Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
Witaj Aniu,kolekcja róż piękna ,a Hot Chocolate urocza ,chyba zagości u mnie ,Elfe wsadziłam w tym roku i kwitła jak szalona ,zrobiła 7 bukietów,zaraz będzie powtarzać ,ale już mniejszą ilością ,chyba się wyczerpała ,ale Twoje róże w takiej ilości odmianowej są cudowne,pozdrawiam w bardzo gorącym dniu,i życzę zdrówka 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Żar leje się z nieba,z dnia na dzień słupek rtęci wędruje w górę.Jestem ciepłolubna,ale to co się dzieje na dworze,gdziekolwiek,czy w pomieszczeniu to rozbraja mnie całkowicie...Pryskam się spryskiwaczem z zimną wodą i latam za domownikami ,a oni mają radochę
Pies też zostaje spryskany...
Dziś pojechałam z M po wentylator...nigdy nawet o tym nie myślałam,ale dziś mówię :DOŚĆ
cała płynę,nie gotuję obiadu
Na szczęście już lepiej z owym urządzeniem i mogę gotować,a dzisiejsza gorąca i parna noc już taka nie będzie
Niech ktoś mi powie,że trzeba się cieszyć,że jest lato i słońce
A rośliny? Wczoraj wieczorem pojechałam podlać działkę.
Tylko tam mogłabym siedzieć całą noc,jest całkowicie inny klimat,wkoło dużo drzew,chce się oddychać.Po 21 przyjechałam do domu i znów sapię...ech
Zuza Hot Chocolate częściowo przekwita,ale to za sprawą niebywałych upałów,w normalnych warunkach będzie idealną różą
Oj tak dzięki za życzenia burzy i czekam na nią z utęsknieniem....jak tylko zacznie padać wychodzę na deszcz i będę tak stała w tym deszczu i szczęśliwa nawet się go napiję
Alania tak jeżówka ta ma identyczny kolor jak na zdjęciu,ciekawa jest
Aneczka uwielbiam sałatki greckie jak na razie przygotowywane przeze mnie,ale kiedyś może i ja spróbuję tej co sam Greg podaje
Co do lilii no jestem bardzo ciekawa co zastaniesz po przyjeździe...oczywiście zdasz relacje:)
Rasberry Truffle urzeka swoją barwą:)
Dorotko ja swoją sadzonkę kupowałam w niemieckiej szkółce,a Ty gdzie swoją nabyłaś?
Przy tak wysokich temperaturach Twoja Hot nawet gdyby mogła pokazać swoja urodę,to nie ma szans...
Sucho okropnie,zaczynam narzekać sromotnie na tę pogodę
Grażynko na szczęście z mamcią moją na zmianę jeździmy podlewać,nie ma innego wyjścia,musimy to przetrzymać
Jedyna pociecha,że u nas ani jednego komara nie widać
Anabuko tak wiem,że to nie jest Marmalade...no trudno ta też ładna,ale czekam od firmy na odpowiedź w sprawie reklamacji...
Martuś Twoja Elfe miała 7 bukietów? Moja kwitnie trzema kwiatami,a ja zadowolona,bo co roku w ogóle nie kwitła.
Hot Chocolate polecam z czystym sumieniem,to nie jest czerwona róża,jest bardzo intrygującą różą
Róże z wczoraj...
Hot Chocolate

Novalis

Jude The Obscure

Charles Austin

Moonstone

Garden of Roses

Crocus Rose

Aachener Dom

Winchester catherdall

Aspiryne Rose

Agness Schilinger drugie kwitnienie...

Catherine

Kapusta pekińska?

Miłej niedzieli

Pies też zostaje spryskany...
Dziś pojechałam z M po wentylator...nigdy nawet o tym nie myślałam,ale dziś mówię :DOŚĆ

Na szczęście już lepiej z owym urządzeniem i mogę gotować,a dzisiejsza gorąca i parna noc już taka nie będzie

Niech ktoś mi powie,że trzeba się cieszyć,że jest lato i słońce

Tylko tam mogłabym siedzieć całą noc,jest całkowicie inny klimat,wkoło dużo drzew,chce się oddychać.Po 21 przyjechałam do domu i znów sapię...ech
Zuza Hot Chocolate częściowo przekwita,ale to za sprawą niebywałych upałów,w normalnych warunkach będzie idealną różą

Oj tak dzięki za życzenia burzy i czekam na nią z utęsknieniem....jak tylko zacznie padać wychodzę na deszcz i będę tak stała w tym deszczu i szczęśliwa nawet się go napiję

Alania tak jeżówka ta ma identyczny kolor jak na zdjęciu,ciekawa jest

Aneczka uwielbiam sałatki greckie jak na razie przygotowywane przeze mnie,ale kiedyś może i ja spróbuję tej co sam Greg podaje

Rasberry Truffle urzeka swoją barwą:)
Dorotko ja swoją sadzonkę kupowałam w niemieckiej szkółce,a Ty gdzie swoją nabyłaś?
Przy tak wysokich temperaturach Twoja Hot nawet gdyby mogła pokazać swoja urodę,to nie ma szans...

