Moja nowa wymarzona działka cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz. 11

Post »

A te róże to wyszabrowałaś na ugorze, czy komuś przez płot? :wink:
Kilka roślin, które pokazujesz jest mi nieznana. Może i dobrze, bo potem człowiek chce mieć! ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wspaniale się prezentuje ten klematis.. ;:215 ciekawa ta roślinka z białym zwisającymi dzwonkami..co to?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

iwona0042 pisze:

Dzisiaj takie różyczki ze spaceru przyniosłam, patyczki już w ziemi ;:108

Obrazek

Piękne różyczki.
a co to znaczy, patyczki już w ziemi???
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit , u nas pada, u nas pada, znaczy mży, kropi, lekko pada ;:138 ;:138
Aniu, to znaczy, że jak róża wystawała za płot to znaczy wspólna, czyli wszystkich, czyli niczyja, to ja sobie ucięłam patyczek i do ziemi ;:108
Miłko kochana to i z ugoru i zza płotu, ale nie zaszkodziłam nikomu na pewno ;:108
Reniu to powojnik bylinowy jak Jadzia wspomniała :wit
Dorotko ja zawsze robię z pierwszych kwitnących różyczek, właśnie takie mam ukorzenione i sporo do sąsiadów poszło ;:108
Lucynko, jak czegoś nie przytargam do ogrodu, to dla mnie dzień stracony ;:306
Jadziu ;:196 Ty nasza encyklopedio roślin, jak fajnie, że jesteś ;:196 Jadziu mamy podlewanie z nieba, jutro biegnę zobaczyć jak się napiły moje roślinki :tan
Marysiu oczywiście masz rację ;:196 , wszystkie te nasze ogrody są cudne, nasze, wspaniałe, bo NASZE ;:215 , ta roślinka to powojnik bylinowy ale jaki to nie wiem ;:108 , ta opuncja to zimuje w altanie, więc podejrzewam, że mogła by zimować w ziemi pod daszkiem, bo w altanie zimą zimno jak diabli, to kamień, w zimę stygnie ;:108 , niech krzewy pięknie rosną ;:196
Tereniu kochana nie mam pojęcia czy to to samo, ale wygląda tak samo ;:oj Tereniu życzę Ci takiego fajnego deszczyku jak u nas ;:196
Dziś pokażę Wam swoją kochaną chudzinkę ;:167 , wrócił po ponad tygodniu do domu, oj marnie wyglądał, już wraca do siebie, ale kiepsko z nim chyba było

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Biedny tygrysek rzeczywiście wychudzony lecz jak mu amory w głowie to jak ma wyglądać :wink: Jaka ja tam encyklopedia wiesz ,ze kocham te kolczaste panny a one chyba także mnie kochają ,ze tak cudnie kwitną .Fajnie Iwonko ,ze masz podlane z nieba u mnie spadły zaledwie 3 krople i to wsjo .Rano trza będzie podlewać ;:174 Czy ty chciałaś też Elżbietkę ?????Też przytargałam w ubiegłym roku roślinkę i teraz mi zakwitła i wot pytanie co to ???? lecz dopiero muszę ją przedstawić .Ma sztywne pędy i kwitnące kwiatostany w kształcie kłosów .To z pewnością jakaś roślina łąkowa podobna do szałwii czy przetacznika i z każdego kącika liściowego wychodzą nowe kwiaty
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko to z miłości tak schudł ;:306 Jakaś zmiana pogody się szykuje, bo się zachmurzyło, znowu chłodniej a mnie cały dzień oczy się zamykały ;:19 U Ciebie podlewa to nawet lepiej że mży bo wsiąka a nie spływa. Dobrej nocy kochana ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, to może taka mżaweczka i do mojej działki przywędruje.... Taki deszczyk najlepszy. ;:215
A u mnie sucho i glina stwardniała. ;:222
Zdrówka Tobie życzę. ;:196
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

U mnie też by się przydał taki deszczyk bo od dłuższego czasu go nie było i wszędzie sucho a nie nadążam z podlewaniem .. Mąż się śmieje że nie długo jak deszcz nie spadnie to będę tylko podlewać aby nie zmarnować roślinek .. Próbowałam kilka razy ukorzeniać róże ale mi nie wyszło i dałam spokój ale może znowu spróbuję bo niektóre są warte zachodu ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

E! Bo z ugoru, to bym wykopała i wsadziła u siebie! Zaraz np koparka przejedzie i poniszczy wszystko!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit , u nas cały dzień fajna mżawka była, teraz słonko świeci, ale ziemia co nie co dostała wody, choć pod krzewami, tam gdzie gęściej, to jednak sucho jeszcze, musiałam podolewać tam wodę ;:108
Miłko, one na takich górach rosną, że tam koparka nie wjedzie, a i ja jak po wojnie wróciłam do domu, aż M za głowę się złapał, gdzie byłam, co robiłam, wykopać nie da rady, za duże krzewy i dojścia nie ma ;:185
Janeczko współczuję Ci bardzo, człowiek się stara, pieści te roślinki, a potem pogoda popsuje wszystko, szkoda by było, z różyczkami próbuj, nie wszystkie się udają, ale jak się nie uda, to nic, próbuję dalej ;:108 tylko ja to sadzę w zacienionym i najbardziej wilgotnym miejscu ogrodu, a potem zapominam i albo się uda, albo nie ;:108
Lucynko, u mnie też glina, już szpary w niej na szerokość palców się porobiły, i po tej mżawce dobowej jeszcze nadal są ;:108 , to już była mocna susza ;:108
Dziękuję ;:108
Marysiu no i jak padało, czy nie padało u Ciebie, u nas po południu przestało, słonko wyszło, ale jeszcze coś tam się szykuje widać na mapach, no niech tam, jutro i tak czasu na działkę nie mam ;:108
Jadziu tak, Elżbietkę chciałam ;:196 byłam u Ciebie ale roślinki nie dojrzałam :wit
Kilka takich tam kwitnących :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Bardzo dobrze że choć ciut popadało, nawet liście wciągają wodę. ;:215
Iwonko kolorowo i to tak jak kocham ;:196
Dla dzielnego kotka ;:196
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Piękna amorfa! Uwielbiam ten krzew. Fajnie, że tak fajnie się sam sieje.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko teraz ja wstawiłam lecz w południe trochę szukałam wśród łąkowych kwiatów i wyszło mi na to ,że to Krwawnica pospolita lecz nie wiem czy na pewno.Niech tam będzie pospolita mnie bardzo się podoba i ten kolor i pokrój
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niech sobie będą "takie tam". ;:108
Najważniejsze, że wszystkie przyciągają wzrok i cieszą oczy. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko podlało koncertowo! już nic nie działałam w ogrodzie, bo wróciłam mokra ;:219 Jutro deszczu nie widzę obeschnie to trawki będą wyłazić ;:306 Nie gniewaj się ale Twoja działka wygląda jakby wody nie potrzebowała :shock: wiem wiem to dzięki podlewaniu ;:196 Amorfa już Ci kwitnie, u mnie jeszcze w pączkach ;:222 Dobrej nocy czyli takiej deszczowej ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”