W ogrodzie mokro aż miło
Alu kto by to wszystko spamiętał

i po co byłyby znaczniki i notesiki
Agnieszko ja też mam dużo robactwa, ale zobaczymy co będzie po deszczu może spłucze część szkodników. Nie używam chemii w tym roku wcale, jedynie domowe środki...uruchomiłam nawet serwatkę
Róże lubią glinę
Bogusiu sposób sprawdzony chociaż oczywiście coś może się nie udać, a szczególnie jak jest sucho i zapomnę o podlaniu

Rośliny weszły w najkorzystniejszy czas dla nich
Elu zapraszam, a zawsze możesz ukorzenić jakąś piękność na wymianę albo na prezent
Dorotko na 58 str. jest ślaz maurytański

z naszym klimacie roślina jednoroczna, ale u mnie rośnie już trzeci rok
Oj pachnie Dorotko pachnie, a teraz po deszczu pachnie wszystko
Marysiu masz tyle trawnika

u mnie kiedyś te wszystkie różane grządki były trawnikiem, z którego nikt nie korzystał, a jedynie musiałam go kosić, teraz przynajmniej jest na czym oko powiesić

Też Ci się podobają
pustaczki ? są urocze
Milenko bo jak się spotykamy w zielonozakręconym towarzystwie to zwierzaki są równie mocnym tematem jak rośliny i każdy próbuje przebić drugiego opowieściami o nich

Niestety Lola to uciekinier nałogowy dlatego jest skazana na wolierę mimo, że charakter ma
do rany przyłóż. Lilia to martagon
Lilium 'Slate's Morning' pierwszy raz pokazała swój urok, a mam ją już trzeci rok i nawet myślałam że przepadła

Liście rzeczywiście ułożone ma okółkowato.
Amorfę zapamiętasz bo będę ją pokazywała aż do znudzenia! a może chcesz ją? Jak Mozart się nie pokażę to może zaproszę Pucciniego
Znalazłam sadzonki mandragory http://ogrodymaryli.com/index.php?productID=742 w życiu jej nie będę miała