Witam!
Na razie temperatura nie pokrywa się z prognozowaną co jest pocieszające

Jednak ogólna szarość i błoto, które wróciło po deszczu nie zachęcały do zrobienia czegokolwiek rano.
Beatko wiem co spotkało Twój aparat, który obok łopatki jest taki dla nas ważny.
A teraz co do odwdzięczania się to wierz mi że najbardziej ucieszy mnie widok ślicznie kwitnących maków u Ciebie w pełnej gamie kolorystycznej

Kapusta dla mnie jest jarzynką ale i ozdobą. mam jeszcze dwie olbrzymią i palmową ale nie wydały nasion albo w ilości szczątkowej. Najważniejsze że palmowa pochodzą z Włoch przeżyła druga zimę i może w tym roku doczekam się nasion. Przesyłam serdeczności
Martusiu rozsądnie postępujesz! Ja coś tam znowu pchnęłam do przodu, bo kropiło marnie ale nie tak jak w dniach poprzednich. Na pewno kontrola przyniesie kolejne dobre wieści i do świąt wszystko minie, a po świętach to już myślę że wiosna przyjdzie

Pozdrawiam i buziaczki
Aniu mam możliwości to z nich korzystam, wolny czas i ogród woła przy każdym wyjściu do niego

Jak pracowałam to też bywało różnie

Niestety inne grupy mięśni pracują w ogrodzie niż te na co dzień i wiosna widać musi boleć
Olu na razie jest nieźle, ale okryłam kilka roślin włókniną. Szczególnie pąki ciemierników ale boje się też o róże bo u kilku widzę czerwone kiełki i tu może być kiepsko

Trzymamy wszyscy kciuki i wszyscy wstrzymujemy oddech
Tereniu myślałam że Cię nie ma na FO, bo ja też nie miałam powiadomień

no to idę sprawdzić co u Ciebie

Działałam, bo warunki sprzyjały, a co wychodzę z domu to zaraz coś mi się rzuci
na oczy a ręce działają

Ostatnio bardzo mi przypadła do gustu praca wczesnym rankiem, wypoczęta kilkanaście skłonów a i śniadanko potem lepiej smakowało

Obrazki mają okres bezlistny i jak nie mają kwiatostanu to ich nie widać...to może je przekopałaś
Dziękuję i serdecznie pozdrawiam życząc tego samego
Mój
parapet
Wysiane w styczniu akacja srebrzysta i robinie niestety z nich przetrwała tylko akacja w paru egzemplarzach
Bujnie rosnące karczochy muszą dotrwać z pikowaniem do kwietnia, bo dopiero w tunelu będzie dla nich miejsce
Heliotrop już przepikowany! potraktowałam go specjalnie i dla niego znalazłam miejsce na kilka doniczek. Zobaczymy ile przeżyje po pikowaniu.
Fiołek o żółtych kwiatkach i o zwisających pędach zastąpi stroiczkę, która zbuntowała się i nie kiełkuje posiana po raz drugi.
Pelargonie straciły jedną siewkę... może jeszcze jedna odpadnie, ale i tak ładnie rosną.
Klip Dagga też ładnie rośnie, ale pikowanie dopiero w kwietniu.
Firletka
Mam las kobei i ta wcześniej siana już pojedynczo w doniczkach a ta od Iwonki niestety musi poczekać do kwietnia, bo wyrósł z nasion zapylonych przez
netoperka cały las pięknych roślinek
C.d. siewek piętro niżej stacjonuje w salonie. Rosną ładnie kapusty ozdobne i białe wczesne. Kiełkują ładnie pomidory i kilka kwiatków, ale relacja następnym razem.
Dziękuję za odwiedziny, życzę miłego dnia