Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Witaj Aniu,kolekcja róż piękna ,a Hot Chocolate urocza ,chyba zagości u mnie ,Elfe wsadziłam w tym roku i kwitła jak szalona ,zrobiła 7 bukietów,zaraz będzie powtarzać ,ale już mniejszą ilością ,chyba się wyczerpała ,ale Twoje róże w takiej ilości odmianowej są cudowne,pozdrawiam w bardzo gorącym dniu,i życzę zdrówka ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Żar leje się z nieba,z dnia na dzień słupek rtęci wędruje w górę.Jestem ciepłolubna,ale to co się dzieje na dworze,gdziekolwiek,czy w pomieszczeniu to rozbraja mnie całkowicie...Pryskam się spryskiwaczem z zimną wodą i latam za domownikami ,a oni mają radochę ;:333
Pies też zostaje spryskany...
Dziś pojechałam z M po wentylator...nigdy nawet o tym nie myślałam,ale dziś mówię :DOŚĆ ;:14 cała płynę,nie gotuję obiadu ;:303
Na szczęście już lepiej z owym urządzeniem i mogę gotować,a dzisiejsza gorąca i parna noc już taka nie będzie ;:215
Niech ktoś mi powie,że trzeba się cieszyć,że jest lato i słońce :shock: A rośliny? Wczoraj wieczorem pojechałam podlać działkę.
Tylko tam mogłabym siedzieć całą noc,jest całkowicie inny klimat,wkoło dużo drzew,chce się oddychać.Po 21 przyjechałam do domu i znów sapię...ech

Zuza Hot Chocolate częściowo przekwita,ale to za sprawą niebywałych upałów,w normalnych warunkach będzie idealną różą ;:333
Oj tak dzięki za życzenia burzy i czekam na nią z utęsknieniem....jak tylko zacznie padać wychodzę na deszcz i będę tak stała w tym deszczu i szczęśliwa nawet się go napiję ;:306

Alania tak jeżówka ta ma identyczny kolor jak na zdjęciu,ciekawa jest :)

Aneczka uwielbiam sałatki greckie jak na razie przygotowywane przeze mnie,ale kiedyś może i ja spróbuję tej co sam Greg podaje ;:333 Co do lilii no jestem bardzo ciekawa co zastaniesz po przyjeździe...oczywiście zdasz relacje:)
Rasberry Truffle urzeka swoją barwą:)

Dorotko ja swoją sadzonkę kupowałam w niemieckiej szkółce,a Ty gdzie swoją nabyłaś?
Przy tak wysokich temperaturach Twoja Hot nawet gdyby mogła pokazać swoja urodę,to nie ma szans... ;:222
Sucho okropnie,zaczynam narzekać sromotnie na tę pogodę ;:14

Grażynko na szczęście z mamcią moją na zmianę jeździmy podlewać,nie ma innego wyjścia,musimy to przetrzymać ;:108
Jedyna pociecha,że u nas ani jednego komara nie widać ;:333

Anabuko tak wiem,że to nie jest Marmalade...no trudno ta też ładna,ale czekam od firmy na odpowiedź w sprawie reklamacji...

Martuś Twoja Elfe miała 7 bukietów? Moja kwitnie trzema kwiatami,a ja zadowolona,bo co roku w ogóle nie kwitła.
Hot Chocolate polecam z czystym sumieniem,to nie jest czerwona róża,jest bardzo intrygującą różą ;:333

Róże z wczoraj...

Hot Chocolate ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Novalis

Obrazek

Jude The Obscure

Obrazek

Charles Austin

Obrazek

Moonstone

Obrazek

Garden of Roses

Obrazek

Crocus Rose

Obrazek

Aachener Dom

Obrazek

Obrazek

Winchester catherdall

Obrazek

Obrazek

Aspiryne Rose

Obrazek

Agness Schilinger drugie kwitnienie...

Obrazek

Catherine

Obrazek

Kapusta pekińska?

Obrazek

Miłej niedzieli ;:3
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, upał mnie też daje w kość porządnie :( Mam wrażenie, że 10 lat temu inaczej (czytaj łatwiej) go znosiłam. Odzywam się rzadko, bo mam chandrę ogrodową - wszystko mi schnie, a kwiaty wytrzymują jedną dobę ;:145 Na dodatek róże dostały chyba wszystkie możliwe plagi - od plamistości po rdzę, od śluzownicy po nimułkę :evil:
U Ciebie róże kwitną jakby nigdy nic.... Szczęściara :D
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Elwi, nie łam się, nie jesteś sama z tą biedą, ja mam tak samo, w dodatku wyjeżdżam ;:174.

