Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

Nie wytrzymam ;:oj Jak u Ciebie pięknie ;:138 Lecę nadrabiać bo naliczyłam 10 stron do nadrobienia :shock:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ewelkacha88 pisze: Trochę minie zanim doczekam się pięknych kęp ale na te rośliny warto czekać ;:108 .
Wbrew temu co się może wydawać liliowce bardzo szybko przyrastają. W ubiegłym roku sadziłam jednego nn, miał dosłownie jeden pęd, a w tym już wypuścił trzy ;:oj Ani się obejrzysz i będzie pokaźna kępa ;:108
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

No i nadrobiłam. Przeczytałam o ulewie i cieszę się, że już coraz mniej to widać. Skarpa coraz ładniej zarasta. Świetnie wygląda to obrzeżenie matą i żółte zwisające trochę kwiaty. Masz bardzo kolorowy ogród. :)
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko ja tam chwastów nie widzę :;230 tylko piękne nasadzenia.
Kiedy u mnie będzie tak ładnie dookoła działki? ;:65
U mnie piękne ;:3, więc posyłam Ci trochę :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ewelinko, czyli podobają Ci się irysy pumila ;:196 Niższe od nich są tylko botaniczne oraz irysy mini jak np.Little Dream :wit
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Ewelinko Twoja jabłonka jest wysoko szczepiona, wierzby też są wysoko szczepione i je tnie się po kwitnieniu- nie wiem czy jest to właściwy trop. Sporo liliowców zamówiłaś :) Ja wczoraj sadziłam różne byliny.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

To czekam aż mienisz avatarka 8-)
Już niedługo i u Ciebie będzie ładnie.
Deszczu już wystarczy ... podobno ma być lato suche.
Ewelinko poproszę zdjęcia Twoich róż ;:oj Czy one są już takie zielone ? :shock:
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, no muszę przyznać, że masz bardzo wypielęgnowany ogród ;:oj ;:215 Czysto, pięknie i równiutko ;:215 Obrzeża rabat super Ci wyszły, to ze starej cegły?
Bardzo mi się podoba!

I najfajniej wyglądają te czarne tulipany w oddali na rabacie :D b
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ewelinko ja tam żadnych chwastów nie widzę :D Za to w tle widzę pięknie rozrośnięte róże,a ile one mają listków ;:215
Liliowce także lubię i kilka mam u siebie.

Miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko liliowce to moje ukochane kwiaty, są bezproblemowe i niektóre ślicznie pachną ;:224
Postanowiłam że już nic nie kupię szczepionego, bo zawsze z czasem tracę te rośliny, szczególnie jak jest susza (nawet w zimie). Royality rosła od początku więc może trafiła na dobre miejsce, w pewnym czasie miała mocne przyrosty i gorsze kwitnienie, odkąd ją tnę kwitnie intensywnie :uszy Znowu pogoda marna mgła i siąpi! Życzę słoneczka ;:3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Dzisiejsza sobota nie jest zbyt ładna. Jest pochmurno, mokro i chłodno. Nie pada cały czas ale jakoś nie mam ochoty pracować w ogródku przy takiej płaczącej pogodzie. Podsypałam jedynie lilie, zrobiłam kilka fotek i na tym koniec. Dzisiaj dzień dla domu .

Izo bardzo dziękuję za dobre słowo ;:196 . Skarpa zarasta a to mnie cieszy :tan . Porównując fotki z początku sadzenia roślin to widać różnice . O ulewie już nie pamiętam . Pozdrawiam i pogody Ci życzę :wit .

Obrazek

Sabinko to na pewno zależy też od odmiany. Są liliowce bardziej i mniej żywotne . Ja mam kilka, które zaczęły od jednego pędu i w ciągu kilku miesięcy jest już ich kilka . Mam też takie które jak do tej pory nie przyrosły nic :shock: a sadzone były w zeszłym roku więc może jeszcze postarają się ;:224 . Kupiłam tylko raz liliowca w donicy i wiesz co ?? Mimo, że kępa była dość ładna to mi nie zakwitł skubany :evil: . Może w tym roku pokaże swój kwiat ;:224 . Najlepiej przyrasta mi miniaturowy Stella de Oro . Ten to jest wariat ;:333 . Myślę, że na takie widoczne kępy trzeba poczekać ze trzy lata , no to czekamy ;:65 .

