Dorotko ja dużo wysiewam, bo w mojej glinie nasionka jak się zabetonują to po nich, w dodatku czasem jest sucho a w doniczce zawsze podleję

Zebrałam troszkę nasion tego dzwonka ale czy i co z nich wyrośnie okaże się za dwa lata
Malvy świetny plan i ja miałam taki po pierwszym roku na FO

a ciemierniki masz akurat na m-ce XII - IV
Alu pewnie są kapryśne bo ja też miałam jedną roślinę a przecież nie wysiałam jednego naionka

Miłego wieczoru
Bea aż poczytałam jakie gleby lubią ostróżki i piaszczysto-gliniaste więc bez specjalnych wymagań. Jednak chyba powinnam swoim rozluźnić trochę moją glinę piaskiem

może dlatego ta odmianowa zniknęła
Karmnik przypłynął statkiem

Mam jeszcze drugi, tylko do niego gorzej wsypuję się ziarna
Nagietka wysiewałam wprost do gleby na wiosnę tak jak zwykłego
Justynko a gdzie chcesz ustawić tunel jak Cię z ogrodu wyrugowali? a może szklarenkę? można teraz takie estetyczne kupić w marketach i w necie. Przecież Ty musisz mieć ziemię w której może pogrzebać
Sikoreczki to wdzięczne ptaszki i dbam o to żeby przylatywały
Agatko a gdzie Ty szpinak siałaś

bo ja ozimy mam na grządce i najdorodniejszy wychodzi z siewu ozimego

heliotrop milczy
Pelargonie też już mam razem z koleusami w wodzie
Julciu ja kilka razy siałam sasanki i nic tego dostawałam świeżutkie nasiona bo podobno maja krótką żywotność aż okazało się że sasanki mi kiełkują tylko zaraz potem zjadały mi je ślimaki

Wszyscy poznajemy coraz to nowe odmiany kwiatów, bo oprócz tego że nikt nie zna wszystkiego, to jeszcze tyle nowości sprowadzają i tworzą coraz to nowe odmiany

Jak nie u mnie znajdziesz to u innych więc już lepiej przychodź do mnie