Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ewelino
Ogród wygląda pięknie i róże jeszcze kwitną :shock: :D
Aniołki bardzo sympatyczne, w klimacie dawnych ozdób choinkowych.
My się zraziliśmy do choinek :;230 i nawet tych na zewnątrz za bardzo nie przybieramy ozdobami. :lol
Wszystkiego dobrego na Święta ;:196
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ładna zima.Szkoda; że na Święta na być na plusie I będzie plucha. :roll:
Choinka piękna. Ja jeszcze jej nie mam. Jeszcze kończę własne prezenty :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko pewnie już po śniegu i zimie, przynajmniej tak jest u mnie, bo przez noc wszystko się zmieniło. Mgła i szaro, ale w domach Święta przybierają realny kształt! U Ciebie już nawet choinka ubrana...u mnie tradycyjnie w Wigilię. Dziękując za życzenia zostawiam dla Was dużo zdrowia i wszelkiej pomyślności na ten piękny czas ;:4
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko piękna, klimatyczna choinka. ;:138 Dziewczynki chyba bardzo przeżywają świąteczny czas. ;:167 Dużo radosnych spotkań z najbliższymi w świąteczny czas i samych dobrych dni w nadchodzącym roku. ;:4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Przepiękne aniołki
Ja w tym roku też jakoś nie mam weny na prace ręczne, na dokładkę jakoś w ogóle mało czasu na wszystko.
Wesołych Świąt :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

O widzisz to z twoim tatą bym się dogadała, bo Folleta też uwielbiam :D Przeczytałam wszystkie jego książki. A skoro póki co wciągnęły cię tylko kryminały to spróbuj przeczytać "Niebezpieczną fortunę" tego autora, mnie się podobała.
Zima na twoich zdjęciach piękna, u mnie też był śnieg kilka dni, ale już dawno o nim zapomniałam :wink:
No proszę jaka z ciebie wszechstronna osóbka, nawet o aktorstwo zahaczasz :wink: Choinkowe aniołki śliczne, szkoda że nie wstawiłaś zdjęć tych w wykonaniu twoim i córeczki...
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, janiołki śliczności! ;:138 ;:138
Na mojej choince też zamieszkały janiołeczki, ale tylko trzy zrobione kiedyś tam....... ;:131 Bardzo je lubię, więc sobie wiszą wśród innych ozdób. ;:108
Moje święta bez śniegu, bez mrozu i prawie całe pozbawione słońca, ;:222 ale mimo tego wesołe, bo w rodzinnym gronie. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Ewelinko wszystkiego dobrego w nowym roku! ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie w Nowym Roku :wit .

Życzę Wam wszystkiego dobrego w tym 2018 roku i oby nie był gorszy od poprzedniego. Poza tym przyda się na pewno mnóstwo zdrowia, siły i wytrwałości w dążeniu do wyznaczonych sobie celów, nie tylko tych ogrodowych. Mam nadzieję, że w tym roku pogoda będzie bardziej sprawiedliwa niż w ubiegłym i tego Wam Wszystkim życzę ;:196 .

Zdaje się, że trochę opuściłam forum i zaczynam mieć do siebie wyrzuty . Święta zleciały jak zawsze, czyli bardzo szybko. Potem szybki tydzień z dziećmi a na koniec tygodnia Sylwester. Nagle zrobił się 2018 rok i na prawdę nie wiem kiedy to zleciało :oops: . Wciąż czytam kryminały i w tej materii nic się nie zmieniło. Planów ogrodowych jeszcze nie snuję a jeśli już to nic bardzo konkretnego. Ciągnie mnie żeby zamówić róże w Flo.. ale z drugiej strony nie chcę tego robić na siłę. Za rok, dwa będę miała sporo nowego miejsca i wtedy poszaleję . Poza tym początkiem marca jadę na turnus rehabilitacyjny z Weroniką i nie wiem jak tam terminy dostawy . Obecnie na Podkarpaciu mamy boską pogodę ;:oj . Świeci słońce a na termometrze w cieniu jest 7 stopni ! Gdybym nie wiedziała, że to styczeń to już pognałabym do ogrodu coś przesadzać :;230 . Nie mam nowych zdjęć bo i w zasadzie nie ma co podziwiać dlatego zaczynam wspominki z poprzedniego roku . Myślę, że to odpowiedni moment. Wszystkim n am już śpieszno do wiosny a więc trochę wiosny ode mnie :

Obrazek

Obrazek

Natalio spóźnione moje podziękowania ale jak najbardziej szczere ;:196 . Jestem tego samego zdania z tym planem dla większych roślin. Na razie z eMem dyskutowaliśmy sobie co się komu podoba itd. Na pewno posadzimy kilka brzózek i mamy już ustalone miejsce. Poza tym w dwóch narożnikach posadzimy świerki serbskie. Z dalszym planowaniem na razie czekam cierpliwie ;:173 .