Sucho okropnie,zaczynam narzekać sromotnie na tę pogodę

Grażynko na szczęście z mamcią moją na zmianę jeździmy podlewać,nie ma innego wyjścia,musimy to przetrzymać

Jedyna pociecha,że u nas ani jednego komara nie widać

Anabuko tak wiem,że to nie jest Marmalade...no trudno ta też ładna,ale czekam od firmy na odpowiedź w sprawie reklamacji...
Martuś Twoja Elfe miała 7 bukietów? Moja kwitnie trzema kwiatami,a ja zadowolona,bo co roku w ogóle nie kwitła.
Hot Chocolate polecam z czystym sumieniem,to nie jest czerwona róża,jest bardzo intrygującą różą

Róże z wczoraj...
Hot Chocolate

Novalis

Jude The Obscure

Charles Austin

Moonstone

Garden of Roses

Crocus Rose

Aachener Dom

Winchester catherdall

Aspiryne Rose

Agness Schilinger drugie kwitnienie...

Catherine

Kapusta pekińska?

Miłej niedzieli

- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu, upał mnie też daje w kość porządnie
Mam wrażenie, że 10 lat temu inaczej (czytaj łatwiej) go znosiłam. Odzywam się rzadko, bo mam chandrę ogrodową - wszystko mi schnie, a kwiaty wytrzymują jedną dobę
Na dodatek róże dostały chyba wszystkie możliwe plagi - od plamistości po rdzę, od śluzownicy po nimułkę
U Ciebie róże kwitną jakby nigdy nic.... Szczęściara

U Ciebie róże kwitną jakby nigdy nic.... Szczęściara

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Elwi, nie łam się, nie jesteś sama z tą biedą, ja mam tak samo, w dodatku wyjeżdżam
.
Annes, pięknie Ci wszystko kwitnie, ale zdaję sobie sprawę, ile to kosztuje trudu.
Może też pada deszcz od czasu do czasu...
.
A ja mam pytanie o Agnes Schillinger. Czy Twoim zdaniem warto nabyć tę różę?
Pozdrawiam serdecznie -
Jagi

Annes, pięknie Ci wszystko kwitnie, ale zdaję sobie sprawę, ile to kosztuje trudu.
Może też pada deszcz od czasu do czasu...

A ja mam pytanie o Agnes Schillinger. Czy Twoim zdaniem warto nabyć tę różę?
Pozdrawiam serdecznie -

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Winchester i Aspirynę to ja bym sobie chętnie nabyła. Tak samo jeżówkę Catherine.
Aż się boję, co zastanę w poniedziałkowy ranek.

Aż się boję, co zastanę w poniedziałkowy ranek.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Fakt....komarów nie widać, ale za to meszki tną u mnie extra.
Jedyna radość to ta, że ślimaków też nie widać i może ich ta susza przetrzebi.
Moja Aspirynka stoi i tylko kilka pączków się otwarło i zaraz opadły.
Oby jak najszybciej te upały minęły.

Jedyna radość to ta, że ślimaków też nie widać i może ich ta susza przetrzebi.
Moja Aspirynka stoi i tylko kilka pączków się otwarło i zaraz opadły.
Oby jak najszybciej te upały minęły.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Aniu piękna jest Hot Chocolate ale zdecydowanie wolę Novaliska
cóż ja poradzę że kocham bladawce
Upał nie miłosierny ,a u ciebie róże takie świeżutkie
i kapusta pekińska wow! nie pomyślałabym że może tak po postu rosnąć w ogródku
muszę pomyśleć 

Upał nie miłosierny ,a u ciebie róże takie świeżutkie

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Aniu, jak na taki upał, to imponująco kwitną twoje róże. U mnie obecnie tylko pustaczki ratują honor. Próbowała New Dawn ale szybko zrezygnowała
Reszta w pąkach zastygła, wyczekując sprzyjającej aury. Powojniki nie dają rady rozkwitać, zasychają im nie rozwinięte pączki. Aż się boję rachunku za prąd, na szczęście wodę mam swoją ale wiadomo, pompa pracować musi. No i nigdy nie jest to to samo co z nieba
Hot Chocolate robi sobie u ciebie niezłą reklamę. Pierwszy raz tę różę widziałam u Justi. Bardzo mile mnie zaskoczyła. Żadna inna nie ma takiego koloru. I teraz kolejny plus, czyli wytrzymałość na susze

