Po kilku mroźnych dniach lekko się uspokoiło,wczoraj wiał silny wiatr,dziś za to będzie na plusie.
Kupiłam sobie dwie gazety jedna to Kocham Ogród,a druga to Magnolia.
W tej drugiej na okładce jest rannik zimowy,wiem,że posadziłam go późną wiosną,potem znikł,mam nadzieję,że jednak coś się uchowało i będzie. Jeśli nie to znów go zamówię i posadzę,bardzo mi się podobają żółte kulki.
Iwonko kilka nasion wysiałam w oczekiwaniu na coś zielonego i po 3 dniach szałwia trójbarwna wychodzi
Inne grzecznie siedzą.Na tulipany szczególnie czekam,a szczególnie na Ice Cream
Sabinko u mnie śniegu już nie ma,wczoraj wieczorem drobny deszczyk padał.
Jarzmianki od Stasi i ja mam i ciemiernika.Tulipany z Biedronki w tamtym roku ładnie zakwitły,pewnie i w tym będzie ok.
Ewazawady dziękuję za tę informację.Zwróciłam uwagę właśnie na te pąki ciemne u Dietera,super to wygląda,jeśli jednocześnie kwitnie kwiat,a obok pąk ciemny
Soniu na werbenę czekam pierwszy raz,jak wzejdzie to z radości podskoczę
U mnie jeszcze ptaki nie śpiewają,mroźno było w ostatnich dniach,ale już coraz bliżej ...
Aniu krokusów troszkę posadziłam wokół klombu.Iryski błękitne zawsze podziwiałam u innych,a teraz zobaczę je na własne oczy u siebie
Krysiu nie pamiętam,czy ścinałam kule z pierwiosnka,teraz przypilnuję,by nie ścinać
Siedem nowości różanych na wiosnę przybędzie,pewnie będę musiała co nieco wyautować...
Alexia no zamówiłam ,uwielbiam zakupy różane
Na wiosnę przyjadą do mnie oprócz 4 z F Eyes For You,Lavender Flower Circus i Pompadoure ...
Madziu liczę na piękne,zdrowe róże,bujnie kwitnące i pachnące
Alania raz słyszę,że szybko wiosna nadejdzie,innym razem,że w marcu jeszcze będzie,ale ja wierzę w tą pierwszą wersję i tego się trzymam
Andziu dobra jesteś,poradziłaś sobie z M

Internet jednak to dobra rzecz,nikt nie widzi,unikasz zgrzytów,tylko potem paczkę trzeba schować

Dobrze,że tulipany jeszcze w ziemi siedzą ,zdążą zakwitnąć
Aniu heliotropy kupię gotowe,ładnie zapach roznoszą
Violu ciekawe,kiedy Ci wykiełkuje kobea? U każdego inaczej wychodzi...u mnie dopiero 4 dzień minął
Bartoszu witaj u mnie:) Błekitny Anioł to żelazna,piękna i trwała odmiana,polecam
Aniu tulipany z B to dobra inwestycja

Czekam na nie z niecierpliwością ...
Chwalisz Dieter Müller ? Cieszę się z Twojej opinii,klikając na niego miałam obawy,czy dobrze zamówiłam,ponieważ nic nie wiedziałam o tej róży
Maju moje zamówienie na wiosnę tak wygląda:
1.East Park (Harkness)
2.Glyndebourne ( Harkness)
3.Guernsey ( Harkness)
4.Dieter Muller (Delbard)
5.Eyes For You
6.Lavender Flower Circus
7.Pompadoure
Szczęśliwa siódemka w komplecie,teraz tylko dołki kopać,przygotować dobrą ziemię,banan do dołka i gotowe...
Agnes Schilinger to było moje marzenie mieć ją u siebie.Pierwszy rok kwitła,to jeszcze młodziak u mnie,same kwiaty śliczne w pierwszym kwitnieniu,po czym liście zaczęły jej chorować.Mam nadzieję,że w tym roku będzie lepiej
Hot Chocolate uwielbiam za wszystko,kolor kwiatów,zdrowotność,bujne kwitnięcie,nieprzerwane,zapach
Chyba ją domówię
Na tym zdjęciu po lewej kwiat Theresy Bugnet,a ten ciemniejszy to Perennial Blue...rosną koło siebie
Wypełniacz w roli koniczyny
Wszystkim życzę miłego weekendu i pozdrawiam:)