Obrazek

Obrazek

Agnieszko bardzo dziękuję mimo, że po dłuższym czasie ;:196 . Aniołki wpadły mi w oko od razu jak je zobaczyłam. Nie są trudne w wykonaniu chociaż taki 4,5- latek sam ich nie zrobi bo trzeba użyć igły i nitki żeby połączyć tułów i skrzydełka. Emilka z przyjemnością chodzi na te zajęcia z tańca . Poza tym ma kontakt z innymi dziećmi a to też ważne . Zobaczysz a może i Twojej córce w przyszłości się spodoba. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Iwonko bardzo dziękuję ;:196 . Aniołki robiłam z pomocą dziewczynek chociaż ich pomoc ograniczała się jedynie do podawania mi potrzebnych rzeczy. Aniołki nie są trudne w przygotowaniu ale trzeba użyć igły i nitki więc małe dzieci same sobie nie poradzą. Ja nie mam takich pamiątek z dzieciństwa a szkoda . Bardzo dziękuję i pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Mariuszu szkoda, że ten śnieg był tylko przed świętami. Niestety teraz pogoda iście wiosenna a po zimie nie ma nawet śladu ;:306 . Oby tylko zima nie przyszła później i nie została z nami dłużej ale coś czuję, że tak właśnie może być. Posyłam spóźnione podziękowania ;:168 .

Obrazek

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Małgosiu-PEPSI bardzo dziękuję , tak aniołki robiłam sama z drobną pomocą dziewczynek. Wcale nie są trudne więc talent nie jest wcale potrzebny. Szkoda, że zima była tylko chwilę i to przed świętami. Teraz pogoda jak w marcu ! Oby mimo wszystko prawdziwa wiosna przyszła o czasie a nie spóźniona. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Kasiu dziękuję ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Agnieszko jak to zraziliście się do choinek ?? Chcesz powiedzieć, że nie ubieracie ich wcale ?? Aniołki bardzo mi się spodobały i mimo, że ogólnie miałam lenia do wykonania swoich ozdób to akurat to zrobiłam. Spóźnione podziękowania ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Aniu no właśnie, święta białe to niestety nie były ;:185 . Szkoda. Ciekawe kiedy znowu zobaczę taką ładną zimę bo jak na razie to się nie zapowiada. Pozdrawiam .

Obrazek

Obrazek

Marysiu my ubieramy choinkę trochę wcześniej bo skoro na święta nas nie ma w domu to przynajmniej wcześniej czuć nadchodzące święta . Szkoda, że nie było biało no ale zdążyłam się już do tego przyzwyczaić. Oby tylko Wielkanoc nie okazała się biała . Dziękuję jeszcze raz ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Soniu przykro mi, że tak po czasie ale dziękuję Ci ;:196 . Święta zleciały szybko ,radośnie i rodzinnie ;:108 . Dziewczynki były zadowolone a Emilka wspaniale kolędowała . Pozdrawiam i również życzę wszystkiego dobrego w nowym roku. Może w końcu do Ciebie dojadę :oops: .

Obrazek

Obrazek

Małgosiu-Margo2 przede wszystkim gratuluję Ci wygranej ;:196 . Niestety nie zdążyłam zagłosować ale całe szczęście, że ten mój głos nie był decydujący . Ja też nie miałam weny na żadne ozdoby czy stroiki. Wstyd się przyznać ale zrobiłam tylko te aniołki i kilka papierowych drobiazgów na choinkę. Dziękuję, sporo po czasie ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Małgosiu-clem tak, z moim Teściem byś się dogadała bo on lubi takie klimaty ;:108 . Doradziłaś mi Cobena, co było strzałem w dziesiątkę więc jeśli będę miała okazję to wypożyczę tą książkę Folleta . Z tym aktorstwem to było tak spontanicznie, po prostu się zgodziłam chociaż sama nie wiedziałam na co się piszę ;:306 . Nie było źle w każdym razie i dzieci były zadowolone a to najważniejsze. Jak tylko uda mi się wgrać nowy program i przerzucę zdjęcia z nowego telefonu to pokażę zdjęcie z nami w roli głównej. :wit