Hot Chocolate robi sobie u ciebie niezłą reklamę. Pierwszy raz tę różę widziałam u Justi. Bardzo mile mnie zaskoczyła. Żadna inna nie ma takiego koloru. I teraz kolejny plus, czyli wytrzymałość na susze

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ania, czy Ty tę kapuchę pod parasolem słonecznym trzymasz?
Moja już z tydzień temu poleciała do kosza - cała popalona od słońca. Z tym, że u mnie była masłowa, może to przez to
Dobrze że udało Wam się dostać wentylator, bo w większości sklepów zostały tylko karteczki z cenami

Moja już z tydzień temu poleciała do kosza - cała popalona od słońca. Z tym, że u mnie była masłowa, może to przez to

Dobrze że udało Wam się dostać wentylator, bo w większości sklepów zostały tylko karteczki z cenami

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu swoją Czekoladkę kupowałam w OBI, w dodatku z wyprzedaży. Była słaba i może dlatego w tym roku też nie zachwyca
Po Twoich różach wcale nie widać ani suszy, ani niesamowicie wysokich temperatur
Wszystkie pięknie się prezentują, widać, że bardzo o nie dbasz.

Po Twoich różach wcale nie widać ani suszy, ani niesamowicie wysokich temperatur

- Annes 77
Rano chłodkiem zawiewa...ale ulga zabrałam się do pisania póki palce nie przylepiają się do klawiatury
Dzień w dzień to samo,żar leje się z nieba,a deszczu parę kropelek od 3 tygodni spadło.Tak bardzo rośliny potrzebują deszczu,codziennie jeżdżę wieczorem podlewać,aby w nocy się napiły i miały siły na kolejny,upalny dzień.Jak zobaczyłam tydzień wstecz prognozę pogody pomyślałam,że to koniec roślin.Jednak one jakoś sobie radzą lepiej lub gorzej.Hortensje pilnuję,by miały mokro a rhododendrony dostają dodatkowo solidną porcję wody.
Zakwitł len,miał być błękitny kolor,a jest purpurowy...no szkoda,ale te nasionka dostałam od wuja ...
Elwi nie mogę uwierzyć,że Twoje piękne różyczki dostały tyle złego od natury.Rdza od czego skoro wilgoci nie ma?
Dla Ciebie Savoy Hotel dla ochłody...

Jagódko nie ma u mnie deszczu,czeka na niego sprawdzając pogodę,a tu nic
Chyba podleję rośliny moimi łzami.Na razie nie wygląda to u mnie źle,bo staramy się podlewać regularnie.
Agnes Schilinger to róża,która zwróciła moją uwagę na dłużej i mogę Ci napisać,że jest godna uwagi.
Pierwszy rok miała kiepski,chorowała,byłam zawiedziona jej postawą,ale w tym roku tak trudnym pokazała,że można elegancko kwitnąć i dopiero teraz oberwałam kilkanaście żółtych listków,ale same kwiaty ma niesamowite.Duże takie jak lubisz
Agnes Schilinger wabi swym urokiem...zdjęcie wykonane telefonem

Aneczko jestem ciekawa co u Ciebie w ogrodzie słychać? Mam nadzieję,że wszystko ok ...
Aspiryne w tym roku znowu mnie uwiodła swoimi bukietami jak do ślubu.Tylko ściąć i do ręki panny młodej
Winchester z roku na rok ładniejsza,pędy sztywne,kwiaty większe,jestem zadowolona z tej różyczki.
Dla Ciebie Aspiryne

Tu w duecie z szałwią

Grażynko fakt,żę upały nieznośne,ale u mnie ani meszek,ani komarów,tylko osy latają.Nic słodkiego nie można zjeść ani wypić,bo już wkoło nosa tańczą
Ślimaków jak na razie nie widzę,bo i susza konkretna...
Niestety upały mają potrwać do końca tygodnia,zaczynam się pomału przyzwyczajać
Dla Ciebie Eyes For You ...nasza ulubienica