Annes, pięknie Ci wszystko kwitnie, ale zdaję sobie sprawę, ile to kosztuje trudu.
Może też pada deszcz od czasu do czasu... ;:224 .
A ja mam pytanie o Agnes Schillinger. Czy Twoim zdaniem warto nabyć tę różę?

Pozdrawiam serdecznie - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Winchester i Aspirynę to ja bym sobie chętnie nabyła. Tak samo jeżówkę Catherine. ;:215
Aż się boję, co zastanę w poniedziałkowy ranek. :oops:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Fakt....komarów nie widać, ale za to meszki tną u mnie extra. ;:222
Jedyna radość to ta, że ślimaków też nie widać i może ich ta susza przetrzebi.
Moja Aspirynka stoi i tylko kilka pączków się otwarło i zaraz opadły.
Oby jak najszybciej te upały minęły.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Aniu piękna jest Hot Chocolate ale zdecydowanie wolę Novaliska ;:167 cóż ja poradzę że kocham bladawce ;:131
Upał nie miłosierny ,a u ciebie róże takie świeżutkie ;:333 i kapusta pekińska wow! nie pomyślałabym że może tak po postu rosnąć w ogródku :shock: muszę pomyśleć ;:224
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aniu, jak na taki upał, to imponująco kwitną twoje róże. U mnie obecnie tylko pustaczki ratują honor. Próbowała New Dawn ale szybko zrezygnowała ;:222 Reszta w pąkach zastygła, wyczekując sprzyjającej aury. Powojniki nie dają rady rozkwitać, zasychają im nie rozwinięte pączki. Aż się boję rachunku za prąd, na szczęście wodę mam swoją ale wiadomo, pompa pracować musi. No i nigdy nie jest to to samo co z nieba ;:224
Hot Chocolate robi sobie u ciebie niezłą reklamę. Pierwszy raz tę różę widziałam u Justi. Bardzo mile mnie zaskoczyła. Żadna inna nie ma takiego koloru. I teraz kolejny plus, czyli wytrzymałość na susze ;:333
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ania, czy Ty tę kapuchę pod parasolem słonecznym trzymasz? ;:oj ;:306
Moja już z tydzień temu poleciała do kosza - cała popalona od słońca. Z tym, że u mnie była masłowa, może to przez to ;:224
Dobrze że udało Wam się dostać wentylator, bo w większości sklepów zostały tylko karteczki z cenami ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu swoją Czekoladkę kupowałam w OBI, w dodatku z wyprzedaży. Była słaba i może dlatego w tym roku też nie zachwyca :?
Po Twoich różach wcale nie widać ani suszy, ani niesamowicie wysokich temperatur ;:138 Wszystkie pięknie się prezentują, widać, że bardzo o nie dbasz.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rano chłodkiem zawiewa...ale ulga zabrałam się do pisania póki palce nie przylepiają się do klawiatury ;:224
Dzień w dzień to samo,żar leje się z nieba,a deszczu parę kropelek od 3 tygodni spadło.Tak bardzo rośliny potrzebują deszczu,codziennie jeżdżę wieczorem podlewać,aby w nocy się napiły i miały siły na kolejny,upalny dzień.Jak zobaczyłam tydzień wstecz prognozę pogody pomyślałam,że to koniec roślin.Jednak one jakoś sobie radzą lepiej lub gorzej.Hortensje pilnuję,by miały mokro a rhododendrony dostają dodatkowo solidną porcję wody.
Zakwitł len,miał być błękitny kolor,a jest purpurowy...no szkoda,ale te nasionka dostałam od wuja ...

Elwi nie mogę uwierzyć,że Twoje piękne różyczki dostały tyle złego od natury.Rdza od czego skoro wilgoci nie ma?

Dla Ciebie Savoy Hotel dla ochłody...

Obrazek

Jagódko nie ma u mnie deszczu,czeka na niego sprawdzając pogodę,a tu nic ;:145
Chyba podleję rośliny moimi łzami.Na razie nie wygląda to u mnie źle,bo staramy się podlewać regularnie.
Agnes Schilinger to róża,która zwróciła moją uwagę na dłużej i mogę Ci napisać,że jest godna uwagi.
Pierwszy rok miała kiepski,chorowała,byłam zawiedziona jej postawą,ale w tym roku tak trudnym pokazała,że można elegancko kwitnąć i dopiero teraz oberwałam kilkanaście żółtych listków,ale same kwiaty ma niesamowite.Duże takie jak lubisz ;:333

Agnes Schilinger wabi swym urokiem...zdjęcie wykonane telefonem

Obrazek

Obrazek

Aneczko jestem ciekawa co u Ciebie w ogrodzie słychać? Mam nadzieję,że wszystko ok ...
Aspiryne w tym roku znowu mnie uwiodła swoimi bukietami jak do ślubu.Tylko ściąć i do ręki panny młodej ;:333
Winchester z roku na rok ładniejsza,pędy sztywne,kwiaty większe,jestem zadowolona z tej różyczki.