Obrazek

Obrazek

Lucynko fajny nowy Awatarek ;:215 . Aniołki i u mnie zagoszczą przez najbliższe lata bo bardzo mi się spodobały ;:108 . U mnie święta podobnie, bez śniegu, bez mrozu za to z lekką ciapą i chwilami z deszczem ;:222 . W każdym razie było miło i rodzinnie a to najważniejsze.

Obrazek

Obrazek

Kasiu bardzo dziękuję i oczywiście wzajemnie ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Ewelino
Cudna wiosna i tulipanki piękne :!:
Ileż by człowiek dał ,żeby przyspieszyć ten cudowny czas :D
Więc z choinkami to jest tak ,że dwa tygodnie przed Świętami zwalił nam się na stodołę uschnięty , olbrzymi okaz. Stodoła nie taka piękna, jak u Was , ale potrzebna.
Wiatry paskudne, więc z tych małych choinek na zewnątrz porwało by ozdoby w mig :roll:
Spodobała mi się za to Twoja maciupka choineczka z żółto - zielonymi przyrostami :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ewelinko zapachniało wiosną na całego... jeszcze tylko luty i marzec, bo stycznia już nie liczę ;:306 Niech Nowy Rok będzie kwitnący i pachnący, a na jesień smaczny ;:196
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Ewelinko.
Mnie również długo nie było na forum, kilka miesięcy. Powoli jednak wybudzam się z tego letargu. Poprzedni sezon i niemiłosierna susza dały mi popalić i bardzo szybko, bo już w sierpniu poczułam że mam dość.
Od niedawna znów zaczęłam podczytywać znajome wątki, ale widzę że sporo osób jeszcze śpi.
Jak przeczytałam że miłośniczka kryminałów z Ciebie to postanowiłam się odezwać. Powiem Ci kochana że czytam je namiętnie. Ze swojej strony polecam serię szwedzkich autorów Hjorth i Rosenfeldt. Świetna seria. Ja nie mogłam się odetwać od tych książek a teraz żałuję że już skończyłam. Polecam też Tess Gerritsen a z polskich Mroza :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Witaj noworocznieObrazek Już nawet nie pamiętam w jaki sposób te ozdoby znalazły się u mnie, najważniejsze jednak, że są. Kiedyś nie myślałam o zostawianiu pamiątek dla dzieci czy wnuków, teraz jednak mam już tę świadomość, że takie rzeczy są niezwykle cenne. Mam już kilka zgromadzonych po swojej babci, jeszcze do niedawna przechowywała je moja mama i jej siostra, teraz należą już do mnie. Pokazuję je chłopakom, żeby pamiętali o swoich korzeniach.
Jak już tęskno za takimi widokami ;:oj Wiosna cudna na Twoich zdjęciach ;:63 Jakoś szybko mija mi czas, mam więc nadzieję, że ani się obejrzę, jak będzie koniec marca :tan
Więcej zdrowia Wam życzę, niech choroby omijają Twoją rodzinkę, a w szczególności dziewczynki. Niech cieszą zdrowiem i w pełni korzystają z uroków dzieciństwa ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ależ piękną wiosnę nam zaserwowałaś, Ewelinko kochana! ;:138 ;:138 ;:138
Trochę tylko żal, że tak długo jeszcze trzeba na takie widoki poczekać. ;:108
Jednak my cierpliwi ludzie, toteż damy radę. ;:333

Podobnie jak Ty, czytam powieści kryminalno - sensacyjne, bo nawet pod choinką tylko takie książki znalazłam. ;:131 Jednak tęskno mi już za historyczno - obyczajowymi. ;:108 Troszeczkę lukę tę wypełnia nowy serial w TVP, tym bardziej że opowiada o czasach dla mnie bardzo ciekawych, tj. o średniowieczu i panujących zwyczajach na dworze królewskim, łącznie z ówczesnymi intrygami. ;:215

Pozdrawiam cieplutko i życzę przyjemnej lektury. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”