Kochane jesteście wszystkie ,niedziękuję za te pochwały...a M rzeczywiście pokażę jedną,może dwie,bo jeszcze by się chłopakowi w głowie poprzewracało Przemo to arboricola Gold Capella
Pozdrawiam,Kinga. Na skraju lasu jest mały domek...
Antooosiu niezłą niespodziankę Ci M sprawił. Gratuluję takiego prezentu. Taka duża szeflera i pleciona, ach śliczności. Kurczę mój to jakoś nigdy nie wpada na takie pomysły
Effa dzięki.
Ja z pytaniem:dostałam od Anolki(jeszcze raz wielkie buziaczki i podziękowania) sadzonki cissusa,które się pięknie ukorzeniły i już siedzą sobie w doniczce...tylko teraz mam dylemat,co im dac do wspinania?Czy ma to byc drabinka,obręcz,a może palik obleczony włóknem kokosowym?Radźcie kobiety!!!
Kupiłam mu palik kokosowy...ale nadal się waham....
A teraz kilka fotek:
Skrzydłokwiat XXl postanowił zakwitnąc,na szczęście tym razem na biało(1) .Kolejny liśc filodendrona podwójniepierzastego-jestem w szoku(2),młody listek monstery(3).Fiołek od Basi(jeszcze raz ) postanowił zakwitnąc(4,5).Tetrastigma od Babopielki(Bożenko Tobie również ) na znak,że nie dała się poczcie(tydzień w podróży)puszcza nowy listek(6).
Jeszcze cissus od Ilonki(Ilonko i Tobie )(7)-to ten,którego nie wiem,jak mam prowadzic.
A na koniec(8) dwie lilie do ogródka(nie pytajcie mnie o odmiany,bo kompletnie się na tym nie znam )wiem tylko,że żółta i czerwona .I jeszcze coś do koszyczka(nie muszę mówic,na którym zdjęciu :
Ja nie mogę,już fiołek zakwitł?To chyba z okazji świąt!
A ten cissus nie może tak po prostu sobie zwisać?Do palików to bardziej epipremum chyba się nadaje? :P Ja jeszcze nic nie prowadziłam na tym kokosowym paliku.
Jak zwisa dużo wolniej i słabiej rośnie, wspinając się przyrasta kilka-kilkanaście cm. w miesiący, jest silniejszy i zdrowszy - tzn to takie moje wrażenia. Mam 4 cissusy (tylko jeden duży) i eksperymentowałam na nich 8)