Aprilkowy las ......i róże. Cz 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las ......i róże. Cz 7

Post »

Sesja zdjęciowa wiewiórki genialna.

U mnie wypadł The Pilgrim (choć może został ciut za pochopnie wykopany, bo po wykarczowaniu coś zielonego jeszcze było), Nostalgia, Piano, Barcarole...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aprilku widok z tarasu niesamowicie piękny. ;:oj Trawa zielona, utrzymać w takim stanie, to nie lada wyczyn. ;:180 Muszę odgapić jarzmiankę z Leonardo, piękny duet stworzyłaś. ;:138 Minerwa nie wytrzyma chyba pełnego słońca, mam jedna ciemniejszą, ale w upały kwiaty przypalone w ciągu jednego dnia. ;:174 Dzięki za info o Vertigo. ;:196 Nie wiedziałam, że u nas nie pokaże kłosów. :oops: Niedługo może zostaniesz babcią, :wink: będziesz mogła głaskać bezkarnie małego słodziaka. :D Samych dobrych dni. ;:196
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aprilku, zdjęcia rudej "złodziejki" urocze :D Mistrzowskie ujęcia ;:138
Nie mogłabym jednak pominąć milczeniem kwitnących róż...Nie byłabym sobą :lol: Twoje Leonardy kwitną aż miło popatrzeć. Reszta róż ;:333 Szkoda, że musiałać wyciąć tyle pędów Veichenblau :( Gdyby nie to pewnie dałaby prawdziwy popis...
U mnie po ostatnich burzowych dwóch dniach musiałam wyciąć większość pędów Francois Juranville. Wczoraj jak wróciłam, to padłam z wrażenia. Pod naporem wiatru i padających nieustannie nawalnych deszczy odczepiła się od pergoli i legła na rabacie. Większość pędów połamanych i nadruszona przy gruncie. Nie mogłam jej podnieść, bo to było ogromne różysko i nie było innego wyjścia jak ciąć :( Co prawda miałam i tak ją skrócić, bo taras do remontu, ale nie aż tak drastycznie ;:202 Mam nadzieję, że się po tym odrodzi, bo jak na razie to nie wygląda dobrze ;:185
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Aprilku- nie martw się, że Iceberg jest wątła, ona rzeczywiście się pokłada, ale robi to jak prawdziwa Królewna Snieżka ( nazwa zgadza się z wyglądem jak rzadko kiedy). Swoją musiałam podeprzeć. Najważniejsze, że z każdym rokiem kwitnie coraz obficiej. Natomiast jeśli już teraz podoba Ci się Ghita, to poczekaj jak zobaczysz ją 2 m z całą masą kwiatów. Widok nieziemski.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

O nie, nie na długo kota nie oddam, kto by mnie grzał gdy na dworze plus 30 stopni, kto by mi się plątał pod nogami, gdy schodzę ze schodów, kto by mnie budził, gdy głodny, a pani chciałaby z pół godziny dłużej pospać, itd., itp :D
Cudną akrobatkę "upolowałaś" ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Jolu :wit . Zdjęcia wiewiórki świetne ;:333 . Spryciula z niej i taka wygimnastykowana ;:306 . Zdjęcia z tarasu cudne ;:333 ,. Masz bardzo ładnie w swoim lesie ;:108 . Rzeczywiście ziemię masz trudną ale jesteś bardzo pracowita i dajesz sobie z tym radę ;:108 . Efekty są wspaniałe ;:138 . Pozdrawiam :wit .
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale wiewiórkowy spektakl :) Fantastyczna sprawa!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Emi22
200p
200p
Od: 12 cze 2016, o 09:34

Post »

Witaj ;:3
przepiękne miejsce u Ciebie znalazłam.
Będę miała wiele inspiracji do mojego ogrodu :)
również leśnego. Pozdrawiam i będę zaglądać :wit
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Witaj Jolu ;:196

Mieszkasz w pięknym miejscu i podoba mi się jak Tworzysz swój ogród.
Na pewno dobrze będą Ci tam rosły rododendrony.
Co do róż , to będziesz musiała się mocno o nie troszczyć. A może dadzą sobie radę całkiem dobrze ?
Masz wspaniałe zwierzaczki. Koty to moje ulubione a już ta rasa szczególnie mi się podoba.