Tolinko też kocham bladawce,ale Hot Chocolate to taki wyjątek,bo ja za czerwonymi różami ogólnie nie przepadam.
Ta róża jednak wprawia mnie w zachwyt.W tej chwili króluje na rabacie
Kapusta pekińska trochę mnie zdziwiła,bo liście nie są takie chrupiące jak te w sklepie,tylko zwykłe jak sałata masłowa.
Jadę dziś wieczorkiem i zobaczę,jak sobie poradziły róże kwitnące sprzed kilku dni czyli Agnes Schilinger,ot Chocolate,Moonstone i kilka innych...
Hot Chocolate wykąpana

Jolu sama się zdziwiłam,że kwiaty nawet się trzymają,ale tak pomyślałam,że moja działka położona jest w dole.Żeby się do niej dostać zjeżdżam leśną drogą sporo w dół.Może to jest przyczyna,że słońce mniej pali?
Powojniki to u mnie dramat,nie kupię do ogrodu ani jednego więcej.Jedynie jeden w donicy,który na balkonie dostał uwiądu i został przewieziony na działkę odrodził się i teraz ma kilka pączków.Reszta wolę nie wspominać i pokazywać,bo i nie ma co
Hot Chocolate będę polecać,każdy kto ją ma to wie,że warto.
The Wedgwood Rose w tym roku pięknie się trzyma

Zuza kapusta smaży się w słońcu,warzywniaczek w promieniach słonecznych cały dzień,dopiero po 17 ma cień
Wentylator ratuje sytuację,u dzieci stoi,ale jak gotuję obiad to zabieram...
Niebieska chmurka...

Dorotko gdybym zobaczyła Hot Chocolate w OBI też bym wzięła...trzymam kciuki za Twoją,wierzę w jej siłę
Róże to moje perełki,chodzę wkoło nich jak tylko mogę,chyba wszystkie tak robimy,w końcu mają niedługo znów pięknie zakwitnąć.
Chętnie parasol bym dała Novalisowi,ale tak się rozrósł w tym roku,że dwa musiałabym mu postawić
Moonstone cudo

Jeżówka Orange Passion śliczna jest i ma niespotykany kolor,na końcach rudawe refleksy

Kalia w donicy posadzona przez moją mamcię;)

Jeszcze raz kłania się Aspiryne

I mój ostatni nabytek trzy nowe liliowce od Alanii
Posadzone i podlane,za rok może choć jednym kwiatkiem mnie uraczą?

Pozdrawiam wszystkich

Dzień w dzień to samo,żar leje się z nieba,a deszczu parę kropelek od 3 tygodni spadło.Tak bardzo rośliny potrzebują deszczu,codziennie jeżdżę wieczorem podlewać,aby w nocy się napiły i miały siły na kolejny,upalny dzień.Jak zobaczyłam tydzień wstecz prognozę pogody pomyślałam,że to koniec roślin.Jednak one jakoś sobie radzą lepiej lub gorzej.Hortensje pilnuję,by miały mokro a rhododendrony dostają dodatkowo solidną porcję wody.
Zakwitł len,miał być błękitny kolor,a jest purpurowy...no szkoda,ale te nasionka dostałam od wuja ...
Elwi nie mogę uwierzyć,że Twoje piękne różyczki dostały tyle złego od natury.Rdza od czego skoro wilgoci nie ma?
Dla Ciebie Savoy Hotel dla ochłody...

Jagódko nie ma u mnie deszczu,czeka na niego sprawdzając pogodę,a tu nic

Chyba podleję rośliny moimi łzami.Na razie nie wygląda to u mnie źle,bo staramy się podlewać regularnie.
Agnes Schilinger to róża,która zwróciła moją uwagę na dłużej i mogę Ci napisać,że jest godna uwagi.
Pierwszy rok miała kiepski,chorowała,byłam zawiedziona jej postawą,ale w tym roku tak trudnym pokazała,że można elegancko kwitnąć i dopiero teraz oberwałam kilkanaście żółtych listków,ale same kwiaty ma niesamowite.Duże takie jak lubisz

Agnes Schilinger wabi swym urokiem...zdjęcie wykonane telefonem

Aneczko jestem ciekawa co u Ciebie w ogrodzie słychać? Mam nadzieję,że wszystko ok ...
Aspiryne w tym roku znowu mnie uwiodła swoimi bukietami jak do ślubu.Tylko ściąć i do ręki panny młodej

Winchester z roku na rok ładniejsza,pędy sztywne,kwiaty większe,jestem zadowolona z tej różyczki.
Dla Ciebie Aspiryne

Tu w duecie z szałwią

Grażynko fakt,żę upały nieznośne,ale u mnie ani meszek,ani komarów,tylko osy latają.Nic słodkiego nie można zjeść ani wypić,bo już wkoło nosa tańczą