Dla Ciebie Aspiryne

Obrazek

Tu w duecie z szałwią

Obrazek

Grażynko fakt,żę upały nieznośne,ale u mnie ani meszek,ani komarów,tylko osy latają.Nic słodkiego nie można zjeść ani wypić,bo już wkoło nosa tańczą ;:222 Ślimaków jak na razie nie widzę,bo i susza konkretna...
Niestety upały mają potrwać do końca tygodnia,zaczynam się pomału przyzwyczajać ;:303

Dla Ciebie Eyes For You ...nasza ulubienica ;:167

Obrazek

Tolinko też kocham bladawce,ale Hot Chocolate to taki wyjątek,bo ja za czerwonymi różami ogólnie nie przepadam.
Ta róża jednak wprawia mnie w zachwyt.W tej chwili króluje na rabacie :D
Kapusta pekińska trochę mnie zdziwiła,bo liście nie są takie chrupiące jak te w sklepie,tylko zwykłe jak sałata masłowa.
Jadę dziś wieczorkiem i zobaczę,jak sobie poradziły róże kwitnące sprzed kilku dni czyli Agnes Schilinger,ot Chocolate,Moonstone i kilka innych...

Hot Chocolate wykąpana

Obrazek

Jolu sama się zdziwiłam,że kwiaty nawet się trzymają,ale tak pomyślałam,że moja działka położona jest w dole.Żeby się do niej dostać zjeżdżam leśną drogą sporo w dół.Może to jest przyczyna,że słońce mniej pali?
Powojniki to u mnie dramat,nie kupię do ogrodu ani jednego więcej.Jedynie jeden w donicy,który na balkonie dostał uwiądu i został przewieziony na działkę odrodził się i teraz ma kilka pączków.Reszta wolę nie wspominać i pokazywać,bo i nie ma co ;:145
Hot Chocolate będę polecać,każdy kto ją ma to wie,że warto.

The Wedgwood Rose w tym roku pięknie się trzyma

Obrazek

Zuza kapusta smaży się w słońcu,warzywniaczek w promieniach słonecznych cały dzień,dopiero po 17 ma cień ;:oj
Wentylator ratuje sytuację,u dzieci stoi,ale jak gotuję obiad to zabieram...

Niebieska chmurka...

Obrazek

Dorotko gdybym zobaczyła Hot Chocolate w OBI też bym wzięła...trzymam kciuki za Twoją,wierzę w jej siłę ;:333
Róże to moje perełki,chodzę wkoło nich jak tylko mogę,chyba wszystkie tak robimy,w końcu mają niedługo znów pięknie zakwitnąć.
Chętnie parasol bym dała Novalisowi,ale tak się rozrósł w tym roku,że dwa musiałabym mu postawić ;:303

Moonstone cudo ;:167

Obrazek

Jeżówka Orange Passion śliczna jest i ma niespotykany kolor,na końcach rudawe refleksy

Obrazek

Obrazek

Kalia w donicy posadzona przez moją mamcię;)

Obrazek

Jeszcze raz kłania się Aspiryne

Obrazek

I mój ostatni nabytek trzy nowe liliowce od Alanii ;:333 Posadzone i podlane,za rok może choć jednym kwiatkiem mnie uraczą?

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aniu, myślę, że niejeden kwiatek się pojawi :wink: Teraz tylko podlewaj, podlewaj, podlewaj ;:333 Upały nieziemskie. Moje nowe sadzonki wszystkie bidulki męczą się okropnie na ogrodowej patelni, a nic się nie zapowiada na ochłodzenie ;:224
Przynajmniej przez tydzień ma tak być jeszcze ;:222
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni podlewam ile sił,mają mokro,muszą się przyjąć,nie mają wyjścia ;:333 Deszcz ...jak ja o nim marzę ;:170
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu ja w tym roku sadziłam liliowce z kłącza i marniutko, ale zakwitły i jeszcze widzę pałączki kwiatowe się tworzą. Twoje dorodne z liśćmi, więc zakwitną na pewno i to nie jednym kwiatem.
A może się zdziwisz i jeszcze w tym roku zdążą ;:224
Zdjęcia róż w kroplach wody przecudne, dają choć trochę pozornej ochłody ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć Aniu ;:196 mam pytanie o Pompadour ;:65 czy Ty masz ją.... coś mi świta :D
Możesz napisać co o niej sądzisz i czy kolor kwiatów jest zgodny z tym http://www.rosaplant.pl/pl/669-pompadour-deldour.html
To jedna z tych co sobie planuję zamówić.
Agnes Schilliger wyjątkowo piękna.... moja kolejne kwiaty ma zniekształcone od słońca... :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”