moje zdjęcia ci się spodobały.
Deszcze teraz czy to mniejszy czy większy pada prawie codziennie. Ale obyło się bez nawałnic i ulew. I niech tak zostanie .
Staw...jest na razie jak jest. Nic więcej przy nim nie działam jeszcze.
jarha-Halinko Ta białą lilia to może być orientalna, bo mocno pachnie..Ale jaka to nie wiem, kupowałam jakoś tanio cebule na ryneczku.
Hibiskus białawy mam już kilka lat.Nawet go w tym roku podzieliłam i mam w 2 miejscach. ciężko było, bo ma bardzo długie korzenie. Ae przeżyły podział 2 sztuki. Dziękuję .Miłej niedzieli życzę
JAKUCH-Jadziu Rudbekie trochę ograniczyłam i mam ich mniej. Ale sa.
Jeżówki uwielbiam. Kilka nie rozrosło się za dobrze, tylko stoją, żyją i,takie sobie. Najbardziej biała pięknie się rozrosła i pięknie wygląda. Te pełne skąpe do rośnięcia w kępki. No tak zapachu nie da się wyczuć przez kompa.
Wiesz, ja kolory różne bardzo lubię .Już planuję pewne zmiany na drugi rok.Ale nie wielkie.
Wczoraj pracowałam bo mieliśmy piknik rodzinny w Gminie.A potem impreza u sąsiadów- chrzciny.Ale też trochę ganiałam, bo robiłam zdjęcia.
Dziś odpoczywam.Ale deszcze leje.To na razie siedzenie w domu.
Pozdrawiam cieplutko
plocczanka-Lucynko Dziękuję

U mnie kosmosy sieją się same.I zawsze kwitną dobrze.W prawdzie mam tylko 3 kolory.Ale wystarczy to co mam. Hm ciekawe, czemu twoje mało mają kwiatów.
Hortensje już pięknieją. I sporo podrosło w tym roku to bardziej widoczne są w ogrodzie. A najbardziej mnie cieszą,że 3 - 7 letnie przesadzane wiosną żyją, mają się dobrze i też ładnie kwitną.
Dziękuję, ty wszystkie kwiaty dostrzeżesz
słoneczniki mam 1 raz.Chyba im pasuje miejsce.
Och mi też jest szkoda kończącego sie lata i ciepła.
Dziś od rana pada u mnie deszcz.

Pozdrawiam cieplutko

Moje 3 budleje

Ta rośnie dalej pod lasem.
Locutus-LOKI Dali w tym roku mam dużo mniej.Źle mi się przechowały. Dużo jeszcze nie kwitnie.
Ta połowiczna żółto -czerwona to taka sama wyszła, bo Glorosa jest bardziej nakrapiana. Ale tak też ciekawie wygląda.
Ten białawo- różowy hibiskus bagienny mam już kilka lat. Kiedyś go przywiozłam z urlopu z Węgier. Rośnie i kwitnie ładnie.
W tym roku nawet na wiosnę go podzieliłam i mam w 2 różnych miejscach.Z czego się cieszę
Może twoja inna odmiana ? Jeżówki uwielbiam i mam ich trochę.Ale te pełne za bardzo się nie rozrosły. Najpięknie to ta biała sie rozrosła.
Dziękuje bardzo,za miłe, pozytywne słowa pod adresem mojego ogrodu.

jeżówka Fountain Pink Eye