Pozdrawiam Teresa

A ja właśnie mam odwrotne wrażenia. Zakupiłam ziemie uniwersalna firmy Eco+, z E.Leclerc, i nigdy gorszego szajsu nie używałam. Naprawdę, za każdym razem jak ją używam zadziwia mnie negatywnie coraz bardziej. Po pierwsze same korzenie, patyki, ale znajdują się też takie kwiatki jak: włosy! szkło! i plastiki różne! co o ma być? Poprzednio miałam ziemie z Tesco i Auchan, też te najtańsze, ale to niebo a ziemia, sypka czarna ziemia i nic więcej...Ruda2011 pisze:Jolu z przyjemnością pokażę swojego bambi ale .... gdy zacznie rosnąć. Zanim go wykopałam, sąsiadka przycięła go do ziemi. Te długie bambusowe badyle wykorzystuje do rozmaitych plecionek i jako paliki i .... nie wiem do czego jeszcze. Wysoki jest bardzo, najmniej 2,5 - 3 m. U mnie w tej chwili 5 cm szpikulce widać.
Z przyjemnością się z Tobą podzielę (jeżeli taki będziesz chciała) ale dopiero jesienią. Teraz nic nie widać
To ja jeszcze w temacie "ziemia". Najlepsza, jaką znam to ziemia uniwersalna z E.Leclerc. Pulchna, próchnicza, bez żyjątek![]()
Do siewów, do domowych, do rozsad - jadę na niej od początku sezonu. To nie reklama. Kupiłam przypadkowo do siewu i teraz wolę jechać kilka km po nią niż brać inne.