Róże w ogrodzie 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Róże w ogrodzie 2015

Post »

Maju zakochałam się w Twoich różach! Muszę przeczytać cały wątek i dowiedzieć się, jak je pielęgnujesz :)
Pozdrawiam
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
RenataC
100p
100p
Od: 24 sie 2012, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniale róże. :D
Buszuję po Twoim ogrodzie od pewnego czasu. Popełniłam już kilka szalonych zakupów różanych po jego obejrzeniu ;:138
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

TAK maju , a ja zakochałam się w pięknym kolorze Ventilo , jak trafię to na pewno będzie mój ;:108 ;:215
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Majeczko ;:196 Jak dla mnie, to możesz pokazywać swoje piękności 24 godziny na dobę :wink: Nigdy mi się nie znudzą, a każde ujęcie jest inne ;:333
Kuszą mnie te Austinki u Kamili...Chyba domówię jeszcze jedną :;230 Skoro i tak będę miała trochę strat, to jedna więcej, jedna mniej nie zrobi już różnicy, a kolekcja jeszcze się powiększy ;:306 Mam tylko nadzieję, że te zdołowane przeżyją i nic im nie będzie...Bo wiesz co zrobiłam Amelii... :oops: Pamiętasz? A i Mareczek coś mizerniutki :( No nic, muszę poczekać do odkrycia kopczyków. Wtedy okaże się jaka jest prawda ;:218
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Majeczko sliczne zdjęcia i jak najbardziej wskazane w taki ponury dzień jak dziś.
Czytałam że szalejesz ostro z zakupami. :lol:
Jakie konkretnie odmiany różyczek zamówiłaś ?
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Majka ale super dwie sesje zdjęciowe sobie pooglądałam ;:108
Twoje fotki z różami nigdy mi się nie znudzą, są ;:333 ;:215
Też już trochę jednorocznych wysiałam :tan
Pozdrawiam i zdrowia życzę ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Maja, ostróżki jednoroczne to (moim zdaniem) najlepsza plaga jaką można wpuścić do ogrodu :lol: . W tamtym roku wysiałam je bezpośrednio do gruntu sposobem na chybił trafił ;:306 po prosu rozrzuciłam nasionka i wzeszły niesamowicie. Wkomponowały się w każdą szczelinę. A podobno raz wprowadzone do ogrodu wysiewają się same. Ciekawa jestem czy faktycznie coś z nich będzie w tym roku.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Na razie skromniutko zamówiłam La Belle Sultane :roll: Ograniczam się, żeby nie poszerzać rabat we wszystkich kierunkach ;:306 Planuję jeszcze dokupić Eglantyne, ewentualne plany zakupowe zostawiam na jesień.
Ostróżka jednoroczna ma bardzo wyrazisty kolor :D Słabo się rozsiewa, miałam po sezonie tylko dwie roślinki. Czarnuszkę za to regularnie pielę od kilku lat, bo zadusiłaby wszystko. Na samosiew nie mogę narzekać ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Maju pomyśl tylko... Russeliana ma takie piękne kwiaty, a jak pachnie! Nie widziałam jej na żywo, ale wierzę Ewie na słowo, wiem jak potrafią pachnieć stare róże! ;:oj Wielka masa kwiatów, ile z tego musi być zapachu, takiego słodkiego... ;:167 Nie trzeba jej okrywać, przekwitłe kwiaty też na dobrą sprawę mogą zostać - widziałaś już te okrągławe, lekko spłaszczone, pomarańczowe owocki?
Nie mów, że za duża, daj się skusić. ;:108 ;:215
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit
Maju, ja właśnie mam od Ewy i jestem bardzo zadowolona. Już w pierwszym roku po posadzeniu obsypana była kwiatami, co bardzo mnie ucieszyło.
Moja wprawdzie nosi nazwę Himmelsauge, ale Pan Sołtys na swojej stronie napisał, że obecnie jest pod taką nazwą sprzedawana Russeliana, a właściwa Himmelsauge już wyginęła.
Jest tylko jeden warunek - musisz zostawić jej dużo miejsca, bo wtedy najlepiej się prezentuje.
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Alutka102 pisze::wit
Maju, ja właśnie mam od Ewy i jestem bardzo zadowolona. Już w pierwszym roku po posadzeniu obsypana była kwiatami, co bardzo mnie ucieszyło.
Moja wprawdzie nosi nazwę Himmelsauge, ale Pan Sołtys na swojej stronie napisał, że obecnie jest pod taką nazwą sprzedawana Russeliana, a właściwa Himmelsauge już wyginęła.
Jest tylko jeden warunek - musisz zostawić jej dużo miejsca, bo wtedy najlepiej się prezentuje.
Hmm... ja moją kupiłam dwa lata temu w niemieckiej szkółce i miała metkę z oznaczeniem Himmelsuge. CZyli oznaczałoby to, że mogę mieć Russelianę?
Rośnie ładnie, do tego p[od brzozami, więc w sumie to mi wszystko jedno ;:224

Maju, szukam inspiracji.... ;:168
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Maju pospacerowałam sobie po Twoim "różanym raju" i jak zwykle jestem zachwycona. Jak mam chandrę to wpadam do Ciebie aby naładować akumulatory pięknymi kolorami i widokami. Powiedz mi w sekrecie, co można jeszcze zmienić w tak pięknym ogrodzie ;:oj , toż to zbrodnia cokolwiek jeszcze zmieniać, no chyba, że na jeszcze piękniejsze ;:oj , ale tego nie jestem już w stanie sobie wyobrazić, więc będę bacznie obserwować ;:333
Popatrzyłam na Twojego rododendrona ;:oj i zastanawiam się kiedy moje będą takie wielkie,chucham, dmucham a one przyrastają jak kromka chleba u gęby ;:306
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Alexia, dziękuję ;:196

Maju, czyli jednoroczna polecasz.
U mnie bylinowe bardzo słabo rosły. Najczęściej były albo jednoroczne, albo w ogóle nie wyrastały z posadzonych wiosną sadzonek
Ale jestem uparta i cały czas próbuję. I co jakiś czas jakas ostróżka zostaje :D
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Kontakt:

Post »

Majka Twoje czerwcowe fotki - miodzio , od razu humor lepszy przed wyjsciem do pracy . Popieram dorotę - fotek nigdy dość , wiec poprosze o kolejną porcję :-)
Które powojniki sie sprawdziły u Ciebie ? Moje 2 lichutko, mimo, ze polecane .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja mam zarówno Himmelsauge jak i Russelianę. Obie od Ewy. Ta pierwsza już kwitła, a drugą mam od jesieni, więc nie widziałam jeszcze kwiatków. Dopiero w tym sezonie będę mogła je porównać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”