Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

Aniu a Ty już pierwsze wysiewy poczyniłaś?
Ja czekam do marca
Ale też widzę, że będziemy miały podobne wiosenny wschody cebulkowe.
Tez kupiłam sobie przyjemności z ostsniego rządka, ostatniego zdjecia
Zakupy różane przednie ;:333
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, u mnie też zimnica ;:222 i śnieg nie ma zamiaru schodzić, co akurat jest dobre, bo rośliny mają konkretną pierzynkę ;:224 Zaklepałam sobie w tym roku u Stasieńki białą i różową jarzmiankę..nareszcie :heja Cebulki wyjdą, nie masz co się zastanawiać, póki co te biedronowe nigdy mnie nie zawiodły ;:108
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Anuś, u mnie Dieterki były generalnie zdrowe. Sporadycznie jakieś plamki ale to raczej dlatego, że 2 sąsiadki za nimi ciągle próbowały chorować. Akurat tej rabaty mocno pilnowałam bo to młode pachnidła (obok jest La Rose du Petit Prince ;:167 ) z sadzenia w 2013 i ciągle je wąchałam. Dieter ma dodatkowo bardzo ciemne pąki i super to wygląda.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu podobne cebulkowe będziemy mieć wiosną. :tan Wiadomo z tych samych sklepów. Ja tylko werbenę patagońską wysiałam. ;:174 Jednak czuje się wiosnę, tak dziś ptaki śpiewały. :shock:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aniu, krokusy i irysy takie same posadziłam...krokusy wyszły z ziemi, tylko dzisiaj jest spory mróz...nie wiem czy nie przemarzną. Tulipany ładne wybrałaś ;:138
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Aniu

Kule pierwiosnka ząbkowanego uwielbiam ;:138 ja też muszę się jeszcze zaopatrzyć w inne kolorki, mam jasnofioletowego, jeśli się nie zetnie przekwitłych kwiatów, super się rozsiewa,tak u mnie się stało :)
Śliczne ujęcie Błękitnego Anioła z Ghislaine de Feligonde ;:333 ach ta piwonia ;:167
Gratuluje nowości różanych ;:215
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czytalam , kolejne pieknosci zamowilas..., ;:138 . W lecie bedzie co ogladac :tan .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu, jeśli wyrośnie Ci to co na obrazku to będzie pięknie :heja. U mnie też zimno... :?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Prognozy w tym miesiącu takie niezdecydowane. Miało być ocieplenie, a tu nic z tego.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu cebulkowce śliczne posadziłaś. Pamiętam jak Piotrek wyjął mi je z ręki twierdząc że nie ma na to pieniędzy :) Zostało tylko 5 paczuszek w koszyku...Nie mogłam tego faktu przeboleć i zamówiłam przez allegro dużo więcej niż kupiłabym w Biedronce ;:170 ;:306 Oj też jestem ciekawa wiosennego kwitnienia. Narcyzy i krokusy już pięknie powychodziły, tulipany się ociągają. Może to jednak dobrze, bo u nas dosyć mocno mrozi. W nocy było -10. No, ale to na moim biegunie zimna :)

Heliotropy w tym roku zamierzasz też kupować lub siać? Ja się w nich zakochałam ;:167 Kupiłam 3 sadzoneczki na rynku i zamierzam w tym sezonie też je mieć. Planowałam je przezimować, ale zapomniałam zabrać przed przymrozkiem i nic z tego nie wyszło. A szkoda. Może w tym roku nie popełnię tego błędu. Lubię te ich 'mechate' listki :D

Aniu buziaki i mnóstwa słoneczka Ci zyczę ;:196
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Aniu witaj

Kobee już wysiałam tydzień temu , miałam nasiona fioletowej , wysiałam też pierwiosnki ząbkowane :) ale nie wiem jakie kolory będą i wiele innych ...

Jarzmianka cudowna

Obrazek
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Aniu,błękitny anioł ;:167 zawsze marzyła mi się ta odmian w tym roku morze się uda :uszy
Zapraszam do siebie :wit
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Śliczne te cebulowe. Queen of Night z tego samego źródła też sadziłam jesienią :)
Aniu, połączenie Błękitnego Anioła z Ghislaine de Feligonde po prostu wzorcowe !!
Mój Dieter Müller był zupełnie zdrowy. Liście ma jeszcze do dzisiaj. Cudna róża :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Annes 77 pisze: Moni zamówiłam Guernsey,Glyndebourne, Soeur Emmanuelle, East Park :heja

Eyes For You jeszcze mi się marzy,ale coś Kamilka na meila nie odpowiada ;:145

Ania :wit pochwal się co jeszcze domówiłaś ;:162 :;230
Masz już plan nasadzeń ;:168
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Po kilku mroźnych dniach lekko się uspokoiło,wczoraj wiał silny wiatr,dziś za to będzie na plusie.
Kupiłam sobie dwie gazety jedna to Kocham Ogród,a druga to Magnolia.
W tej drugiej na okładce jest rannik zimowy,wiem,że posadziłam go późną wiosną,potem znikł,mam nadzieję,że jednak coś się uchowało i będzie. Jeśli nie to znów go zamówię i posadzę,bardzo mi się podobają żółte kulki.

