Elu Mam głównie szałwię omszoną ale muszkatołową mam zamiar zdobyć w czerwcu. U mojej koleżanki rośnie jak chwast, nawet między kostką na tarasie
Wituś Nie- przeciętny ogrodniku. Absolutnie i bez dyskusyjnie proszę o takie
zaśmiecanie wątku
Jak zwykle jestem pod wrażeniem Twoich upraw a zwłaszcza stopnia wyplewienia

Opustoszała mnożarka to chyba nie problem skoro zapełniłeś tunele i zagony na zewnątrz. Myślę, że nudzić się nie będziesz przez następne miesiące więc to pomieszczenie będziesz miał z głowy.
Pomidory już lada moment
U Marysi zrobiłam jedynie przeciąg więc zdjęć nie będzie. Będą w czerwcu
Marysiu Kasiowe rodzynki siedziały u mnie na balkonie od niedzieli więc nieco nadrobiłam hartowanie
Było mi bardzo miło spotkać się z Tobą choć była to jedynie chwilunia. Ale w czerwcu będzie zdecydowanie więcej czasu na ogrodowanie

Chętnie poznam "Twoje" dziewczyny
Za pochwałę ogrodu nie dziękuję, żeby nie ogarnęło mnie słodkie lenistwo
Kasiu
mymysteryy pisze:Margo_margo pisze:Najbardziej zadziwiła mnie ziemia u Kasi. To faktycznie piach i aż dziw, że na takiej glebie można mieć takie piękne nasadzenia, idealny trawnik i las pomidorowy.
Przepis na sukces - garść kompostu i szczypta
Dodałam dziś Twoje

i garść kompostu pod moje roślinki z nadzieją, że i u mnie będzie im dobrze.
Adaś nawet w piasku wyniesionym przez mrówki z pod płyt chodnikowych umie się bawić

Grzebanie ma we krwi tylko ja wolę ziemię a on piasek
A teraz relacja z pierwszego dnia urlopu w tym roku spędzonego na wsi.
Posadziłam większość roślin które przywiozłam od
Kasi i
Irenki
Od Kasi Lilak Meyera

Wczoraj wieczorem zastanawiałam się, co tak pachnie na balkonie a to przecież ON! Wprawne oko wypatrzy, że i jakiś tulipan mi się dostał
Trawa- posadziłam niedaleko tarasu i mam nadzieję, że będzie miło szumiała
Irenka podarowała mi piękne sadzonki Wilczomlecza ( griffitha?) i "czegoś" co pięknie kwitnie
Dobrze, że musiałam dziś posadzić te roślinki bo ta rabata była kompletnie opanowana przez chwasty. Teraz panuje ład i porządek.
Przy okazji wyplewiłam stanowisko winorośli
Długo chodziłam po ogrodzie i szukałam miejsca na ogórki od Irenki (4 odmiany) i wreszcie znalazłam- oczywiście będą rosły w pionie
Skoro jesteśmy w warzywniku to specjalnie dla
Beatki mam zdjęcia cebuli Tosca i Ukrainki.
Exhipition też ładnie zaczyna nabierać tempa
Melony i arbuzy wysadzone. Oby nornica ich nie zwietrzyła
A to rzut na warzywnik- monotematyczny- pomidorowo- paprykowy
Dynia ozdobna od Irenki trafiła na najwyższe miejsce w ogrodzie a mój tato dostał zakaz koszenia skarpy
Pojawiają się kolejne pąki i pierwsze kwiaty na roślinach
Krzewuszka
Coś od Marysi
Dabecja
Prawdopodobnie jaśmin i być może jeżyna
Pierwsza papryka (żółto- pomarańczowa od Marysi) i co raz więcej truskawek
Inne też kwitną
A na koniec burzowa chmura, która straszyła, straszyła aż mnie zmoczyła