Pod dębowym okapem - róże, trawy i hortensje. 16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod dębowym okapem - róże, trawy i hortensje. 16

Post »

I wszystko bardzo ładne, pięknie pokazane ;:196
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Wandeczko!
Obawiam się, że Rozanne może Cię rozczarować, ponieważ rozkłada się szeroko na boki.
Z moich trzech jedną zabiło lato, drugą - zima. Została jedna, na szczęście wszystkie kupione w okolicznych szkółkach, więc jest szansa dokupić. Dziwię się, że u Was jej nie ma ;:218.

Miłej majówki - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Mam takie małe pytanko w sprawie rozmnażania żurawek, bo kupiłem bardzo dużą żurawkę i podzieliłem ja na mniejsze i niektóre mają bardzo dużo korzeni inne po dwa trzy korzonki a dwie wcale nie mają korzonków, Czy te z dwoma korzonkami się przyjmą i co zrobić z tymi co nie mają ich wcale?
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Wandziu. Przepiękne masz te kloniki ;:108 . Ja mam jedną taką odmianę żurawek, której nazwy niestety nie znam ale strasznie szybko mi się rozrasta i ciągle ją dzielę ;:224 . Też chciałabym zrobić z niej szczelny dywanik. Ma odcień właśnie taki lekko zielony . A co do powojnika to chciałabym żeby moje tak kwitły bo póki co słabo z tym . Mam nadzieję, że w tym roku będzie lepiej . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Saskja
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jak zwykle uczta dla oczu!

CO do limonkowych żurawek, to nie wiem czy zauważyłaś, że one słabiej rosną niż te ciemniejsze? Już nawet nie chodzi o to, że parzy je słońce, ale u mnie te kępki się niemal nie powiększają - natomiast fioletowe czy czerwonawe potrafią się pięknie rozrastać. Ciekawa jestem, czy masz podobne spostrzeżenia.
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Wandziu!

Gdybym była w Twoim ogrodzie, siedziałabym cały czas na tym rozstaju dróg z wiklinowym koszem i pniakiem drzewa przy ścieżce.
To jest najbardziej charakterystyczne, niebywale piękne miejsce, które stworzyłaś.
Ciekawa sprawa: tworzysz gąszcz, ale nie ma w nim przesytu ani przesady.

Nieustająco podziwiam! ;:197
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu cudowne są Twoje żurawki, a ta kolekcja bodziszków... niesamowita.
Jestem posiadaczką jednej odmiany - pewnie tej, którą Ty kiedyś wyrzuciłaś, bo niezmiernie rozrasta się, ale lubię go...
I planuje zainteresować się też innymi :) Chyba czas powiększyć kolekcję :D
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Wandziu, nadrabiam zaległości w pisaniu po przerwie niestety związanej z siłą wyższą ;:222
Trawnik faktycznie wygląda na spory a piszesz że tak mały że podkaszarka starczy ;:oj Koniecznie zrób foty jak pokażą się pierwsze włoski, lubię ten moment jak pod skosem widać już ten zieloniutki meszek ;:108
Co do bodziszków to faktycznie masz ich mnóstwo, a ja dopiero dowiedziałam się że są wysokie i niskie ;:224 Mam jeden ale chyba z tych niskich i tak jakoś niefajnie się rozłaził po ziemi. Ale coś go teraz nie widzę, może ta zima go pochłonęła :roll:
Limonkowe żurawki są śliczne, oj szkoda że nie ma takiej co wytrzyma dość słońca, mam takie miejsce w półcieniu, ale przez część dnia pali tam słonko, tak z 3-4 godziny ale niestety to najgorsze, południowe :(
Kloniki Twoje cudne, szkoda że nie mam na takie miejsca, ale wciąż rozmyślam nad zakupem. Coś czuję że kiedyś przywiozę z jakieś szkółki a potem będzie rwanie włosów z głowy co teraz :lol:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Oj, bardzo mi się nie podoba, że przemarzł Ci ten cudny bodziszek ;:185 Przykro mi bo on był śliczny ;:196
Wandziu, ciekawa jestem po jakim czasie zaczniesz ubierać nowego trawniczka na korzyść roślinek kwitnących ?
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Wandziu, nie moogę się napatrzeć na Twoje wspaniale zaaranżowane rabaty. Juz od samej wiosny wyglądają cudownie. Ten trawniczek tylko dopełni wszystkiego - będzie jak wisienka na torcie :lol:
Kolekcja bodziszków imponująca. Też bardzo lubię te roślinki, ale w nazwach nie jestem dobra. Jeden mnie bardzo wnerwia - żałobny Samobor (czy jakoś podobnie) . Masz może. Wywalam go co roku a on w cudowny sposób się odradza.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie mogę doczekać się tego trawnika u Ciebie
To będzie naprawdę piękne podkreślenie rabat.
Kształt jest bardzo fajny.
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Wandziu,
podziwiam Twoje wiosenne aranżacje. Strzępiaste tulipanki "Masqotte" pięknie wyglądają między kulami bukszpanów.
Młode listki klonów palmowych wielce ozdobne.
Czy miskanty i inne trawy dają znaki życia? Jak przetrwały zimę? U mnie słabo rokują.
ursa
200p
200p
Od: 30 paź 2007, o 18:46

Post »

Jestem zdumiona, ilością posiadanych odmian bodziszków.Wandziu, ale do 420 to jeszcze troche musisz zbierać. Mam bodziszka szczególnego, no oczywiście mam więcej odmian, ale nie tyle co Ty. A ten szczególny , tak go nazywam , bo nie znam odmiany, ma listki variegate. Już z samych listeczków jest uroczy, ale jeszcze u mmnie nie zakwitł. Jestem ciekawa czy spotkałas się z takim bodziszkiem. Zaczynam wątpić czy to naprawdę jest bodziszek.
Pozdrawiam cieplutko. Ulka
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Wandziu, dosłownie mnie zatknęło, jak zobaczyłam Twoje bodziszki ;:oj Nie same w sobie roślinki, ale jestem pełna podziwu dla Ciebie, że je rozróżniasz bez kwiatów i znaczników ;:180 Widać, że bodziszki bardzo lubisz, przy takim stanie ducha, można się nauczyć dostrzegać nawet subtelne różnice ;:108
Żurawki z ich świeżymi, intensywnie wybarwionymi liśćmi są boskie ;:215 Też sobie zamówiłam Lime Marmelade i czekam aż przyjedzie ;:65
Pięknie na Twoich rabatach ;:180 A trawniczek niech rośnie zdrowy i silny ;:215
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Swój modrzew płaczący tez podcięłam, bo wymiótł już całą korę pod sobą.
Amber Lady- polecasz. Takiej jeszcze nie mam. No to trzeba będzie się rozejrzeć za taką odmianą. Piękna.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”