Iwonko kilka nasion wysiałam w oczekiwaniu na coś zielonego i po 3 dniach szałwia trójbarwna wychodzi ;:oj
Inne grzecznie siedzą.Na tulipany szczególnie czekam,a szczególnie na Ice Cream ;:333

Sabinko u mnie śniegu już nie ma,wczoraj wieczorem drobny deszczyk padał.
Jarzmianki od Stasi i ja mam i ciemiernika.Tulipany z Biedronki w tamtym roku ładnie zakwitły,pewnie i w tym będzie ok.

Ewazawady dziękuję za tę informację.Zwróciłam uwagę właśnie na te pąki ciemne u Dietera,super to wygląda,jeśli jednocześnie kwitnie kwiat,a obok pąk ciemny ;:333

Soniu na werbenę czekam pierwszy raz,jak wzejdzie to z radości podskoczę ;:333
U mnie jeszcze ptaki nie śpiewają,mroźno było w ostatnich dniach,ale już coraz bliżej ...

Aniu krokusów troszkę posadziłam wokół klombu.Iryski błękitne zawsze podziwiałam u innych,a teraz zobaczę je na własne oczy u siebie :D

Krysiu nie pamiętam,czy ścinałam kule z pierwiosnka,teraz przypilnuję,by nie ścinać ;:108
Siedem nowości różanych na wiosnę przybędzie,pewnie będę musiała co nieco wyautować...

Alexia no zamówiłam ,uwielbiam zakupy różane ;:333
Na wiosnę przyjadą do mnie oprócz 4 z F Eyes For You,Lavender Flower Circus i Pompadoure ...

Madziu liczę na piękne,zdrowe róże,bujnie kwitnące i pachnące ;:215

Alania raz słyszę,że szybko wiosna nadejdzie,innym razem,że w marcu jeszcze będzie,ale ja wierzę w tą pierwszą wersję i tego się trzymam ;:333

Andziu dobra jesteś,poradziłaś sobie z M ;:333 Internet jednak to dobra rzecz,nikt nie widzi,unikasz zgrzytów,tylko potem paczkę trzeba schować ;:215 Dobrze,że tulipany jeszcze w ziemi siedzą ,zdążą zakwitnąć ;:108
Aniu heliotropy kupię gotowe,ładnie zapach roznoszą ;:333

Violu ciekawe,kiedy Ci wykiełkuje kobea? U każdego inaczej wychodzi...u mnie dopiero 4 dzień minął ;:224

Bartoszu witaj u mnie:) Błekitny Anioł to żelazna,piękna i trwała odmiana,polecam ;:333

Aniu tulipany z B to dobra inwestycja ;:333 Czekam na nie z niecierpliwością ...
Chwalisz Dieter Müller ? Cieszę się z Twojej opinii,klikając na niego miałam obawy,czy dobrze zamówiłam,ponieważ nic nie wiedziałam o tej róży ;:224

Maju moje zamówienie na wiosnę tak wygląda:

1.East Park (Harkness)
2.Glyndebourne ( Harkness)
3.Guernsey ( Harkness)
4.Dieter Muller (Delbard)
5.Eyes For You
6.Lavender Flower Circus
7.Pompadoure

Szczęśliwa siódemka w komplecie,teraz tylko dołki kopać,przygotować dobrą ziemię,banan do dołka i gotowe...

Agnes Schilinger to było moje marzenie mieć ją u siebie.Pierwszy rok kwitła,to jeszcze młodziak u mnie,same kwiaty śliczne w pierwszym kwitnieniu,po czym liście zaczęły jej chorować.Mam nadzieję,że w tym roku będzie lepiej ;:108

Obrazek

Hot Chocolate uwielbiam za wszystko,kolor kwiatów,zdrowotność,bujne kwitnięcie,nieprzerwane,zapach ;:167
Chyba ją domówię ;:oj

Obrazek

Na tym zdjęciu po lewej kwiat Theresy Bugnet,a ten ciemniejszy to Perennial Blue...rosną koło siebie

Obrazek

Wypełniacz w roli koniczyny

Obrazek

Wszystkim życzę miłego weekendu i pozdrawiam:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”