Mój ogród - eukomis cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

8 zdjęcie, ta żółto-czerwona roślina
selli7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 gru 2008, o 17:55

Post »

Halinko paczka dotarła :D :D :D , zajrzyj na Pw
Zaciekawiły mnie na zdjęciu wyżej pod balkonem dwie rośliny 'kulki' na pniach w biało zielonych donicach.Co to jest, czy to są może bukszpany tak uformowane, czy szczepione?Ja się przymierzam do bukszpanu na pniu, ale nie wiem czy to się tak da bez szczepienia, więc dlatego pytam :P
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Halinko !! ależ u Ciebie cudownie!! Jak to możliwe, że na takim skrawku ziemi masz tyle roślin ?? Nie mogę się nadziwić temu bogactwu. A balkon.... nawet nie wyobrażałam sobie, że można z niego zrobić tak cudną oazę kwiecia wszelakiego. Ech... nie mogę oglądać takich ogrodów bo potem wszystko bym chciała na raz :lol:
Ścieżki masz rewelacyjne, bardzo mi się podobają te płaskie otoczaki. Wspaniale upiększają rabatki. Będę teraz siedzieć i wzdychać... Pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Radusiu na 8 i 9 zdjeciu jest szarłat roślinka jednoroczna nasionka do kupienia w ogrodniku
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Halinko ponownie cię odwiedzam, ostatnie zdjęcia bardzo mnie zaciekawiły a zwłaszcza krzewy na jednej łodydze, wyglądają niezwykle, forsycja od kwiatów aż się ugina. Piszesz, że sama ją formujesz, jak to robisz? Czy to jest trudne? Na przedostatnim zdjęciu są rośliny o czerwono-żółtych liściach, co to za kwiaty? Są śliczne, podobają mi się, zresztą cały twój ogródeczek to cudeńko.
Miłego wieczoru.
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Selii da sie prawie z każdym krzaczkiem, są to zwykłe bukszpany tak ich formowałam -szukałam bukszpanu takiego żeby miał jak najdłuższe gałązki i kupiłam na targowisku z gołym korzeniem za psie pieniądze. Dwie gałązki zostawiłam a resztę wyciełam i te pozostawione skręciłam ze sobą i zaczełam formować koronę. teraz rosną za płotem.Ja chciałam takie niskie. A jak będziesz chciała wyższe to musisz zostawić gałązkę , żeby rosła do odpowiedniej wysokości i stopniowo od dołu wycinać odrosty jak ci urośnie do odpowiedniej wysokości to ucinasz stozek wzrostu i będzie ci się formować korona ale musisz korone przycinać żeby się rozkrzewiała.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga dziękuję za odwiedziny ja tez bym chciała wszystko już miec co zaplanuje .Mój M powiedział że jestem dzikus. Ale co tam taka jestem i już.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko miło mi że mnie odwiedziłąs, ta roślinka to szarłat rośnie w Indiach jest to roślina jednoroczna nasiona już są do kupienia w Polace kupisz je w sklepie z nasionami za 2zł.
Irenko wyżej w poście piszę jak to robie.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
selli7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 gru 2008, o 17:55

Post »

To jest szarłat trójbarwny - tak się nazywa, dzisiaj trafiłam w sklepie i sobie kupiłam :)
Dzięki za instrukcje 'bukszpanowe', już wiem, że da się wyprowadzić bez szczepienia; pozdrawiam
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Halino nie wiem jak to się stało że dopiero teraz trafiłam do Twojego przyblokowego ogródka,ale Ty masz tam kwiatów nawet małe oczko wodne o którym ja marzę.Malutki raj przy bloku .Jaki ten świat byłby piękny żeby wszyscy o niego tak dbali jak TY Halinko
Genia
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Halinko.
Dziękuję Ci za odwiedziny i wpadłam do Ciebie z rewizytą. po prostu szczena mi opadła, jak ujrzałam Twój przecudny ogródek. Jest taki wypielęgnowany, z taką różnorodnością roślin wyjść się nie chce. :P
Gratuluję z całego serca pomysłu i zaangażowania.
Halinko dziękuję za podsunięcie pomysłu na zacienioną rabatę.
Na 100% wybiorę kilka roślin, które poleciłaś.
Parzydło leśne mam, tylko przesadzić muszę i nie wiem czy teraz na wiosnę można?
Bardzo mi sie podoba pluskwica, ale gdzie jej szukać?/
Tojad-przeczytałam, że jest w całości trująca, a dzwonek szerokolistny-pod ścisłą ochroną :cry: .No i naparstnica-śliczna jest (jej poszukam). Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję.
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
zielono mi
500p
500p
Od: 26 maja 2008, o 19:38

Post »

Halinko dziękuję za odpowiedż :D masz może zdjęcie krzewuszki.
Z zachwytem patrzę na Twoje roślinki , wszystkie takie dorodne i zdrowe i nieważne czy: cieniolubne ,skalne, bagienne czy stepowe wszystkie wyglądaja i czują się świetnie.
Ja myślę że im po prostu jest u Ciebie jak w raju :roll:
Halinko proszę napisz troszeczkę jaka ziemia jest w Twoim ogródku,oraz jak i czym karmisz swoje roślinki :wink:
Pozdrawiam Jola
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Halinko Wpadłam z rewizytą i :shock: :shock: :shock: Nie wiem co bardziej podziwiać piękny kolorowy ogród czy Twój zapał aby stworzyć coś tak ślicznego.
Jednak Ciebie bardziej podziwiam bo ogród to przecież cząstka Ciebie. :lol:
Ślicznie wyglądały by nasze osiedla jakby było więcej takich pasjonatów jak Ty.
Pozdrawiam cieplutko i życzę Ci samych ogrodniczych satysfakcji.
Kaśka
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu ja tez marzyłam, tak chciałam mieć wode w ogrodzie i mam oczko od dwóch lat a w tym roku już zaczełam robić mini kaskadę ale nie wiem co z tego wyjdzie.Wię Geniu do dzieła
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Giga miło mi ze na coś się przydałam.Ja zamówiłam sobie przez allegro świecznice o bordowych liściach. bardzo mi się podoba lubi cień ,ma być taka. Obrazek Obrazek
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”