Niestety upały mają potrwać do końca tygodnia,zaczynam się pomału przyzwyczajać

Dla Ciebie Eyes For You ...nasza ulubienica

Tolinko też kocham bladawce,ale Hot Chocolate to taki wyjątek,bo ja za czerwonymi różami ogólnie nie przepadam.
Ta róża jednak wprawia mnie w zachwyt.W tej chwili króluje na rabacie

Kapusta pekińska trochę mnie zdziwiła,bo liście nie są takie chrupiące jak te w sklepie,tylko zwykłe jak sałata masłowa.
Jadę dziś wieczorkiem i zobaczę,jak sobie poradziły róże kwitnące sprzed kilku dni czyli Agnes Schilinger,ot Chocolate,Moonstone i kilka innych...
Hot Chocolate wykąpana

Jolu sama się zdziwiłam,że kwiaty nawet się trzymają,ale tak pomyślałam,że moja działka położona jest w dole.Żeby się do niej dostać zjeżdżam leśną drogą sporo w dół.Może to jest przyczyna,że słońce mniej pali?
Powojniki to u mnie dramat,nie kupię do ogrodu ani jednego więcej.Jedynie jeden w donicy,który na balkonie dostał uwiądu i został przewieziony na działkę odrodził się i teraz ma kilka pączków.Reszta wolę nie wspominać i pokazywać,bo i nie ma co

Hot Chocolate będę polecać,każdy kto ją ma to wie,że warto.
The Wedgwood Rose w tym roku pięknie się trzyma

Zuza kapusta smaży się w słońcu,warzywniaczek w promieniach słonecznych cały dzień,dopiero po 17 ma cień

Wentylator ratuje sytuację,u dzieci stoi,ale jak gotuję obiad to zabieram...
Niebieska chmurka...

Dorotko gdybym zobaczyła Hot Chocolate w OBI też bym wzięła...trzymam kciuki za Twoją,wierzę w jej siłę

Róże to moje perełki,chodzę wkoło nich jak tylko mogę,chyba wszystkie tak robimy,w końcu mają niedługo znów pięknie zakwitnąć.
Chętnie parasol bym dała Novalisowi,ale tak się rozrósł w tym roku,że dwa musiałabym mu postawić

Moonstone cudo

Jeżówka Orange Passion śliczna jest i ma niespotykany kolor,na końcach rudawe refleksy

Kalia w donicy posadzona przez moją mamcię;)

Jeszcze raz kłania się Aspiryne

I mój ostatni nabytek trzy nowe liliowce od Alanii

Pozdrawiam wszystkich

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aniu, myślę, że niejeden kwiatek się pojawi
Teraz tylko podlewaj, podlewaj, podlewaj
Upały nieziemskie. Moje nowe sadzonki wszystkie bidulki męczą się okropnie na ogrodowej patelni, a nic się nie zapowiada na ochłodzenie
Przynajmniej przez tydzień ma tak być jeszcze

Przynajmniej przez tydzień ma tak być jeszcze

- Annes 77
Moni podlewam ile sił,mają mokro,muszą się przyjąć,nie mają wyjścia
Deszcz ...jak ja o nim marzę 

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aniu ja w tym roku sadziłam liliowce z kłącza i marniutko, ale zakwitły i jeszcze widzę pałączki kwiatowe się tworzą. Twoje dorodne z liśćmi, więc zakwitną na pewno i to nie jednym kwiatem.
A może się zdziwisz i jeszcze w tym roku zdążą
Zdjęcia róż w kroplach wody przecudne, dają choć trochę pozornej ochłody
A może się zdziwisz i jeszcze w tym roku zdążą

Zdjęcia róż w kroplach wody przecudne, dają choć trochę pozornej ochłody

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Cześć Aniu
mam pytanie o Pompadour
czy Ty masz ją.... coś mi świta
Możesz napisać co o niej sądzisz i czy kolor kwiatów jest zgodny z tym http://www.rosaplant.pl/pl/669-pompadour-deldour.html
To jedna z tych co sobie planuję zamówić.
Agnes Schilliger wyjątkowo piękna.... moja kolejne kwiaty ma zniekształcone od słońca...

Możesz napisać co o niej sądzisz i czy kolor kwiatów jest zgodny z tym http://www.rosaplant.pl/pl/669-pompadour-deldour.html
To jedna z tych co sobie planuję zamówić.
Agnes Schilliger wyjątkowo piękna.... moja kolejne kwiaty ma zniekształcone od słońca...