Dziki zakątek
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Dziki zakątek
Dziś Udało mi Się przedluzyć rabatkę . Posadziłam lilie białe i różowe. Ogólnie wysiałam nasiona słonecznika , podzadziłam kilka liatr w różnych miejscach ogrodu. Odkopałam bardziej różę i skalniak. I bardzo się cieszę bo sasiad zrobił mi trzepak z dodatkową możliwością założenia sznurka na pranie . Pomalował farbą podkladową. Nie placiłam. Po prostu wziął ode mnie taki element betonowy któryi nie był potrzebny. Zrobiliśmy wymianę. Nie chciałam kasy tylko prosiłam o zrobienie trzepaka z mojego materiału.
Będę miała gdzie wierzyć posciel . Bo w sumie niespecjalnie mam dywany. Takie nieduże raczej .

- Daria_Eliza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marta, chwilę mnie nie było, a tu się tak wątek rozwinął!
Już nadrobiłam.
Ależ masz wielkie hałdy ziemi, ale dobrze, że gościa z koparką zamówiliście, bo to by było stanowczo za dużo roboty dla kobiecego kręgosłupa, a ziemia szybko by się ubiła i już w ogóle byłaby kaplica.
Kurczę, ciepło jest u Ciebie kwiaty szybciej Ci wyłażą niż u nas, a ja myślałam, że na Podkarpaciu to zimniej.
-- 24 mar 2015, o 18:06 --
To dobrze, że masz paru uczynnych sąsiadów, z którymi możesz takie wymiany robić.

Już nadrobiłam.
Ależ masz wielkie hałdy ziemi, ale dobrze, że gościa z koparką zamówiliście, bo to by było stanowczo za dużo roboty dla kobiecego kręgosłupa, a ziemia szybko by się ubiła i już w ogóle byłaby kaplica.
Kurczę, ciepło jest u Ciebie kwiaty szybciej Ci wyłażą niż u nas, a ja myślałam, że na Podkarpaciu to zimniej.

-- 24 mar 2015, o 18:06 --
To dobrze, że masz paru uczynnych sąsiadów, z którymi możesz takie wymiany robić.

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś, gdyby nie wiatr dzisiaj, czuło by się lato. Sadzenie kwiatów, to zdecydowanie miłe zajęcie, będziesz się cieszyć kolorami latem.
Dobry sąsiad lepszy od rodziny, super, że pomaga, nawet jak nie bezinteresownie. 

- Rozana
- 1000p
Dlatego jak coś sama sobie załatwię to mam satysfakcję i wszystko we właściwym czasie.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pokaż trzepak, też za mną chodzi ale jeszcze myślę o takiej konstrukcji co by mozna na nim hamak zawiesić a może jeszcze jaka hustawkę 

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Rozana
- 1000p
Trzepak prosty. Na razie leży. Jakby solidny był materiał to można wszystko zrobić. Jak ma kto.

- Rozana
- 1000p
Nie robię tych błędów specjalnie. Co chwilę dostaję ostrzeżenia. Zastanawiam się czy mój pobyt na tym forum ma sens. Może wtedy moderatorzy będą mieli mniej pracy. ? Zaczyna mnie bardzo denerwować ta sytuacja
Za chwilę zostanę pewnie zbanowana.
-- 25 mar 2015, o 12:39 --
Czytam to co piszę nie widzę niektórych błędów a po ponownym przeczytaniu już tak. Może po prostu mam jakąś dysfunkcję. Pozdrawiam.
Za chwilę zostanę pewnie zbanowana.

-- 25 mar 2015, o 12:39 --
Czytam to co piszę nie widzę niektórych błędów a po ponownym przeczytaniu już tak. Może po prostu mam jakąś dysfunkcję. Pozdrawiam.
To może się dogadajcie jakoś-wiem jak to jest bo też często z telefonu piszę.
Tak jak np.Mewa ma-,,Przepraszam,piszę z telefonu,kiepsko mi to wychodzi"
Tak jak np.Mewa ma-,,Przepraszam,piszę z telefonu,kiepsko mi to wychodzi"
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Martuś, osobiście uważam, że pisanie z telefonu jest bardzo niepraktyczne.
Ale czasami nie mamy innej możliwości.
Ja to rozumiem.
Wszystko będzie dobrze, mam nadzieję.
Ale czasami nie mamy innej możliwości.
Ja to rozumiem.
Wszystko będzie dobrze, mam nadzieję.

Ja również mam problem z pisaniem robię byki że wstyd. Czasami jak przeczytam to co napisałem to mi głupio. Ty robisz literówki jeśli piszesz z telefonu na androidzie to pewnie słownik nieraz ci źle podpowiada. Mi błędy nie przeszkadzają.
- Rozana
- 1000p
Wiecie. Właśnie tel czasem mi zmienia. Właśnie na androidzie jest. Ten słownik taki jakiś niepraktyczny . Ogólnie nie mam problemów z błędami wiem jak się pisze.Bardziej to kwestia technologiczna. Może chcę za szybko napisać taka dość roztargniona jestem. W ciagu dnia tu zaglądam gotuję sprzatam pracuję w ogródku. Tak wszystko na raz. Mam po prostu dużo na głowie. Chcę zrobić więcej niż to w moich możliwościach jest.
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Marto! z wielką przyjemnością śledzę Twoje poczynania ogrodnicze. Pytałaś o stokrotki , śmiało z nimi do gruntu. Uwielbiam je , bo choć niby dwuletnie, to same wysiewają się i zdobią ogród od wiosny do jesieni. Mam spore kępy nawet w trawniku . Jesienią mam zamiar wysiać nowe , bo po kilku latach nie są już tak dorodne . Pozdrawiam cieplutko i zapraszam do siebie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Rozana
- 1000p
Bardzo mi miło Bogusiu.
Te co mam stokrotki to dałam do doniczek. Ale może kupię specjalnie do gruntu. Fajnie jakby się wysiały .