Garden of my dreams :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Garden of my dreams :)

Post »

Nie no nie powinien , zawsze mozna w odpowiedni sposób skontrolować :uszy
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Tak , ale to już nie to samo moim zdaniem . :D

Dzisiaj sobie poobcinałem drzewka owocowe .Było tego sporo .Poniżej przedstawiam jedną jabłonkę , oczywiście grubsze gałęzie zostawiłem na piłę - dziś już nie miałem siły od ciachania sekatorem i w przyszły week wlecę piłą , dodam , że jest tego więcej do cięcia . :wink: Tą grubą , która leci do góry jeszcze muszę ściąć .

Obrazek Obrazek

Berberys już się szykuje . ;:108

Obrazek

Że co kupiłeś ostatnio ? :D

Obrazek

Kupiłem troszkę , mianowicie :

2 x Pięknotka bodiniego 'Profusion' 60 cm, ( we dwoje raźniej i więcej owoców :D )
Perukowiec podolski 'Royal Purple' 100 cm ,
Magnolia 'Susan' 120 cm , przepięknie rozkrzewiona . ;:215 :tan Ma ponadto 3 pączki , nie spodziewałem się , że taką będę miał . ;:215 :heja
Magnolia pośrednia (Magnolia xsoulangeana) 100 cm ,
Ukorzeniacz - 2 jeszcze w drodze .

Poza tym , prezent od naszej kochanej koleżanki Zuzi . ;:215 Sztobry Bzu Black Beauty . ;:215 ;:215

Obrazek

Także pojechałem z koksem i je posadziłem .Jako , że miałem kubeczki jednorazowe przezroczyste to je posadziłem w nie - oczywiście z ukorzeniaczem . :D Fajnie , bo będę od razu jak coś widział korzonki .Zamiast podstawek dałem drugie kubeczki mniejsze .Przerwa jest 2 cm pomiędzy dnem . :D Mało miejsca zajmują i oczywiście siedzą u mnie w domu już na parapecie .Trzymajcie kciuki za pozytywne ukorzenienie ich się . :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pawle zakupy super ;:215
Powodzenia w ukorzenianiu.Ja też próbuję a co wyjdzie to zobaczymy.
Piesio śliczny :)
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Czyli bez na żywopłot?
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Ale zakupy ;:138 ;:3 jak to zakwitnie ;:303

-- sobota, 28 lutego 2015, 20:04 --

Piesek powinien cie przeswięcić :;230 xD
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jasne, że trzymam kciuki za ukorzenianie.
Piesio śliczny i pogada nawet :tan
No widzisz - Tobie też trafiło się cacko, jakiego się nie spodziewałeś / Susan.
Zakupy superowe.
A berberys już faktycznie kipi - moje jeszcze śpią sobie w najlepsze.
To nabieraj sił do kolejnej walki z wilkami jabłonkowymi i grubymi gałęziami ;:3
Pozdrawiam!
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Fakt, jabłoń jeszcze wymaga pracy, ale jesteś na dobrej drodze. Co z bzem? Będzie żywopłot? Piesio ma mądre oczy.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paweł będzie co sadzić. ;:215 Patyczkowe szaleństwo trwa dalej, :tan niech się pięknie ukorzenią. Podziwiam cięcie jabłonki, trzeba mieć wiedzę i doświadczenie. ;:180 Pieseczka podrap za uchem.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Pawle, psa masz genialnego, lubię takich rozczochrańców . :). Mam do Ciebie pytanie. Kupiłam 2 jodły , mam je w doniczkach. Kiedy będzie najlepszy czas na ich przesadzenie do gruntu? Byłam dziś w szkółce i duży wybór mają, taniej niż na targu.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Podziwiam Cię młodu człowieku ;:63 tyle już nakupiłeś ;:oj a ile sadzonek porobiłeś i jak mądrze , w przeźroczystym.....no po prostu szacun ;:180 mnie już się nie chce, ale jak takiego zapaleńca widzę , to i ja chyba porobię takie sadzonki z patyczków :) a jakie roślinki tam wsadziłeś ? :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Pawle :wink:
Świetne zakupy zrobiłeś ;:138 Patyczki ukorzeniają się - będzie pięknie jak to wszystko zagości u Ciebie na ogrodzie.
Bardzo pracowity jesteś, podziwiam ten zapał u młodego człowieka.
Pamiętam o patyczkach dereni. Daj znać, kiedy tylko będziesz je chciał. :)
Trzymam kciuki, żeby Ci się wszystko pięknie ukorzeniło i przyjęło .
Miłej niedzieli życzę :)
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokazałeś co ostatnio kupiłeś , zajrzyj do mnie a zobaczysz wybór ;:oj
A pyszczek psiuni śliczny ;:63
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Beatko Dziękuję bardzo . :D Będę relacjonował .