Tegoroczne powojniki ;:215 . Ciekawe czy będą zgodne odmianowo .

Obrazek

Kasiu ja udaję, że chwastów nie widzę :;230 a tak na serio to jest ich sporo tylko jak na złość albo nie mam czasu albo pogoda jest paskudna . Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu ruszę do dzieła bo przy okazji motyczką trochę spulchnię ziemię na rabatach. U mnie nadal brak słoneczka ale wierzę, że w końcu się pojawi. Dziękuję ;:196 . U Ciebie bardzo szybko zobaczysz efekty, rośliny szybko rosną . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Moniko właśnie tak ;:108 . Irysy mini takie jak Little Drem są piękne ale na mnie na razie nie robią wrażenia bo nie widać ich z daleka. Jednak w "kupie siła " i muszą się u mnie rozrosnąć. Pumila są cudne i widać je z odległości . Tylko, że czasami sprzedawcy podpisują te mniejsze nazwą " Pumila" no i w końcu sama nie wiem co kupuję ;:306 .

Takiego właśnie mam i zakochałam się ;:167 . Takie iryski pragnę mieć na działce.

Obrazek

Obrazek

Olu nie wiem dokładnie na jakiej wysokości jest szczepiona ta jabłonka ale chyba tak około 150-160 cm. Może i powinnam ją ciachnąć żeby nie wysilała się na pędy, które i tak utnę przyszłej wiosny . Ja czekam na liliowce i na razie wstrzymuję się z zakupami. Ciekawe do kiedy ;:306 . Pozdrawiam .

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Seba zmienię , kiedyś na pewno ;:224 .Zgodnie z życzeniem pokażę Ci kilka fotek moich róż . Oczywiście nie wszystkie są takie " wypasione" .

Okrywowe.

Obrazek

Obrazek

Mary Rose

Obrazek

Ballerina

Obrazek

Zakulkowana NN, obstawiam Louise Odier ale zobaczymy w tym roku.

Obrazek

Lavaglut.

Obrazek

Dominiko oj tam, przesadzasz ;:168 . Staram się jak mogę ale jeszcze wiele rzeczy trzeba zrobić i poprawić. Obrzeża mam ze starych cegieł ale już widzę, że trzeba będzie je wymienić na coś innego. Po zimie cegła zaczęła coraz mocniej kruszyć się i pękać ;:222 . Niestety nie jest to trwały surowiec a szkoda . Czarne tulipany są mało widoczne i muszę dosadzić im coś jaśniejszego . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .

Obrazek

Aniu bardzo dziękuję i wzajemnie, udanego weekendu ;:196 . Niektóre róże mam bardzo ładne a kilka kiepsko sobie na razie radzi ;:222 . Może jednak jeszcze się ogarną i będą cieszyły oczy ;:224 .

Obrazek

Marysiu ja dopiero z tymi bylinami zaczynam ale mam już ich kilkanaście albo i więcej. Na razie to młodziki ale liczę, że za kilka lat będą moimi ulubionymi roślinami ;:108 . Najstarszy u mnie to miniaturowy Stella de Oro . Spisuje się rewelacyjnie ;:215 . Co do Royalty to moja ma trzeci rok i w końcu zaczęła mieć koronę jak drzewko ;:224 . U mnie to samo, rano mgliście i siąpiło a teraz pochmurno i mokro ;:222 . Pozdrawiam i słoneczka życzę ;:196 .

Bukietówki rosną jak należy ;:138 .

Obrazek

Pozdrawiam i słoneczka Wam życzę :wit .
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Szukaj po prostu irysy SDB :D :wink: to właśnie są tej wysokości jakiej oczekujesz :wink:
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Piękne i bujne wszystko. Róże okrywowe takie zdrowiuśkie. Ładne tulipanki. I już czosnki? Moje w pakach a liście niestety im przymarzły.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewelinka pięknie wszystko kwitnie, hortensja super ruszyła, róże też :) hmm powojniki jakie masz grubiutkie, moje takie nie są a też tegoroczne :) ;:3 życzę, bo potrzeba go roślinkom i nam :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”