Wyprawa do Wojsławic marzy mi się od dawna ale trudno mi namówić M na to.
I tak z trudem wyciągnęłam go do ogrodów w Niemczech i we Francji.
Do Anglii już pojechałam sama. Może trafi mi się podobnie do Wojsławic ?

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Jolcia, może i po łysym łatwiej głaskać, bo oporu włosia nie ma... ;:306 Jednak przyjemniej, a przynajmniej bardziej jedwabiście, głaska się po futrze ;:224
Świetna sesja wiewiórcza ;:180 Ejże, to chyba jest Pan Wewiór ;:oj Co nieco wyeksponowane, szczególnie podczas zwisu ;:306
Nie wiem czemu wiewiórki są tak lubiane? Sama je bardzo lubię... a to przecież tylko mysz z puchatym ogonem :;230 :;230 :;230
U mnie przychodzą na orzechy włoskie, znajduję pod drzewem tylko puste łupinki.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Pozdrawiam serdecznie odwiedzających Apus/Basię, Blueberry, Lisicę, Daysy, Jagi, Lesię, Cyma/Sonię, Dorotkę, Ewkę, Clem/Małgosię, Ewelinę, Kropelka/Mariolę, Emi, Ignis/Krystynę i Elwi. To bardzo miłe że odwiedzacie ogród, nie właścicielkę, której nigdy nie ma ;:224

Obrazek

Obrazek Leosie ciągle trzymają formę

Obrazek

Obrazek

Obrazek Ghita niestety nie wytrzymała ciągłego deszczu na przemian z palącym słońcem.

Obrazek

Obrazek Hakone All Gold wreszcie ładnie się rozrosła

Obrazek Pierwsze kwiaty na mojej własnej, prywatnej Novalis :tan Kupiłam dwie, druga jeszcze nie kwitła

Obrazek

Obrazek Edeny niestety zawodzą. Kwiatów mało i szybko się łamią pod naporem deszczu i wiatru. Zauważyłam że szałwia muszkatułowa posadzona obok, daje niezłą podporę. Postanowiłam więc podsadzić wszystkie trzy Edeny tą mocną szałwią. Może to coś pomoże.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Takie gołąbki mnie ciągle odwiedzają

Obrazek

Obrazek przycięłam wiśnie Pissardii, niedługo stworzą ładne kule, osłaniające trochę garaż.

Obrazek Na koniec moje ulubione czosnki. Nawet suche wyglądają bardzo malowniczo.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Taki mamy czas, że doba to za mało na wszystko ;:224 . Zdjęcia jak zawsze bardzo ładne ;:333 . Szkoda, że Twoje Edeny nie zdają egzaminu ale mam nadzieje, że szałwia nieco im pomoże ;:108 . Twoje Leosia są kapitalne ;:oj . Muszę pochwalić też zieloniutki trawniczek i ładne donice na tarasie ;:333 . Pozdrawiam i udanego weekendu życzę :wit .
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Jolu u mnie Eden też w tym roku wygląda kiepsko, róże to jednak królowe słońca a przy tych ilościach opadów mało która wygląda atrakcyjnie. W każdym razie połączenie z szałwii wydaje się być dobrym pomysłem. Cieszę się, że teraz oglądając zdjęcia Twojego ogrodu mogę sobie to wszystko umiejscowić w głowie.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jolu :wit , podziwiam ten twój piękny ogród w perspektywie lasu :D
Pięknie dobrałaś rabaty,
Róże śliczne.
A co to za róża z tą jarzmianką .Leonardo d.V. ?
No i ten kot.On jest fantastyczny. Świetny. Może jak mojej Fiony już nie będzie to takiego puchacza sobie sprawię :)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Jolu, podziwiam Twój ogród - jest coraz piękniejszy i coraz bardziej "angielski" - bardzo mi się podobają te ujęcia, które zaprezentowałaś ;:167 ;:167 ;:167 ;:180 Proszę o więcej fotek ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”