Mateusz Nieeee .Żywopłot będzie z Pęcherznicy , ale z nią ruszam w marcu .Te patyczki dostałem za darmo po prostu i jadę z nimi . :D

Mati Ciekawe czy zakwitnie . :D Haha , czemu ? :D

Bea Dzięki . :D Pogoda była ładna , tylko jak robiłem fotki to słońce zaszło, a potem znów wyszło . :? Oj takk .Dzięki . :wink: Tak ? to dziwne ... ale to może dlatego , że one u mnie pod murem tymczasowo rosną i maja ciepło . Nabieram . :D Pozdrawiam również .

Małgosiu Jak patrzę na te zdj. to chyba prawie wszystko zetnę .Zostawiłem specjalnie to po prawej niżej , ale widzę , że to nie wygląda ... nie chciałem jej całkowicie ściąć , ale chyba będę musiał to zrobić ... Nie wiem co z bzem , zobaczymy . :D Mądry jest, ale bardziej wariat . :wink:

Soniu Oj będzie , ale mało tego . :wink: Od czegoś jednak trzeba kiedyś zacząć .U mnie dopiero się zaczęło , Pęcherznica czeka na koniec marca .Jabłonki obcinam już kilka lat , i wiem mniej więcej o co chodzi .Najgorsze jest to , że te stare jabłonie po prostu już wyrodziły swoje i teraz mi je ciężko obcinać .Mają dosyć mało jabłek .Puszczę różę na nią . :D

Marto Dzięki bardzo .Sadź teraz .Ja u siebie nic nie sadzę bo wszystko będzie wyłożone najpierw kostką , potem agro i kora . :wink: Jak masz blisko szkółkę to zazdroszczę .Ja mam jedną 3 km ode mnie , ale gościu mnie wkurza po prostu i ma drogo - poza tym taki sobie wybór .Drugą mam tą słynną Szmita , około 20 km ode mnie .Ceny są podobno spoko , ale nie opłaca mi się tam jechać i tracić czas .Za kuriera wydam mniej i przywiozą mi jak zamawiam przez internet . :D Paliwo też swoje kosztuje jednak .Niby lepiej jest obejrzeć drzewko , ale wole nie ryzykować jak zobaczę tyle piękności - wykupiłbym wszystko, haha .

Karolino Młody to ja byłem kiedyś haha . ;:191 Dziękuję bardzo , ale sporo z tym roboty było .Rób rób .Mi się nie chce siać . :D Teraz wsadziłem Czarny Bez Black Beauty , pod koniec marca sadzę : 2 rodzaje pęcherznicy , Derenia i Wierzbę Hakuro .Będzie tego ze 150 patyczków , także masa .A może znalazłyby się jakieś patyczki i dla wujka Pawła ? :D Widziałem to u Ciebie , masakra w pozytywnym tego słowa znaczeniu .Oj kupowałbym .Szkoda że Auchan mam dopiero w Warszawie - 90 km ode mnie .

Mirko Dzięki bardzo .Zobaczymy jak się ukorzenią . :wink: Dzięki dzięki .Bardzo się cieszę , że pamiętasz .Oj będzie busz krzewów u mnie w tym roku chyba . :D Dzięki bardzo , miłego wieczoru życzę . :wink:
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla takiego zapalonego ogrodnika na pewno znajdą się jakieś patyczki :) co chcesz ?
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Zakwitnie ! :D
Bo tyle pieniedzy wydałeś i wgl ;:138 :;230