Nie wiem co to za albinos coś z kaktusów- w kaktusiarni stał ale nie był podpisany ale variegata jak ta lala:) może ktoś rozpozna go;).
Kwiatuszki Filigranowej cz.VIII
Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.VIII
Krysiu byłam:)
Nie wiem co to za albinos coś z kaktusów- w kaktusiarni stał ale nie był podpisany ale variegata jak ta lala:) może ktoś rozpozna go;).
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo ładnie skalniak się zmienił
cudne te białe kwiaty z palmiarni 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
Pati, różności u Ciebie zawsze bardzo ciekawe. Piękne są takie włochate młode liście begonii.
- raflezja

- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Świetne te rózności!
Ten albinos - to może być Euphorbia lactea variegata.
Ten albinos - to może być Euphorbia lactea variegata.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Nie może, a jest
Ten albinos to dokładnie Euphorbia lactea "White Ghost" - miałam, ale trudna w utrzymaniu. Zawsze zachodziłam w głowę, jak to to rośnie na własnym korzeniu. Cudo! Wygląda jak polane jakimś lukrem, cudowna roślina, ale... bardzo trudna
Ten albinos to dokładnie Euphorbia lactea "White Ghost" - miałam, ale trudna w utrzymaniu. Zawsze zachodziłam w głowę, jak to to rośnie na własnym korzeniu. Cudo! Wygląda jak polane jakimś lukrem, cudowna roślina, ale... bardzo trudna
Dziękuję za nazwę rośliny jak ją zobaczyłam w palmiarni to nie wierzyłam,że ona prawie cała biała:) ciekawa jestem jak kwitnie ?:)
Basiu dziękuję- kolejne nowości w drodze
.
W weekend będzie kolejna porcja zdjęć na razie muszę się zająć roślinkami,a po pracy czasu już mało pozostaje
Basiu dziękuję- kolejne nowości w drodze
W weekend będzie kolejna porcja zdjęć na razie muszę się zająć roślinkami,a po pracy czasu już mało pozostaje
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.

- Od: 4 lut 2011, o 13:22
Super jest ta Euphorbia milii Variegata, cudowny zakup.
Zawsze masz jakieś rarytasy.
Pati masz tak dużo kwiatów, czy wiesz może jaka to odmiana filodendrona? Chciałabym wiedzieć co mam.
Pati masz tak dużo kwiatów, czy wiesz może jaka to odmiana filodendrona? Chciałabym wiedzieć co mam.
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Cudeńka pokazujesz, cudeńka
to teraz czekamy na więcej 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- UlaL

- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Jestem z rewizytą, chociaż przyznam, że często podglądam co u Ciebie za cudeńka. Pokazujesz nam śliczne doniczkowe rośliny, często jest tak, że się je widzi pierwszy raz. Szkoda, że do Łodzi mam tak daleko, byłam tylko raz, a chętnie pojechałabym ponownie. Fajnie, że pokazujesz tak piękne miejsce
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Kochani dziękuję,że zaglądacie- ja ostatnio zapracowana byłam aby wam kwiatuszki wyłać, ale już się odrobiłam troszkę i teraz ściągam pomału różne różności .
Dojechała pierwsza partia begonii:
rajach

amphioxus left - trochę pogubiły listków po drodze, ale nadrobią to z czasem;)

thelmae

dotarły również filodendrony - świeczniki w formie kwietników będa stały na parapecie

Dojechała pierwsza partia begonii:
rajach

amphioxus left - trochę pogubiły listków po drodze, ale nadrobią to z czasem;)

thelmae

dotarły również filodendrony - świeczniki w formie kwietników będa stały na parapecie
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Doskonałe nowe rośliny - na 100% będziesz mieć z nich wiele radości. 
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
- dalisbea

- Od: 15 lut 2016, o 22:52
Jakie kolorowe i ciekawe begonie:) muszę poczytać i dowiedzieć się więcej o nich. Te świeczniki zamiast kwietnikow to szklane? Bardzo pomysłowe, u mnie zaraz by się "samo" potluklo 
Henryku- dokładnie tez tak myślę;). Ale muszę poobserwować je co lubią, a czego nie;).
dalisbea oczywiście,że szklane- kupilam 4 szt ale jak dowiozłam to pomimo owinięcia grubo folią to 1 szt pękła:(. Ale cóż dokupi się 1 szt ;).one dużo miejsca na parapecie oszczędzają.
dalisbea oczywiście,że szklane- kupilam 4 szt ale jak dowiozłam to pomimo owinięcia grubo folią to 1 szt pękła:(. Ale cóż dokupi się 1 szt ;).one dużo miejsca na parapecie oszczędzają.
Witam
Podglądam z wielką przyjemnością takie ciekawości, Przepiękne begonie
podziwiam je za ciekawie wybarwione liście. Oczywiście z wielką przyjemnością będę tu zaglądać , podziwiać i cieszyć oczy .
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;